769 17

Каракачанов: Българският народ може да разчита само на армията си

Не е лесно да си министър на отбраната в една държава, която хронично не е отделяла пари за сигурност, отбеляза министърът

Константин Карагьозов

Аз отговарям за МВР, за сигурността и отбраната, не за туризма. Няма да коментирам думите на колегата си Симеонов. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред bTV.

„Банско е курорт с национално значение. Той вече е европейски ски курорт. Тук идва въпросът защо всички, които харесват Банско трябва да чакат по 3 часа за лифта, вместо да има втора кабинка. Има разминаване дали да се изчака плана или да се даде концесията. Зелените отдавна вече не са екологична организация, а са политическа партия. Защо трябва да слушаме 200 човека за сметка на 2000, искащи просперитет? Това е нещо необходимо на българската икономика и се създава поминък. Всеки има право да протестира, но не и да ни изнудва“, отбеляза Каракачанов.

„Имаше разминаване кога да бъде направена концесията - дали първо да бъде приет плана за управление, за да се види, че няма да се строят хотели, а става дума само за втора кабинка. Напрежението идва от това, че на нас ни се иска нещата да стават по-бързо, а премиерът не иска да се бърза“, продължи вицепремиерът.

Каракачанов заяви, че не може да коментира думите на колегата си Симеонов. Той увери, че всичко е наред. „Хората имат различен темперамент. Не смятам, че има драма. Има скърцане, но това е в реда на нещата. Няма непреодолими неща“.

По отношение на авиацията ни, Красимир Каракачанов заяви: „Факт е, че има много авиационна техника, която не се поддържа от години наред. Въпросът е малко по-назад във времето. Не искам да посочвам виновници. Поддръжката е скъпа и тук е въпросът на философията - дали да се купуват нови или паралелно с това да отделим средства за поддържане на наличната техника. Защо при сключването на договорите не е мислено, че трябва да се ремонтират? Никой не е помислил за поддръжката. Можем да издействаме по-добри условия, но е въпрос на разговори. Без пари няма как. Поддръжката на бойната техника е скъпа. Въпросът е да договориш добри условия. Основният ни стремеж е да можем да ремонтираме тази техника в България, за да ни бъде по-евтино“.

Министърът на отбраната коментира думите на президента Радев, че се действа на парче по отношение на сигурността, Каракачанов коментира, че имат ясна визия. "Парите се харчат на парче, защото се дават на парче. До последния момент не знаеш колко пари ще останат. Не споделям философията на някои пишман НАТО-вци, които казват да изхвърлим руската техника и да купим западна. Очаквам да ми каже откъде пари. Логиката е проста - техниката, която имаме да се поддържа докато има годност, паралелно с това да закупуваме и нова техника. Има проект за модернизация на изтребителите“.

„Не е лесно да си министър на отбраната в една държава, която хронично не е отделяла пари за сигурност. Не затъваме, а решаваме проблемите. Те са натрупвани 27 години назад, когато се гонеха офицери от армията с безумни аргументи“, припомни Каракачанов. „Проблемите около нас пораждат в хората интерес към армията“.

„В тази сложна ситуация, в която живеем, българският народ не може да разчита на никой друг освен на собствената си армия“, подчерта военният министър. Той бе категоричен, че се прави нещо, давайки за пример увеличенията на заплатите. „Стремя се да създавам един нормален дух на комуникация и доверие“, каза още Каракачанов.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Каракачанов не се излагай
  Отговор
  1 19:52  15.12.17
  Държавата е отделяла пари, но вие партийците ги крадете. Огледай се и ще видиш, ти и тези около тебе сте виновни за дереджето на България. Като се почне от беумното количество депутати, съветници, чиновници и т.н. Всички крадци, ако не бяха, щяха да намалят бремето на чиновническия воденичен камък на шията на народа.
 • ha ha ha
  Отговор
  2 20:28  15.12.17
  Тъй тя... само да ядат и да се*** :D тия смотаняци, ако въобще ставаха за нещо, сега нямаше да има и спомен от вас ;)
 • Борис
  Отговор
  3 20:29  15.12.17
  Не е лесно да си министър на отбраната, на страна в която теоритически има отбрана а практически нищо да не става от нея.
 • pitam
  Отговор
  4 20:35  15.12.17
  "авиационна техника, която не се поддържа от години наред" Хе, хе, ами герб не са ли 10г на власт и то комфортно без някой да ги саботира вътре или от европа, от сащ. А вземи разясни тези 10г после говори за преди вас, мизерници гнусни,докарахте геноцид и мизерия за народа, дано дойде скоро народен съд за всички вас и разбира се заедно с тъпите и нагаждачите които ви крепят.

 • Перата и динко патрЕоти
  Отговор
  5 20:42  15.12.17
  Тея само пърдят и рават за пенсия
 • 6 20:44  15.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • БАЙ БАЙ БАЙ
  Отговор
  7 20:52  15.12.17
  Тоа Нещо ме мами май , аз съм 48 кила а той 114 кила май? Някога вършил ли е полезно ? Давал нещо ..... . Абе давате нещо ... Ама африканците ни съжеляват и ни отминават за европа. Един африканец тъй ми каза : то тука и куче да вържеш няма да оцелее , камоли аз да остана и отпраши към германия. Направо хората умират от щастие и много радост.
 • Бесен Язовец
  Отговор
  8 21:22  15.12.17
  Пиандурски приказки от 17:30 часа!
 • МММ
  Отговор
  9 21:26  15.12.17
  Нагъл, корумпиран, без гръбначен, безскрупулен "патриот".
 • 10 22:26  15.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гост
  Отговор
  11 07:21  16.12.17
  Пари се отделят достатъчно, но няма кой да изчисти армията и полицията от доблиращи се и неработещи паразитни структори и длъжности. Почти всички министерства са се превърнали на социални не си гледат основната дейност, а се занимават със шуробаджанащини и доблират дейността на социалното министерство.
 • 12 09:04  16.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Kcaniba
  Отговор
  13 14:52  16.12.17
  „В тази сложна ситуация, в която живеем, българският народ не може да разчита на никой друг освен на себе си “, подчерта военният министър. Той бе категоричен, че се прави нещо, давайки за пример увеличениято на заплатата си. „Стремя се да създавам един нормален дух на комуникация и доверие“, каза още Каракачанов.

 • сойкаПрисмехулка
  Отговор
  14 21:53  16.12.17
  Лесно беше да плещиш глупости, докато бяха предизборните кампании, а сега не било лесно да си министър.
 • БГ няма армия
  Отговор
  15 20:40  17.12.17
  и това е ясно на всички. Предателите я унищожиха тотално за няколко десетилетия. Българският народ може да разчита само на себе си. Въпреки, че и това няма да му помогне.
 • Шаран БГ
  Отговор
  16 09:59  18.12.17
  Ама този министЕр, наистина ли си вярва, че имаме армия? Може да имаме МНО,министър, зам.министри, Генерален щаб и генерали за един-два автобуса, ама........и армия. Че къде е тя--в Афганистан, в Ирак или в Косово....??? Имам чувството, че жабата /БГ/ гледа какво прави вола /САЩ/ и си вдига крачето за подковаване....
 • Morgoth
  Отговор
  17 15:27  18.12.17
  Срещу интересите на Турция да разпростира влиянието ти - българската армия. Срещу интересите на Русия да разбута ЕС - българската армия. Срещу интересите на САЩ да ни скара с Русия - българската армия. Срещу Холандия, която не ни иска в Шенген - българската армия. Само на нея можем да разчитаме и срещу икономическите интереси на целия свят.

Напиши коментар:


Публикувай