Last news in Fakti

16 Декември, 2017 11:21, обновена 16 Декември, 2017 11:26 2 131 24

Дончев: Президентът да внимава със силните думи

  • томислав дончев-
  • герб-
  • румен радев-
  • вето-
  • лекарства

В една европейска държава няма как нещо да се разпредели непрозрачно, убеждава вицепремиерът

Дончев: Президентът да внимава със силните думи - 1
Снимка: БТА/Архив

Президентът Румен Радев се е превърнал в политик и като такъв ще го посъветвам да внимава с по-силните думи. Изречени от силна политическа фигура, те не изчезват, те циркулират и може да се върнат при теб. Такъв коментар даде пред bTV вицепремиерът Томислав Дончев по повод изказването на държавния глава за мораториума върху лекарствата.

"Той разбира, вече понатрупал опит в този занаят, че е важно управлението на надеждата – но да твърди, че се отнема надеждата, при положение намеренията са точно обратни, не знам на какво се дължи", посочи Дончев.

"В една европейска държава няма как нещо да се разпредели непрозрачно – или чрез обществена поръчка или с целева субсидия. Това не е пилеене на пари, както беше при десетилетия", коментира той разпределението от кабинета над 700 млн. лв. по проекти в страната преди дни. „В неговата реплика беше противопоставянето на видове разходи. Да твърдим, че инвестициите в пътища са лоши, социалните не са. Добрата политика е микс от много политики, нито може само с пътища, нито само със социални или само със самолети”, обясни вицепремиерът.

По думите му дефект от страна на ГЕРБ е недокрай доброто обяснение на мораториума върху новите терапии. Дончев посочи, че доколкото му е известно целта е парите да се управляват по-добре и да има повече шансове за всеки, а не икономия на средства.

Вицепремиерът е категоричен, че вярва на преценката на здравния министър Кирил Ананиев.

"Той който неведнъж каза, че няма да има нито един болен, който да не получи достъп до медикамента от който има нужда", каза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххх

    53 11 Отговор
    г-н Дончев,каквото и да говорите ,ние обикновените хора НЕ ви вярваме!!!Лъжа след лъжа,спрете се вече...

    Коментиран от #21

  • 2 СссереМ

    12 59 Отговор
    Прав е човека,след десетилетия крадене най накрая случихме на правителство което не краде и работи,но червените комуняги нямат спиране и само саботажи и слугинаж на Кремъл,като им врътнаха кранчето.

    Коментиран от #5, #8

  • 3 неверници

    49 8 Отговор
    Абе, суджук, това България европейска държава ли е? Държава в която циганите грабят, но понеже са ваши гласоподаватели сте забранили да се проверяват. Опровергай, ме като кажеш НАП кой циганин е проверил. Коронясаха другаря Борисов за цар и той се оака. Държава в която администрацията е ваша маша и е геноцидна организация. Държава в която се краде, наркотиците се раздават под път и над път, всичко е корупция, и вие това наричате европейска държава. Къде ви е електронното правителство бе некадърници. Един тарикат се опита да унижи един достоен българин но понеже е от БСП големият Данаилов. Вие сте една пропаднала шайка и имате наглостта да корите Президента. Падение , кражба, корупция и геноцид = ГЕРБ
  • 4 прост гербер

    20 4 Отговор
    Няма страшно, той дебелия говори за всички ви взети заедно... и без тва вас никой не ви вижда, пък камо ли да ви чува :D

    Във собствената си партия сте безгласна буква! ;)
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Уикипедия

    32 8 Отговор
    Член на партия ГЕРБ България - Човек с нисък морал, безскрупулен, джебчийски умения, лъжлив, мазен, изкусен мошеник;

    Сексуална ориентация при възможност гей или педофил, да има тежко криминално досие, за да подлежи на контрол;
  • 7 Анонимен

    30 7 Отговор
    "В една европейска държава няма как нещо да се разпредели непрозрачно".
    Дончев, с какви очи се гледаш в огледалото след такава демагогия?
    Ние сме европейци чисто географски, да не говорим, че в целия Европейски Съюз се краде. Но не и с размаха на Герб.
  • 8 САНЧО

    23 5 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    ЯВНО И ТИ СИ ЗАХАПАЛ КОКАЛА,ДА СЕ ЗАДАВИТЕ ДАНО.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Другари герберасти,

    22 5 Отговор
    Дефекти в крадливата ви милиционерска хунта няма - крадете феноменално.
    Дефекта е в нас - послушните български овчици които много държат Гроб да им вдига постоянно данъците, тока, водата.
  • 11 гост

    13 5 Отговор
    томи-замълчи бе не разбираш от нищто.как са го сложили тоя вице
  • 12 Даже Дончев не си верва

    13 4 Отговор
    Борисов имаше ясно послание от хората, че искат промяна. За три правителства Борисов не спази нито едно от тях. А как се изразходвад средствата нека Дончев се качи на колата и отпраши към Бургас. Тракия е на бабуни, коловози и има нужда от ремонт. Това става, когато наши хора получат обществената поръчка. Отчитат се към властта и след това могат да правят каквото си искат и резултатите се виждат. Дондуков е едно от последните неща, които показват тази схема. Санирането е също безсмислено харчене на държавни пари, т.к. не се изпълнява качествено и много други. Но като ви каже някой не ви изнася
  • 13 нагласена работа

    7 3 Отговор
    В една европейска държава няма как нещо да се разпредели непрозрачно,
    защото ,,усвояването,, е легакизация на откраднатото.
    Запада е измислил как да управлява робите,всичко да е по нагласените закони и те да не могат да гъкнат.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гост с име

    6 17 Отговор
    Само не сравнявайте Дончев с Радев интелектуално. Все едно да сравнявате професор от Харвард със старшинка от Долна Митрополия. Кефете му се на лозунгите на президента, на лупингите със самолетчета, но по сериозни теми слушайте професионалиста. Българската мъдрост казва "под шапка мозък не вирее". Радев не е изключение.

    Коментиран от #16

  • 16 Гост без име

    12 6 Отговор

    До коментар #15 от "Гост с име":

    Ходи се застреляй бе - Радев с дъждовен червей ми сравнява :D

    червея има мозък само да яде и да се изхожда, произвежда само тор, както и това горе на снимката ;)

    Коментиран от #17

  • 17 RIDIK

    4 13 Отговор

    До коментар #16 от "Гост без име":

    Радев се взе много на сериозно. Униформата в гардероба няма да може още дълго да да му гарантира авторитет. Вече не е нищо повече от един червен президент, каквито сме имали. От него нищо не зависи. Единственото, което е научил до сега е, че не носи отговорност за нищо , освен в случай че се забърка в национално предателство. Това му дава възможност да приказва дори безотговорно. Словото обаче е енергия. А в училище сме учили , че тя не се губи. Така, че Томислав Дончев е прав. А и народа го е казал: Всичко рано или късно се връща.

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Све

    8 4 Отговор
    Т. Дончев май беше човек на ниво
    Но между нулите СТАНА НУЛА
    Като кажеш ГЕРБ и…… .не са необходими думи
  • 19 ha ha ha

    12 4 Отговор

    До коментар #17 от "RIDIK":

    Даааа, точно така, Радев не краде, не слушка, не изпълнява герберските прищевки, не се подлага да стъпват по него - с две думи... не е Плювналиеф или къвто беше онзи плужек там ;)

    Коментиран от #22

  • 20 ha ha ha

    7 4 Отговор

    До коментар #17 от "RIDIK":

    Иначе си абсолютно прав в твърдението си, всичко ще се върне на БОКО с лихвите и аз чакам с нетърпение :D
  • 21 реалист

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "ххх":

    Ами той популизма се прави за вас ,обикновените хора.
  • 22 Iak Kopeldak

    4 4 Отговор

    До коментар #19 от "ha ha ha":

    Евала колега, добре казано, само 1 поправка: не герберисти а Герберасти и Путьо Плювналиеф.
  • 23 Патриот

    1 1 Отговор
    О! В ЕС се краде много много повече. Просто там не се говори за това, защото днес са едните, утре другите. Оше повече няма кой да констатира и разследва тези кражби.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове