1 259 3

"Спартан" транспортира тежко болен пациент в Германия

Действието е по заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов

Константин Карагьозов

По заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, екипаж на самолет „Спартан” от състава на транспортна авиационна група - Враждебна, транспортира вчера вечерта тежко болен пациент за провеждане на спешно лечение в Германия, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Полетът беше по маршрут София – Франкфурт – София и се извърши по молба на директора на център „Фонд за лечение на деца”. Шестнадесетгодишният пациент е с придружител и е настанен за лечение в Детската онкохематология в град Гисен, Германия.

Командир на екипажа е капитан Николай Георгиев, помощник-командир майор Пламен Дончев и бордови инженер кап. Пламен Пехливанов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Христо
  Отговор
  1 13:39  16.12.17
  Евала на Каракачанов за жеста! Дано малчугана оцелее!!!
 • Роман дизел
  Отговор
  2 14:55  16.12.17
  С кой номер е тази клинична пътека?
 • Варна
  Отговор
  3 08:41  17.12.17
  Хубаво, но го намирам за лицемерно! В страната има хиляди тежко болни деца, които не ги разхождат с тежкотоварен самолет и нямат възможност да ги лекуват в германия. Да бяха взели всички деца, които имат нужда! Гнус ме е от подобни постъпки! - Няма да скрия, че съм гласувал за патриотите, но това ще е последният път. Поведение стил селянина от Банкя не са ми по вкуса!

Напиши коментар:


Публикувай