16 Декември, 2017 16:26 8 673 30

Срути се изолацията на блок в Студентски град

  • изолация-
  • студентски град-
  • срутване-
  • унсс

Няма пострадали граждани

Срути се изолацията на блок в Студентски град - 1
Снимка: Мария Савкова, bTV

Част от строителната изолация на блок номер 9 в Студентски град се срути, предаде bTV. Инцидентът е станал рано тази сутрин в близост до входа на сградата, където постоянно влизат и излизат студенти. По чудо няма щети и пострадали.

От Университета за национално и световно стопанство веднага са сигнализирали фирмата, извършила санирането на блока. Очаква се опасното място да бъде обезопасено.

От УНСС уточниха още, че ще се търси отговорност от фирмата за качеството на извършеното саниране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рая

    74 8 Отговор
    С оглед качественото саниране, тип Боко Тиквун, мисля че все по-често ще четем за подобни случаи

    Коментиран от #27

  • 2 Анонимен

    103 6 Отговор
    Има пострадали.
    Пострадали са 7 милиона българи, от чиито джоб излизат парите за саниране, платени на шепа пълни бездарници от обръча от фирми.

    Коментиран от #5

  • 3 Бесен Язовец

    72 7 Отговор
    Мизерници спестили са си дюбелите хахаха пу крадливо гербаджийско племе вчера сложиха асфалт в локва днес им се срути изолацията само малко инфо един дюбел струва 10 -15 ст.на дребно а на едро сигурно 5-6 ст. на един кв.метър се слагат по-3

    Коментиран от #12, #13, #20

  • 4 Анонимен

    41 0 Отговор
    От УНСС да не си губят времето с фирмата изпълнител (вероятно, някоя циганска бригада), а да се обърнат към Столична Община за аварийно обезопасяване и към ДНСК за разследване и санкциониране.
  • 5 Бесен Язовец

    25 4 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Фамилия Божкови строят в БГ. Метро,магистрали и саниране по-евро програми
  • 6 Я изкарай Гано

    38 1 Отговор
    Защо си поръчвате вятър, а? Явно строителните концерни- производство са пуснали серия материали за саниране "СаниБГ" с цели 2месеца гаранция. Труда е с гаранция 1месец. Фирмата се прехвърля/изпада в несъстоятелност 15минути след разплащане на обекта. "... кучи влачи рейс, диря нямъ нямъ ей.... кучи влачи рейс..." б.а. Нов кавър-хит на Преслава! :):):)
  • 7 ончо

    18 0 Отговор
    Дебили!
  • 8 ГЕРБаха ни майката

    42 4 Отговор
    Гарантирано от ГЕРБ !
  • 9 Гост

    38 4 Отговор
    Мъж звъни на бърза помощ.
    Докторе , докторе бързо синът ми глътна 50 стутинки.
    Няма страшно , Бойко Борисов изяде 1 милиар и му няма нищо.
  • 10 Качество

    17 3 Отговор
    Отдалече се вижда, че не е качествено направено. Лепилото се нанася плътно и тогава се лепи, а така нацвъкано не държи. Ако и Бойко така цвъка и при него ще се разкъса.
  • 11 Камен

    37 1 Отговор
    Няма кьорав дюбел от кумова срама... :) Сега, тия от УНСС да не се правят на божи кравички, все едно никой не е видял как се извършва "санирането" или по-точно - "усвояването". Второ - коя мамина институция отговаря за надзора на изпълнителите по офанзивата на "усвояването" (опа, извинете - "санирането")? Как беше израза: "Оплетени като свински черва...". Мизерни човечета с душици дребни, сиви мишлета в скъпи МПС-та. Навсякъде! :)
  • 12 хихихи

    20 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Точно гледах къде са им дюбелите хаха
  • 13 К.К.

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    То затова е паднала, защото е с три дюбела.

    Коментиран от #14

  • 14 гост

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "К.К.":

    Не е проблема в цената на дюбелите , а в дупченето и времето за труд което се удвоява , а ако дупките са неграмотни , дюбелите не държат , иначе изобщо не им пука , че ще ги платят , някои ги дават , но работниците ги изхвърлят .
  • 15 ААА

    18 0 Отговор
    Започва се. Видях колегите да коментират дюбелите, или по точно липсата на такива. И това е само една малка част, от дългият списък с проблеми. По принцип -Да пази Господ , ако се разчита само на дюбелите, да крепят топлоизолацията.

    Коментиран от #16

  • 16 Бесен Язовец

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "ААА":

    Щото се правиш на разбирач и по-всяка вероятност са си купили от пум..я Теракол на Ангро с 90% пясък минус дюбелите = трагедия

    Коментиран от #28

  • 17 Борис

    20 0 Отговор
    Що притеснявате Бойко преди евро претседателството ,вие съвест нямате ли?На човека му се е запалила главата ,а вие за за некакво саниране и някой и друг милион му разваляте хатъра.Нема страшно и без това има няколко десетки милиона в излишък,на вуйна фирмата ша свърши работа.А на някой ако му става жешко от яд да си налее чаша студена вода ,и да търчи прет телевизора че почват турските сериали.А между другото БСП е виновно за вятъра съборил санировката.
  • 18 ИЦО

    19 0 Отговор
    БРАВО НА ГРОБ И БОЙКО.
  • 19 прост българин

    17 0 Отговор
    За да падне изолацията има ДВА варианта 1 вариант ..тези студенти правят ГРУП СЕКС И ТРЕАСЪТ ЦЯЛАТА СГРАДА .... 2 ВАРИАНТ .. ДАВАТ ..... МНОГО ....ГАЗ....НА ..МУЗИКАТА..
  • 20 Кксс

    2 25 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Ама ти лично ли видя ,някой от Герб да прави изолацията?Има си фирма,която да си носи отговорност за направеното.Писна ми от платени драскачи дето и за разстро.ството си обвиняват Герб и Борисов.Много бързо забравихте тройната ламя,какви ги сътвори....или по скоро това са спонсорите ви с което се обяснява плюенето ви.Пълни смешници сте.Заради такива като вас сме на този хал.p.s.Да не забравиш в понеделник да минеш да си вземеш хонорара за глупостите дето пишеш под всяка статия.

    Коментиран от #21, #25

  • 21 Борис

    15 0 Отговор

    До коментар #20 от "Кксс":

    На тази фирма да не би аз и ти да и възлагаме да о.ере блока срещу заплащане ?Случайни хора и фирми в тая държава не печелят държавни поръчки .
  • 22 Гого

    6 0 Отговор
    Това са калпавите ремонти на Рапон-Бей много пари на вятъра да живей данъкоплатеца!
  • 23 иащгажгяао

    5 0 Отговор
    На снимката НЕ се вижда нито един дюбел. Чудо е, че не е паднала по-рано
  • 24 Строител

    2 0 Отговор
    Не е спазена технологията на работа. Преди да се започне със санирането първо трябва да се измие прахът от фасадата с водоструйка. После се лепи изолацията на рамка или на гребен. Но не и на топки както се вижда от снимката-особено толкова на рядко. Дебелите се поставят в четирите ъгъла и по един или два в средата взависимост от дебелината или тежеста.
  • 25 МММ

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Кксс":

    Случайно минавах от там като санираха и видях , правеха я Нинова и Станишев а Миков им бъркаше долу сместа. Сега спинкай спокойно. На ни на гербчета на ни на.
  • 26 Иван Господинов

    1 0 Отговор
    Вече външността на блока съответства на съдържанието му
  • 27 Не хапи ръката която ти чисти

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Рая":

    Санира се от български фирми, проблемните санирани сгради са под 1 процент, а тиквун става всеки ден в 5 часа с лопатката за да ви събере л..ната
  • 28 ААА

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бесен Язовец":

    Липса на качествена подготовка на КРИТИЧНАТА ОСНОВА . 90% боклук заместител на лепило. Положени в студено , или много топло време. С норматив 5кг. на М/2(крайно недостатъчно). Хора събирани от кол и въже (най често от етноса) и направени насила "строители" гонени от икономическа принуда, да правят на ден , колкото може повече квадратни метри. Безхаберни технически ръководители и строителен надзор , "наблюдаващ" от близките кафета , няколко обекта едновременно. Предписанията са писани от строително неграмотни хора (с диплома) но най-често без нужният дългогодишен опит и знания , от към правилните изпитани технологии- за които и трябват кадри-за съжаление. За това и сградите се обливат, протичат ,развъждат мухъл , конденз, плочките се надигат , и тк. нт. Държавата не канализира законодателно , фирмите дали най-голям ресурс във времето , и гаранции, да печелят Об. Поръчки. Има да дадем на нашите хора , да откраднем и да разделим едни пари.
  • 29 Бай Благой

    0 0 Отговор
    Тази фирма вероятно вече не съществува...или е с капитал 5000лв.
    Жалка картинка.
  • 30 Джон Смит

    0 0 Отговор
    Както има една реклама: Бай Митьо съм и бъркам чудно лепило .......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове