983 2

Пътищата са почистени, няма ограничения за леки автомобили

500 машини са се борили със снеговалежа днес

Константин Карагьозов

Създадена е необходимата организация за зимно поддържане на републиканските пътища и няма ограничения в движението на леките автомобили заради снеговалежите, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на брифинг в Агенция „Пътна инфраструктура“. За камионите над 12 тона е ограничено движението през Троянския проход и по пътя Шипково - Рибарица.

Министър Нанков съобщи, че се очаква понижение на температурите, а във вторник-сряда градусите ще паднат под нулата и ще има нови снеговалежи.

Всичко е на асфалт, превантивно е направена обработка срещу заледяване навсякъде, съобщи регионалният министър.

До 21 декември ще завършат всички ремонтни дейности по пътната мрежа, за да могат спокойно да пътуват шофьорите за предстоящите коледни и новогодишни празници.

Днес около 500 машини са работили в районите със снеговалеж, като най-много 160 са в Софийска област. Призовавам шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия и да карат внимателно, тъй като и при предходните снеговалежи, въпреки създадената организация имаше водачи, които не бяха с подходящи гуми и създадоха кризисни ситуации, каза министър Нанков.

Той припомни, че преди две седмици АМ "Тракия" е била затворена за близо 2 часа заради неподготвен шофьор на камион, който се е завъртял и по този начин е възпрепятствал работата както на снегопочистващата фирма, така и пътуването на всички останали шофьори.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 21:00  17.12.17
  Това смешно министърче още ли бръщолеви глупости?
 • НА ГОЛ Г.З ЧИФТЕ ПИЩОВИ
  Отговор
  2 23:20  17.12.17
  ДЕЛИТАНТИ ИМИТИРАД ДЕЙНОСТ. ЩРАУС С ГЛАВА В ПЯСЪКА. БАЛКАНСКИ АБОРИГЕНИ или просто ОРИЕНТ.

Напиши коментар:


Публикувай