790 1

Горя заводът в Шишманци, подозират умишлен палеж

Мартин Христов

Заводът за преработка на отпадъци в Шишманци отново горя миналата вечер. Запалило се е халето за съхранение на пластмасовите отпадъци, съобщи trafficnews.bg. Стихията е била забелязана от пазачите, които са извикали пожарна и пламъците са били потушени своевременно. Отново се подозира умишлен палеж, както и при предишните два подобни случая от юни и септември тази година. Времето е влажно и няма как да стане от само себе си, твърдят очевидци.

Припомняме, че при палежа на 11 септември огънят тръгна едновременно от три места, а отпадъците, които се запалиха, бяха напоени с вода, останала от предишното гасене. Пламъците избухнаха на същото място, на което в началото на юни горя големият пожар, предизвикал двуседмично бедствено положение. Тогава също имаше три огнища, но заради високите температури нямаше основателни подозрения, че може да се касае за умишлен палеж. И за него обаче от управата на завода подозираха умишлено деяние.

Възможно е палежите да са за отмъщение, тъй като има служители, уволнени заради кражби. Охраната на завода неведнъж е получавала заплахи от ромски банди, които правят набези в района. Разпитът на основният заподозрян за палежите мина в четвъртък.

Пловдив / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Боримир
    Отговор
    1 14:55  18.12.17
    Ама как така, веднага удобните органи ще намерят поредният клошар.

Напиши коментар:


Публикувай