1 206 3

Сестрата на Борисов: НЗОК да плаща за здравноосигурените

Аз например 35 години плащам здравните си осигуровки, смятам че в един определен момент, ако имам нужда би трябвало някой да ми помогне, категорична е д-р Красимира Иванова

Венцислав Михайлов

Д-р Красимира Иванова, началник на отделението по неонатология в столичната АГ болница „Света София” и сестра на премиера Бойко Борисов смята, че НЗОК трябва да плаща за иновативните лечения.

Иванова, която работи от 35 години в системата на здравеопазването заяви за предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия: „НЗОК би трябвало да плаща за всички иновативни лечения при тежките и редките заболявания за пациенти, които са здравноосигурени и смятам, че това е справедливо”.

„Когато всички ние участваме в това плащане, аз например 35 години плащам здравните си осигуровки, смятам че в един определен момент, ако имам нужда и както имах нужда преди пет години, би трябвало някой да ми помогне.

Знаете обаче, че в България има и много хора, които игнорират плащането на здравните си осигуровки, а след това смятат, че някой трябва да ги поеме, това за мен е несправедливото.

Но тъй като всички сме хора и имаме нужда в даден момент от помощ, в такива ситуации би трябвало наистина да има създадена една комисия от видни български професионалисти, които би трябвало да решат как, кога и по какъв начин трябва да се помогне на хората.

Това са страшни заболявания, това са драми в семействата.

Моето семейство е минало през целия този ад. Първо с майка ми, после с баща ми, който почина от Хепатит С – беше заразен след кръвопреливане. Майка ми имаше рак, за нея търсихме алтернативно лечение, но нямаше никакъв ефект. Тя беше и сравнително късно диагностицирана, когато имаше метастази в цялото тяло. Аз също минах по този път също. Много късно разбрах, че имам тумор в мозъка. Слава Богу, той не беше толкова страшен и успях да оцелея“, сподели д-р Иванова.

„Винаги съм казвала, че в медицината не трябва да има политика. На първо място трябва да се гледа ползата за болния човек, с какво може да се помогне и до колко“, каза още тя.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БРАВО
  Отговор
  1 12:39  18.12.17
  Но,г-жа Иванова, поне брат ,Ви не се ли допитва по тези въпроси до Вас? Или другарите от ГЕРБ му плюят на фасона и си правят квото си искат. Ако се разболее и той дали ще са му нужни иновативни лечения? Според другарите, му не нали и те мечтаят за лидерски пост. Наслука.
 • Пъдарен Демократизатор
  Отговор
  2 14:58  18.12.17
  Разбира се разсъждението на потребителя: " Да плаща .......... да например Здравната каса". До тук добре ама това от главата за краката! На Здравната каса трябва да плащаме ние работещите, а пък да Ви е направило впечатление , че на хората все по-малко им се плаща и като се увеличават вноските още по-малко ще им се плаща. И защо ли да се запита човек?
 • гмймгйлгйлгйргйргймгймг
  Отговор
  3 16:05  18.12.17
  ВНУЧЕТО .........ДА ....ВРЪЩА. ....БИТКОЙНИТЕ. .......ТОГАВА ....ЩЕ ИМА ...ПАРИ. ..И ЗА ЖИВИ И УМРЕЛИ. ....ЗА ГРОЗНИ И ...КРАСИВИ. ...ЗА ЗДРАВИ И БОЛНИ. ....

Напиши коментар:


Публикувай