771 5

Каролев: Борисов не желае развитие на планински туризъм

Подведен или не, премиерът е на път наистина да се превърне в маша на чужди интереси

Владимир Каролев

Премиерът Бойко Борисов през последните години е доказал през делата си, че не желае развитие на планински туризъм.

Това написа във фейсбук икономистът Владимир Каролев, който коментира проблема с втория лифт на Банско.

Саботирането на законното решение на проблема, внесено от Обединени патриоти и министъра на екологията въз основа на двугодишна работа на междуведомствената група, беше знаково, смята Каролев.

"Вероятно сега Борисов ще извърти номера на китайката. Умишлено ще внесе кофти написана от зелените точка за втори лифт с пълното съзнание, че тя се окаже незаконосъобразна, ще падне в съда и ще блокира развитието на ски зоната до края на концесията. Подведен или не, премиерът е на път наистина да се превърне в маша на чужди интереси", коментира Каролев анализ на "Труд", където се припомня, че премиерът Борисов обяви, че подкрепя изграждането на втори кабинков лифт в Банско и ако планът за управление и измяната на концесията уточнят прецизно изграждането на съоръжението, той лично ще внесе точката в Министерски съвет.

Малко по-късно екологът Андрей Ковачев публично се ангажира с написването на точката, разкривайки, че именно зелените са вкарали Борисов в пореден свой план.

Вероятността била парк Пирин да осъмне с променен план за управление, който съдържа под някаква форма втори кабинков лифт. Еколозите още на следващия ден ще обжалват решението на Министерски съвет пред Върховния административен съд и то ще бъде съборено в рамките на година-две. И пак няма да има никакъв кабинков лифт.

Една от причините за тази хипотеза е, че плановете за управление не са териториално-устройствени – те не конкретизират обектите, а задават само насоките.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • zgkzkgzlgzlgzlgzlgzlgzy2
  Отговор
  1 15:56  18.12.17
  ЧИФУТИТЕ. .......АТАКУВАТ. ...БОРИСОВ. .......НЯКОЙ ......ШУМЕН КАБЕЛАРОВ........Е ВЗЕЛ .......НЕЩО. .....А...НЕ. ...СВЪРШИЛ. .....НИЩО. .....
 • Вождът В
  Отговор
  2 16:54  18.12.17
  ТОЙ не желае развитието на нищо, което не му носи приходи и то сериозни, така че дали туризъм, дали гъбарство и т.н., ако не получил мощен дял никой да не си мисли, че ще просперира ! А защо му е толкова много и от всичко не ме питайте не знам!? Все едно да питате, колко е голяма вселената !
 • 3 06:32  19.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гоуст
  Отговор
  4 21:48  19.12.17
  КаролеФ, КаролееФФ... ти какво долно, продажно бесепарско мекере си... А ма от най-гнусните... нещо, като вашият бивш вожд СърГей, па и като сегашния, КурНелия...
 • Патриот
  Отговор
  5 22:25  20.12.17
  Дайте да унищожим цялата си природа за да има къде европейците да курортуват евтино, а милионите и милиардите печалби да ходят по офшорните сметки на една шепа народ. Къде е турзима по българското черноморие? Валери Симеонов каза - ВИС, Маргини, Митьо Очите, ТИМ и т.н. все честни, патриотични и уважавани бизнесмени. Същото сега искат да стане и в планината.

Напиши коментар:


Публикувай