954 0

Протест в Момчилград заради убитото момиченце

Мартин Христов

Десетки жители на Момчилград излязоха на протест днес заради липсата на официална информация за убийството на 8-годишната Дамла Муса.

Тялото на момиченцето бе намерено вчера сутринта около 7.30 ч. в семейното жилище в Момчилград от майка й Садет, която се връщала от нощна смяна във фабрика край Кърджали. Жената намерила детето си мъртво, а главата му била облепена с тиксо.

Дамла е била сама в апартамента, тъй като баща й работи в Белгия, брат й в Истанбул, а бабата била заминала в Турция при болни близки.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че е трудно да се каже, че има заподозрян за убийството на детето. Очакват се резултатите от ключови ДНК експертизи. По думите на главния прокурор, при ясни доказателства за извършителя, медиите ще бъдат уведомени.

Малко преди 15 часа десетки жители на Момчилград се събраха пред блок „Слава“, където живее семейство Муса, съобщи "Родопи24". Протестиращите настояваха за информация от властите за убийството на първокласничката и за бързо разкриване на убиеца.

Според протестиращите, липсата на информация допълнително нагнетява напрежение в 8-хилядното градче.

„Искаме цялата истина за смъртта на Дамла“, заявиха хората.

Те тръгнаха на шествие от блока до сградата на Районното управление на полицията.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай