4 422 17

АПИ зове: Не пътувайте тази нощ!

Очаква се снеговалеж и понижение на температурите

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

Шофьорите, на които не им се налага спешно да пътуват през нощта, да отложат тръгването за утре сутрин". Това призоваха от Агенция "Пътна инфраструктура". Оттам обясниха, че се през нощта се очаква снеговалеж в страната и понижение на температурите.

Ако все пак шофьорите тръгнат, е необходимо автомобилите им да са с подходящи гуми, да имат на разположение вериги, и да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за пътуване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

От своя страна агенцията е мобилизирала всички областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим. За поддържане на републиканските пътища в готовност са около 3000 машини.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Райко кръвта
  Отговор
  1 20:10  18.12.17
  Бълхария в 21 век с винетки на цената на такава в европата че и по скъпа и АПИ зове: Не пътувайте тази нощ! Хахахахха не пътувайте и утре че ше е същото ами почакайте до май месец когато снега ще се е стопил хахахах

  Коментиран от #2

 • шофьор
  Отговор
  2 20:24  18.12.17

  До коментар #1 от "Райко кръвта":

  Ти точно в коя България живееш? Защото аз живея в друга, където стотици машини са готови да излязат тази нощ и да чистят. Засрами се поне пред тези работливи хора, които могат да са на и пътя денонощие. И биха се справяли по добре без и..оти като теб, които само знаят да мрънкат и да се оплакват, но ще излязат с 20 годишния си таралясник с летни гуми напук на другите.

  Коментиран от #3, #9

 • Патриот
  Отговор
  3 20:39  18.12.17

  До коментар #2 от "шофьор":

  Не си схвана лидеята на първи пост. Просто човека се възмущава, че плащаме европейски винетки, с всеки изгорен литър бензин или дизел оставяме един лев в държавната хазна. А когато ни се налага да пътуваме се оказва, че не можем да получим това, за което плащаме европейски, а понякога и по-високи цени. И е прав.

  Коментиран от #4

 • Гоуст
  Отговор
  4 20:45  18.12.17

  До коментар #3 от "Патриот":

  Аман от такива мрънкачи като ком. 1, които искат грам снежинка да няма на пътя и мрънкат, че си плащали. Стотици снегорини са в употреба, но срещу природата сме никои

 • 777
  Отговор
  5 20:55  18.12.17
  В Пловдив вали дъжд, не е валял сняг от февруари месец насам... Така че какво бълнуват от АПИ?!
 • 6 21:05  18.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Алфа
  Отговор
  7 21:14  18.12.17
  А сега кво става зоне ви да не патувате, а преди да падне снега АПИ се биеха по гърдите ,че са гонови за зимните снеговалежи. Ха ха ха то от край време ме е срам да се наричам българин, но поне има такива дето още ме разсмиват, шегаджии. След като ум не ви побира що не видите други държави как се справят като една Австрия, Германия, било то и Унгария. Смешна държава

  Коментиран от #10

 • Т.Живков
  Отговор
  8 21:19  18.12.17
  По мое време и маркировка имаше и със Зил се чистеше и по мойте пътища още карате да ви е честита новата демокрация
 • Алфа
  Отговор
  9 21:20  18.12.17

  До коментар #2 от "шофьор":

  А бе шофер май само селски шофираш, пожелавам ти дай боже да видиш в една Австрия от страни на пътя как има сняг, а по аутобана всичко сухо все едно в въздуха улавят снежинките.Но все пак там е Австрия а тук България. Хората там полагат химикали и препарати, а нашите хора крадат разреждат и за това файда няма никаква, но важното е ,че простия данъкоплатец като мен да си плати пък какво ще получи божа работя. И нека бог да бъде с вас

  Коментиран от #15

 • Патриот
  Отговор
  10 21:46  18.12.17

  До коментар #7 от "Алфа":

  Тогава защо даваме пари на фирми "да гонят михаля" след като срещу природата сме безсилни? Целенасочени средства за кражба. Умишлено ВИ пълнят главите. ЗА да може когато наистина стане вреем да работят снегоринит да не свършат нищо, а да прилапат парите и после да обясняват колко лоша била зимата, два сантиметра сняг и, че срещу природата сме безсилни. Като за финал отново виновен да е... СтанишеФ
 • RIDIK
  Отговор
  11 21:52  18.12.17
  Предупхреждават хората, че пътищата, които са мокри ще замръзнат преди да са изсъхнали, което си е "черен лед" и пак има недоволни. Да погледнат в мрежата. Там има достатъчно клипове на всякакви юнаци, стъпили мвърху такъв лед и от САЩ и от Русия. Аз съм решил да игнорирам всякакви мрънкачи. Едно време като ми замрънкаше някой келеш и веднага получаваше непоряд. На младите мрънкачи трябва да се обясни тази дума / Това е когато правиш "приятни" работи не по ред а като наказание./
 • Пешо
  Отговор
  12 22:30  18.12.17
  Абе вие за тези винетки снегорин пред колата ли искате, а лятоска водоноска?Аман от мрънкачи ,все някой друг им е виновен.
 • Име като гост мно си прост
  Отговор
  13 22:55  18.12.17
  Апи вместо да предупреждава, да спре да "апи" и да земе да опесачи малко и да чисти мааму стара. Ко ми предупреждавате палете снегорините и фъргайте песак, да не фъргам язе ако запали москвича!

 • Колю
  Отговор
  14 23:07  18.12.17
  Не знам кой в коя България живее ,но пред очите ми е хубав камион снегорин минаващ един път с пуснато гребло . Нахвърля ми лед ,кал и сняг пред вратата половин метър и това на разсъмване. За закуска не с лопата ,ами с кирката да къртиш за да излезеш от двора. На пътя има една педя вече отъпкан сняг . Не е проблем за хубави гуми. Да ама снегорина минава още три пъти същия ден и още два пъти на следващия вече с вдигнато гребло и без да тече нещо след него. Няма и да хвърля едни гранули за размразяване. Нищо бе хора. Дали на километър им се плаща или на чист асфалт ,не знам . Това е в село с 1500 човека .Не говоря за дните когато няма и хляб .Тогава си е буря и капан и го разбираме. Но защо се разхождат? Защо след тях при толкова обиколки остава педя сняг при положение ,че вече не вали?
 • Милчо
  Отговор
  15 23:15  18.12.17

  До коментар #9 от "Алфа":

  Видяли сме я Австрия и добре че не сме като нея . От химикалите които използват там колите хващат ражда за 2,3 зими и после хората се чудят какво да ги правят . И какво става нашите тарикати борсаджии ги купуват на смешна цена и препродават в България .
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  16 01:05  19.12.17
  При сняг под 30 см е излишно да минава снегорин, не виждам смисъл.
 • ПЛАЩАЙ ВИНЕТКИ НЕ ИЗЛИЗАЙ НА ПЪТЯ!!!
  Отговор
  17 07:03  19.12.17
  ВИЖТЕ В ДРУГИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ КАК Е-НА ПЪТЯ НЯМА ГРАМ СНЯГ А ОТСТРАНИ ПРЕСПИ!!!!

Напиши коментар:


Публикувай