Last news in Fakti

19 Декември, 2017 09:34 22 149 30

Простреляният шеф в НАП замесен в афера за милиони?

  • нап-
  • фискален контрол-
  • ивайло стаменов

Ивайло Стаменов е във ВМА с опасност за живота

Простреляният шеф в НАП замесен в афера за милиони? - 1

Възможно е шефът на отдел „Фискален контрол“ в НАП Ивайло Стаменов да е станал жертва на опит за покушение заради афера с ДДС за милиони. Това е една от версиите, които разследващите проверяват, пише вестник „Монитор“.

Към момента няма данни той да е бил замесен в схема с цел печалба, а по-скоро е спрял получаването на данъчен кредит на много бизнесмени, които са осъществявали фиктивен внос на стоки с висок фискален риск. Това са най вече плодове и зеленчуци, храни, а от няколко месеца финансовото министерство добави към списъка с отговорности на отдела и горивата.

При сделка, която не се осъществява в България, а получателят е в чужбина, българската страна трябва да плати разходите за търговска дейност на фирмата вносител. В повечето случаи това са фирми фантоми, които са създадени единствено с цел източване на ДДС.

Именно заради спрени подобни практики се смята, че Стаменов е станал жертва на поръчков убиец, който обаче не успял да довърши започнатото на място.

43-годишният Стаменов е в тежко състояние, с опасност за живота, съобщиха от пресцентъра на ВМА. Вчера вечерта на пациента е направена втора операция, множество преливания на кръв и плазма, както и тежка медикаментозна поддръжка на жизнените функции. Стаменов бе прострелян от два куршума вчера сутринта, докато се движел с колата си по столичната улица "Дунав". Стрелецът още не е заловен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джин

    64 11 Отговор
    Дано се оправи човекът, ама и той с BMW X5...скромно го дава, някак.

    Коментиран от #18

  • 2 438921кхеуз

    68 9 Отговор
    Има си хас да не са замесени в далавери , как иначе ще си купуват за 1 ,2 години работа тия млади хора ще си купуват апартаменти в София и коли и екскурзии и т.н.

    Коментиран от #12

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 икономист

    66 15 Отговор
    Как с една заплатка от държавна служба около 900- 1000 лв се купува Х5. Добре ще кажете- купил я, събрал пари, теглил кредит, ами поддръжката на тая 10-12 годишна премиум джипка лесна ли е? Иначе няма далавера, нали. Аз работя за над 2,5к заплата- нито аз, нито колегите карат Х5- най- много BMW 1er или Cooper-че на 10г. да видиш на служебния паркинг.

    Коментиран от #7, #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Jimmy

    53 20 Отговор
    Човекът е спрял кранчето на някого, ако не сте разбрали е шеф на отдел в НАП и заплатата му не е 1000 лв, колата му не е повече от 15000 лв, така че не знам къде се косите... Няма значение дали ще взима парите, пак няма да е удобен на някой като му спре стоката и го разследва, къде е нашата полиция в такъв случай да пази служителите си? Щом са го стреляли можете да сте сигурни, че не е удобен на някого. Човекът има семейство и се бори за живота си..

    Коментиран от #8

  • 7 Хитлер

    48 14 Отговор

    До коментар #4 от "икономист":

    Виж сега, това че ти с 2500 неможеш да си вземеш Х5 и да го поддържаш ми говори само "хубави неща" за тебе, тоест пиши си програмките и не се занимавай с такива коли наистина. А колкото тоя пича от НАП - ми то е ясно, че може да я купи със заплатата си ( и тя е към 2000 бона), може да му я поддържа приятел със сервиз и т.н, но проблема мисля, че не е колата, а причината да стрелят по него. Няма как да ме убедят, че е спрял схеми, защото ако беше така, просто щяха да го сменят и да си търси работа. Друга е причината!

    Коментиран от #11

  • 8 НМН

    27 5 Отговор

    До коментар #6 от "Jimmy":

    A колко е заплтатата му като е шеф на НАП? Не е 1000, 1200 е сигурно... Баламите да плащаме данъци

    Коментиран от #20

  • 9 Вчера !

    20 7 Отговор

    До коментар #4 от "икономист":

    И ,аз написах подобен коментар и ме заляха с критики,а защо не се тълкуват нещата така,че е искал да смени БМВ то с по ново и е поискал голям РУШВЕТ и са решили да му го дадът,ама по дръг начин!
  • 10 начо

    49 2 Отговор
    щом със снайпер могат да светнат някой на ул дунав и московска значи могат да светнат всеки който си поискат
  • 11 икономист

    38 8 Отговор

    До коментар #7 от "Хитлер":

    Първо не пиша програми, недей да раздаваш квалификации за хора, които не познаваш. Само баламите мислите, че парите са в програмирането.

    Второ - аз може и да не искам да си купя 15 год. Х5, не да не мога. За какво да давам 15 хиляди за някаква дърта бангия. Предпочитам да си взема малолитражка от премиум марка на 2-5 години, може би, която като я спра някъде в центъра, където живея, няма да ми откраднат всички от огледала до парктроници.

    Въпроса тук е откъде държавен служител на държавна заплата има такива възможности. И шеф да е- не е шеф в частна фирма да взима огромни бонуси, нали?

    Коментиран от #17, #30

  • 12 гост

    19 4 Отговор

    До коментар #2 от "438921кхеуз":

    И как точно реши , че на 43 години има 1,2 години работа ???? Тия дето са стреляли сигурно по 20-30 години в мината имат , а ???
  • 13 Дългия

    31 6 Отговор
    До ИКОНОМИСТ.
    Първо в НАП взимат доста големи бонуси а и заплата на ръководните служители е 2000 лв.Човекът е бившо ченге може да си върши съвестно работата и заради това да е мишена.Големите началници вършат далавера и се прикриват с малките началници.

    Коментиран от #14

  • 14 икономист

    17 10 Отговор

    До коментар #13 от "Дългия":

    Взимат, ама друг път! Това да не ти е РВД! Взимат по 1000 лева старшите тедки на по 50 години с 25 год. стаж. Тоя като шефче да взима 500 лева отгоре.
  • 15 Гоуст

    45 1 Отговор
    Хора, в България сме. Къде се е чуло и видяло нялой да предитврати корупционна сделка или някакво нарушение. В случая всичко е било до пари и изнудване

    Коментиран от #16

  • 16 Гост2

    28 2 Отговор

    До коментар #15 от "Гоуст":

    Пък в Малта направо взривиха журналистка. Няма значени къде си ако пречиш на наякой да лапа милиони!!!
  • 17 Емил

    16 3 Отговор

    До коментар #11 от "икономист":

    Винаги съм се чудил кой кара скъпи въшки?! А то стархливците, влюбени в тенекията си!

    Коментиран от #19

  • 18 Bgman

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Джин":

    Правилно си забелязал, наистина кара BMW Х5, ама дядото на модела! Пада си човека по BMW и си купил (и на мен не ми направи добро впечатление типичната българска комплексарщина), но не струва повече от съвсем нормална кола, това е модел на най-малко 12 години все пак.
  • 19 гост

    6 9 Отговор

    До коментар #17 от "Емил":

    И аз, макар също привърженик на малолитражките (предполагам основно по финансови причини) също не мога да разбера, защо човек, получаващ добро възнаграждение избира да дава еднакви пари за по-ниско качество и сигурност.
    При 2500 бих заложил на нещо малко като М1, максимум до М3 или нещо адекватно от тази категория. Една идея по-голямо, по-комфортно и по-сигурно. Не бих предпочел Ярис примерно или Микра, но и в никакъв случай и дърто М5.
    Както и да е!
    Между другото, едно от най-сигурните купета има Смарта. Причината е точно в размерът и малкото му тегло. Елементите на защитната клетката на купето на единица е площ е огромна и недостижима за големите. Тоест возите се в твърда и лека пинг-понгка, която при сблъсък просто отхвръква.

    Коментиран от #21

  • 20 Jimmy

    11 3 Отговор

    До коментар #8 от "НМН":

    Те полицаите взимат повече пари, пък шеф на отдел в НАП няма да взима. Нали се сещате какво става като спре стоката на някой и тя е в много тонове какво следва? Повечето от вас дори не са прочели статията, но коментират кой какъв е.
  • 21 ГОСТ

    15 0 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Ами вземи си БМВ да видиш как се поддържа. Нали гледам - ML осъмва без огледала, S клас осъмва без парктроник, Е90 без джанти и дърта Е46-ца без фарове.

    Вземай си ги. И не забравяй - всичките щети по-горе не се покриват от Каско. Огледалце за ML 350 / китайско / + 100 кинта за боя. Джантите на Е90 са четирицифрена сума незапочваща с 1!

    Затова масовка - моята съм я забравял и то за цяла нощ - не знам колко пъти отключена, десетина пъти със свалени до долу прозорци. И то на същото място където изпищяха и бимърите и мерджаните.
  • 22 ВВВ

    21 9 Отговор
    Много завист за една кирлива Х5 ... на никой ли не му минава през акъла, че подобна съдба може да сполети човек , който се опитва да работи по правилата въпреки просмукалата се навсякъде престъпност...

    Коментиран от #23

  • 23 Гоуст

    18 1 Отговор

    До коментар #22 от "ВВВ":

    Ми не, особено за данъчен
  • 24 ДЕДО ВЛАДИКА

    20 1 Отговор
    Няма дим без огън - народна мъдрост.Дано се оправи човекът, а истината ще излезе на яве !
  • 25 Грую

    8 1 Отговор
    Ето един свестен коментар : Гръмнали някой за пари. Точно така. Колко пъти съм им разправял, че трепането е само за пари и то за много пари, те не любовна история било. Абе те и циганите не се трепат за такива неща,а само се карат като цигани разбира се, а се трепят и те за пари ама за малко не за милиони иначе където са милионите е така: Днес в БМВ, утре в най-добрия случай в болница или инвалидна количка, а обичайно в "дървено пардесю"!
  • 26 Патриот

    13 1 Отговор
    Има два варианта:
    Изнудвал е съгрешил човек с много пари или го е хванал с жестоки нарушения и съответно за жестоки глоба, съгрешилия е решил да отмъсти.
    Никой няма да каже истина, няма как да се разбере, няма да се намери и стрелеца, защото съответно я няма държавата.
    Виж ако забиеш шамар на тъмозлен ще те изнесат от къщи по пижама в 3 през ноща, но за убийство на българин... Моля ви се!
  • 27 Uflaf

    3 1 Отговор
    След удръжките за държавата ,чисто 380 лв. Ма и те не са чисто защото всичко което купуваш има още 20 % пак за тая мила държава. Не искам да се самоубивам ,ама няма и кой да ме гръмне ,та да се оттърва от сметки за ток ,вода и въобще мизерия. Само да не ми счупят джама на Рендето 98 година ,че ако оживея с кво да го правя.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Иво

    14 0 Отговор
    Данъчните и митничарите са най големите мошенничка в държавата.Тоя кара кола като мастит бизнесмен а е държавен служител.Сигурно има сметки и в чужбина.Тия са най корумпираните.Сигурно го е гръмнал някой на който му е писнало да го рекетират.Държавните служители с хубави коли трябва да бъдат проверявани всяка година от комисия защото всички ние им плащаме заплатите.Ако не искат да ги проверяват да ходят да садят картофи или да станат овчари така казва бат Бойко.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове