1 857 2

МО отложи преговорите за поддръжката на изтребителите МиГ-29

Покана за сключване на рамково споразумение беше отправена само към РСК "МиГ"

Венцислав Михайлов

Министерството на отбраната /МО/ отложи с два дни преговорите за договора, който трябва да осигури поддръжката на 15 изтребителя МиГ-29. Причината е жалба срещу решението за откриване на процедурата, става ясно от сайта за обществени поръчки на Министерството. Засега от МО не посочват кой е обжалвал процедурата и как забавянето ще се отрази на летателната подготовка.

Покана за сключване на рамково споразумение беше отправена само към РСК "МиГ". Поръчката е за 81 милиона и 200 хиляди лева. Мотивите са, че България има нужда от основния си изтребител за изпълняване на задачата за охрана на въздушното пространство, нужни са и повече машини, с които да се извършват тренировките на пилотите.

Министерството обяснява, че експлоатацията на машините е възможна до 2029-та година, но има редица системи и агрегати, които имат по-малък ресурс. РСК "МиГ" са единствените с лиценз да правят поддръжката, с което МО обяснява и нуждата фирмата да бъде потърсена.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • киро
  Отговор
  1 19:13  19.12.17
  Ами Полша нали също могат да ги ремонтират.Евтино и качествено а и са в НАТО и ЕС.
 • someone
  Отговор
  2 23:12  20.12.17
  пълни глупости, жалбата е с неплатена такса, което автоматически дори не трябва да я допуска за разглеждане, пак е имало натиск от вън и нашите са се надупили измисляйки формален повод за отказ.

Напиши коментар:


Публикувай