1 577 4

Нелегален свинарник прати мъж в болница

Мартин Христов

Пациент с ясно изразени симптоми на зараза от трихинелоза е постъпил в инфекциозното отделение на УМБАЛ-Бургас, съобщи Флагман.БГ.

Петър М. е в тежко състояние, все още не е изяснено до каква степен са увредени вътрешните му органи от паразитите. При разпита му се е установило, че на 15 декември е заклал на територията на бившото ТКЗС, в непосредствена близост до гробищата в Карнобат – 8 майки свине и 50 малки прасенца. Пациентът на УМБАЛ-Бургас е признал, че е отглеждал животните в нелегални условия. Какви са били причините за това масово убийство на прасетата обаче все още не е ясно.

Той отказва да признае, че на практика е собственик на нерегламентираната свинеферма, но е признал, че е ял от месото на едно от прасетата.

Мъжът, все пак, още на 15 декември, изпратил в лаборатория „Св. Георги“ в бургаския жк „Славейков“ част от месото за изследване, защото най-вероятно е смятал да го продава по новогодишните празници. Междувременно обаче е ял от него. От лабораторията веднага,след като са установили, че има проблем, в понеделник, са алармирали РЗИ и БАБХ, за да се вземат мерки. Пробите са дали положителни резултати за трихинелоза.

„Днес преди обед отидохме на място, за да разследваме случая – ужасени сме от гледката. По всичко личи, че това не е свинеферма, а истинска кочина, в която животните са отглеждани по най-примитивен начин“, съобщи източник на Флагман.БГ.

Петър М. ще бъде наблюдаван и веднага след изписването му от болницата, при благоприятен за него изход, ще бъде проследен до дома му, който към момента бил заключен. Във фризери в къщата му се намирало месото от закланите животни, което трябва да бъде конфискувано.

Бургас / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • СВЕЩЕННОТО ПРАСЕ В ЧИНИЯТА
  Отговор
  1 19:53  19.12.17
  Публикувано във факти.бг: Във фризери в къщата му се намирало месото от закланите животни, което трябва да бъде конфискувано. Тоя е избухнал яко с фризер дето събира 8 майки свине и 50 малки прасенца бахахаха
 • OMG WTF
  Отговор
  2 20:14  19.12.17
  "Петър М. ще бъде наблюдаван и веднага след изписването му от болницата, при благоприятен за него изход, ще бъде проследен до дома му, който към момента бил заключен." Какви са тия тъпотии??? Щял да бъде "проследен" моля ти се. Да му разбиват вратата, да изземват месото и да го унищожават. Толкова ли е сложно?
 • Хомофоб
  Отговор
  3 23:57  19.12.17
  Гледал нелегално прасета. Толкова ли е скъпа една адресна регистрация на прасе?
 • Хомофоб
  Отговор
  4 23:57  19.12.17
  Гледал нелегално прасета. Толкова ли е скъпа една адресна регистрация на прасе?

Напиши коментар:


Публикувай