1 561 1

Чакат ДНК експертизата за убийството на 7-годишната Дамла

Майката на момиченцето, която беше задържана веднага след трагедията, не е обвинена в убийство, а само, че е оставила детето си без надзор

Снимка: bTV
Снимка: bTV
Венцислав Михайлов

Днес се очаква да бъде готова ДНК експертизата по случая с тежкото убийство на 7-годишната Дамла в Момчилград.

Резултатите от съдебно-психиатричната и техническата експертиза на телефони и преносими компютри на семейството се очакват до 48 часа.

Майката на момиченцето, която беше задържана веднага след трагедията, не е обвинена в убийство. Обвинена е само, че е оставила детето си без надзор. Вчера с нея бе извършен следствен експеримент.

Според тройната съдебно-медицинска експертиза, смъртта на детето е настъпила в ранните часове на неделния ден, а причината е задушаване чрез притискане на устата.

Координацията по разследването поеха водещи криминалисти от София.

Майката на убитото в Момчилград момиче беше отведена от ареста и после върната обратно.

Садет Муса се е прибрала у дома късно снощи под охрана, за да участва в следствен експеримент, съобщи Нова телевизия.

Тя беше единственият задържан след убийството. Вчера участва в следствен експеримент за смъртта на детето. За разпит бе викана и близка на жената.

Със следствен експеримент разследващите се опитаха да разберат кой е убил 7-годишното дете в Момчилград. Вчера вечерта те заведоха на местопрестъплението майката на момиченцето.

Разследващите бяха категорични, че убиецът, който е задушил малкото момиче, притискайки с ръка устата и нослето му и след това е залепил тиксо на лицето на Дамла, не е случаен психопат.

В сряда главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че майката на убитата 7-годишна Дамла е била задържана за 72 часа по обвинение, че е оставила детето само, без надзор по член 182 от НК.

Малката Дамла беше намерена задушена в дома си. Според разследващите убиецът е притискал с ръка устата и нослето на детето, докато то не е спрямо да диша. Подобен начин на убийство е характерен изключително за жени. Тялото на детето, с уста, залепена с тиксо, е открито от майката, когато се върнала от нощна смяна в неделя сутринта.

По принцип, щом майката отсъствала, момичето било гледано от баба му, на която обаче се наложило да замине при болната си сестра в Турция няколко дни преди фаталната нощ. Бащата на детето работи в Белгия, а братът, в Истанбул. Всички те в момента са в Момчилград.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост 2
    Отговор
    1 10:33  20.12.17
    Много грозно от страна на следствието! Ако са сигурни, че майката е невинна за убийството както казват, мисля, че това обвинение, че е оставила само детето може да изчака да мине траура. Жената е загубила дете! Няма да избяга. А за виновника присъдата е само една, смърт, жалко, че не се изпълнява в наши дни.

Напиши коментар:


Публикувай