658 3

Валери Симеонов се нанася в централата на СДС

Предложението е направено от регионалния министър Николай Нанков

Венцислав Михайлов

Партията на вицепремиера Валери Симеонов - НФСБ, ще се премести в нова централа - в емблематичната за СДС сграда на ул. "Раковски 134" в София.

Това се очаква да стане, след като днес Министерски съвет гласува на заседанието си точка 20 от дневния ред - "проект за решение за предоставяне под наем на част от имот - частна държавна собственост, за административните нужди на централното ръководство на политическа партия "Национален фронт за спасение на България".

Предложението е направено от регионалния министър Николай Нанков.

Предвижда се партията на Симеонов да се нанесе на горните два етажа в сградата, тъй като поне засега СДС остава на първите два и така те ще се окажат съквартиранти. На последния етаж обаче досега винаги е бил кабинетът на лидера на СДС.

До тази ситуация се стигна, след като Реформаторският блок - част от който бяха сините, не успя да влезе в парламента и така загуби правото си да получи държавен или общински имот под наем за административни нужди.

В момента НФСБ ползва помещения на ул. "Цар Калоян" в центъра на столицата. Още от влизането на партията в предишното Народно събрание - през 2013 година, Симеонов поиска сградата на "Раковски". СДС обаче още бяха в парламента, освен това договорът им беше до 2015 г.

Във времето лидерът на "Воля" Веселин Марешки също прояви апетити към известната сграда, такива имаше преди години и Николай Бареков, припомня Дир.бг.

През това лято областният управител на София Николай Пехливанов, който е член на "Атака" и така част от Обединените патриоти, изпрати писма до партиите, чието право на ползване на държавен имот е отпаднало, да освободят доброволно централите си. Освен СДС, такива са и ДСБ и ДБГ. Всички те обжалват и засега остават в централите си.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гражданин
  Отговор
  1 11:01  20.12.17
  Сдс няма от както Костов си направи Дсб и си изостави червеното Сдс на командно дишане.То и Дсб си е на командно дишане!
 • AbuTalib
  Отговор
  2 12:06  20.12.17
  СДС, както и другите ползватели следва да се разкарат от там. Изобщо присъствето ми в политиката следва да се ограничава до пълна ликвидация.
 • ТИКВОЧА
  Отговор
  3 20:50  21.12.17
  КОЙТО ВЛЕЗЕ В ТАЗИ ЗГРАДА ТОВА МУ Е КРАЯ. ЗГРАДАТА Е ПРОКЪЛНАТА ОТ НАРОДА.

Напиши коментар:


Публикувай