424 1

Воля ще обединява дясното извън парламента

Партията на Марешки се обяви срещу мораториума на лекарствата

Стефанаки Йоанис

"Воля" от самото начало не е подкрепила мораториума върху нови лекарства, но групата все пак е подкрепила бюджета, защото е бил гласуван в своята цялости и е имало реален риск НЗОК да започне новата година без бюджет, обясни пред БНТ Стефан Августинов от "Воля".

Декларира, че имат амбицията да обединят онези десни избиратели, които не подкрепят ГЕРБ. "Пътят на мораториума е кратък според нас, но за съжаление разни административни хватки и борбата за политическия пиар попречиха. Въздържахме се първия път, защото има начин, по който се поднася бюджетът на НЗОК", коментира той.

"Вероятността НЗОК да влезе в 2018 г. без бюджет беше много голяма. Ситуацията за нас беше такава - бюджетът се поставя под гласуване ан блок. За нас няма значение кой е героят, въпросът е нещата да се случват така, както трябва. Още в самото начало обявихме, че не подкрепяме мораториума", обясни Августинов.

Той допълни, че според групата на "Воля" не е приемливо президентът да си прави политически пиар, като налага вето на определени закони.
"През юни поискахме парламентът да се занимае изключително със здравеопазването, сега поискахме същото. Липсата на контрол върху харченето на средства е проблемът, не липсата на пари", добави Августинов и коментира, че "Воля" има идеята да се въведе регистър на болестите в България и така да се определят средствата за лечението им.

"Проблемът е, че на управлението се гледа като на източник на доходи. В същото време никой не мисли по-дълго от носа си и не мисли за бъдещето си. Това искаме да променим в мисленето в политиката", отсече Стефан Августинов.

Той смята, че десният политически спектър трябва да управлява и отрече ГЕРБ да е истински представител на дясното. "Воля" имат желанието да обединят десните избиратели, които са извън ГЕРБ, защото "разкъсването" няма да доведе до нищо.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • кобрети
    Отговор
    1 11:47  20.12.17
    И с кого ще обединяваш дясното ??? С Кръстинка и Гергана ли ???

Напиши коментар:


Публикувай