438 0

Топла Коледа за 100 деца от Гълъбово

Венцислав Михайлов

ЕЙ И ЕС България подари топли дрехи и обувки на 100 деца от социално слаби семейства от Гълъбово и региона. Благотворителната инициатива под надслов „Дървото на ангелите“ се провежда за осма поредна година с идеята да стопли домовете и сърцата на семействата в нужда преди Коледа.

Всяка година кампанията „Дървото на ангелите“ събира доброволни дарения от служители на ЕЙ И ЕС България. Компанията допълва необходимите средства, за да се закупят топли зимни якета и ботуши на всички нуждаещи се деца. През 2017 година ЕЙ И ЕС България и нейните служители осигуриха общо над 15 000 лева за благородната инициатива. Подаръците бяха връчени от ръководството на ЕЙ И ЕС България и ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“.

„Дървото на ангелите е прекрасна идея, която се развива. Много се радвам, че тази година успяхме да съберем двойно повече средства в сравнение с предишната. Човешката взаимопомощ ни стопля, не по-малко от най-модерната електроцентрала. Децата трябва да са здрави, да имат топли дрехи и обувки и уютен дом, за да могат да учат, да се развиват и, надявам се, да допринесат за бъдещето на българската енергетика,“ заяви Иван Цанков, изпълнителен директор на ЕЙ И ЕС България.

Инициативата „Дървото на ангелите“ е част от програмата за корпоративна и социална отговорност на ЕЙ И ЕС България. Компанията активно подпомага местната общност, за да подобрява живота на хората и да реализира трайна промяна в общностите, в които работи.

България


Напиши коментар:


Публикувай