Last news in Fakti

20 Декември, 2017 15:21 19 504 19

Люба Кулезич: Цветан Василев искаше да свали Борисов заради нетърпим рекет

  • цветан василев-
  • бойка борисов-
  • правителство

Цветан Василев искаше да свали първото правителство на Бойко Борисов, защото положението от гледна точка "рекет” беше нетърпимо. Това каза телевизионната водеща и известен български журналист Люба Кулезич в интервю за Actualno.com, визирайки думи на банкера и неговата версия. "Олигарсите в България са политиците – всеки голям предприемач има такава политическа фигура, за да го пази”, каза още Василев, когато го интервюирах в Белград, спомни си Люба Кулезич пред камерата на Actualno.com.

Никой не казва, че Цветан Василев не е виновен – той е може би най-големият грешник, но той свидетелства за греха. Най-големите свидетелства за мафията идват отвътре, категорична беше Кулезич за ролята на банкера в сагата "КТБ", като подчерта, че трябва да се подсигури възможност Василев да свидетелства, вместо да му се пречи "по всякакъв начин" да го стори. И добави, че след като дошъл Орешарски, Василев разбрал, че имало и по-лошо от Борисов.

"Ники (бел. ред. - Николай Стайков) ми донесе документи за една известна българска дама – благородна, красива, стройна – Ирена Кръстева, касаещи имущества, придобити по своеобразен начин, за едни кредити, погасени като на филм. Имаше документи с фалшифицирана информация, извадени от ДАНС, за кандидатстванията на Делян Пеевски (бел. ред. – за ръководител на агенцията)”. Това разказа още Люба Кулезич.

"Имахме допълнителна информация, много исках един широк ефир, а не само интернет обществото, да се запознае с тези документи и така стигнах до Люба", поясни Николай Стайков, който уточни, че затова сайтът NОresharski.com се поддържа само заради журналистически разследвания като това. "За малко да го излъчим по Нова телевизия – защото е свободна медия. Свободна да виждаме истината, но не и да я казваме, както стана известно", иронизира Люба Кулезич, визирайки популярния рекламен слоган на Нова телевизия.

Припомняме, че известно време Кулезич беше част от Нова телевизия, но предаването и "На светло с Люба Кулезич" беше свалено преди вече малко над 2 години. А Стайков беше категоричен, че големите, "мейнстрийм" медии са длъжници на българското общество относно КТБ и това да информират зрителите/слушателите/читателите си. Относно обвинителният акт за КТБ, Стайков заяви, че не е случайно, че беше представено резюме. „За пръв път българската прокуратура прави това”, каза той. И добави, че "имената на всички премиери от правителствата между 2008 и 2014 година" трябва да присъстват в обвинителния акт.

Специално по отношение на медиите, Люба Кулезич посочи като топла връзка и кандидатура на Делян Пеевски вече бившия генерален директор на БНТ Вяра Анкова, която, според Кулезич, неслучайно сега отиде в Нова телевизия (бел. ред. – Анкова стана директор "Информация" в Нова телевизия), а в БНТ програмен директор стана Емил Кошлуков, заедно с Надя Костова, които бяха оперативните ръководители на ТВ7. Припомняме, че Кошлуков беше кандидат за генерален директор на Българската национална телевизия, но не получи нито един глас от СЕМ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Райко кръвта

    49 3 Отговор
    И ако стане воина да ходим да ни стрелят за да защитаваме имането на политиците под предлог патриотизъм род и родина хаха ай сиктир а тогава ще е точния момент да ритнем стола на кръвожадните политици и да застанем в редиците на окупатора и да ометем всички олигярси политици и лакейте им навсякъде по пипалата им в армията милицията и жандармите
  • 2 Кики

    40 13 Отговор
    Все още има независима журналистика.Щото по"най гледаните телевизии" само модно кулинарни простотии.

    Коментиран от #9

  • 3 долу бсп

    25 87 Отговор
    само да им кажа на всички плювачи по Борисов, че ако наистина беше малко а черен, колкото го изкарват НИКОЙ от световните и евро лидери нямаше да си плюе на авторитета да го приема и щяхме да сме в пълна изолация !
    само ,че на тия дето им настъпиха интересите им идва много приказката да лъжат- а като се стигне до съд не могат да защитят и да отговарят за думите си - ЗАЩО ?

    Коментиран от #4, #5, #11, #19

  • 4 Мнение

    75 13 Отговор

    До коментар #3 от "долу бсп":

    Само да отбележа, че ако световните лидери не са добре информирани от техните разузнавателни органи и не държат много здраво нашият любим Борисов за... вратлето за да изпълнява безпрекословно нарежданията им, досега отдавна щяха да са го пуснали по пързалката. А вие им се радвайте на потупванията по гърба.
  • 5 киро

    60 8 Отговор

    До коментар #3 от "долу бсп":

    И като приемат кво от това?Нищо.Приемат го защото са културни и така изисква етикета иначе никой не му дреме за бойколандия.

    Коментиран от #12

  • 6 Червен интернационал

    44 7 Отговор
    Вместо да си чешете езиците,вземете по една тояга и ги изметете всички до един! Те просто са родени от червеното знаме на престъпния комунистически интернационал.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Kcaniba

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "БизонЪ":

    Също като оная крива и червясала ябълка.
  • 9 гост

    37 7 Отговор

    До коментар #2 от "Кики":

    Страшно е да разбереш че си от онези 80% .

    А този платен дърт вампир яко лъже и маже .
    Тиквата направи театър и подаде оставка именно за да могат с аверите му да фалират КТБ и после да го върнат ни лук ял ни мирисал .
    Тиквата е пряко замесен с грабежа КТБ . Но тиквата и Цветанов са само едни пионки в ръцете на кукловодите от ДС и ЦК на БКП .
    Да е жив и здрав тъпия народ .
  • 10 777

    30 8 Отговор
    Цветан Василев е светец в сравнение с Разбойко борисов!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гостенин

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "киро":

    Да бе щото са културни.Ми некултурни ли бяха за Орешарски и Първанов , чиито посещения бяха все на изток.
  • 13 ЧукундурВСИЧКИ

    11 0 Отговор
    ВСИЧКИ ОТ 1997 ДО 2017години БИЛО ТО ПРЕЗИДЕНТИ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛИ И МНОГО МИНСТРИ В ТОЗИ ПЕРИОД КАКТО И ЛИДЕРИ НА ПАРТИИ БИЛИ ВЪЕ ВЛАСТТА СА ВИНОВНИ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД И НЕ Е ДАЛЕКО ВРЕМЕТО КОГАТО НАРОДА НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СИ ГО ВЪРНЕ НА ТЕЗИ МЕРКАНТИЛНИ КОНСПИРАТОРИ!
  • 14 Марто

    5 5 Отговор
    Значи Цветан Василев - Фараона се е опитал пряко да се намеси в провеждането на избори, съответно са му скроили шапката и сега плаче и се крие като мишка в Сърбия?!? Нема такава държава!
  • 15 Ник Де грик

    0 3 Отговор
    Колко ли е взела???
    Но не и завиждам.това са пари на заем а те тъпкано се връщат!
  • 16 Realist

    4 0 Отговор
    Да видим какво ще покаже бъдещето?Помнете докато не въведем граждански контрол няма да се оправим.И да можем с оръжие в ръка да си защитим собствеността няма оправия.
  • 17 Росен

    3 1 Отговор
    Тя е платен глашатай на човек, който открадна 4 милиарда, как да й повярваш!
  • 18 Монти

    3 0 Отговор
    Гнилата ябълка на Цветан Василев успя да просъществува и да се развие толкова бързо през годините, защото над нея имаше политически чадър. Затова е редно освен Василев и всички, които са му помагали да докара банката до фалит да лежат зад решетките.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове