2 069 12

Бащата на прегазеното дете: Доживотен затвор или ще го запаля

Шофьор с джип уби 10-годишно момиченце в циганската махала в Първенец

Снимка: Plovdiv24
Снимка: Plovdiv24
Константин Карагьозов

Шофьорът, който уби Ангелинка, трябва да лежи в затвора доживот. Ако не го осъдят, ще го намерим и ще му отмъстим. Кръв за кръв. Това казаха пред "24 часа" роднините на прегазеното тази сутрин 10-годишно момиченце в пловдивското село Първенец.

Детето отивало на училище с майка си, когато джип, идващ от съседното село, ги блъснал. Водачът е бил линчуван от близките на жертвата в циганската махала. Пристигналите на място полицаи и спецподразделения успели да предотвратят кървава саморазправа.

В момента в махалата дежурят патрулки. Циганите са на улицата. Според тях шофьорът е карал с висока скорост. Бащата на починалото дете поиска доживотен затвор за шофьора на джипа и се закани, че ако не стане така - "ще го запали".

Пловдив / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Секунда невнимание
  Отговор
  1 21:06  20.12.17
  Ако е от съседното село циганите ще му изпотрошат и или запалят къщата така или иначе това е на 100% трябва да се изсели от там. Стават грешки факт е ама колко неграмотни и неправоспособни са отнемали животи и за тях нищо . Жалко за младия живот който си е отишъл а със сигурност и човека не я е ударил нарочно но нелята е факт и непоправима
 • 2 21:21  20.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • dedo vi pras
  Отговор
  3 21:26  20.12.17
  айде стига бе циганче отивало на училище????? ако някога сте виждали как цигани пресичат улицата ще ви е ясно как е станала катастрофата. бай мангау никога не се оглежда ,пресича по диагонал и ако идвате с кола ви обръща гръб.щото вие сте длъжен да го пазите....
 • 4 02:52  21.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор

 • qqqqq
  Отговор
  5 07:21  21.12.17
  Нищо чудно, майката нарочно да е бутнала детето за да вземе някой лев, ама нещата са се объркали. Това е много стар цигански номер. Съветвам, когато преминавате през циганска махала да си отваряте очите на четери, за едните пари циганите бутат и детски колички пред автомобилите. Не забравяйте че за циганите децата са средство за доходи, нищо по вече.
 • Шаран БГ
  Отговор
  6 08:24  21.12.17
  Ако имаме сериозно и справедливо правосъдие, осъдени трябва да са и родителите на това дете! Ако имаме сериозна съдебна система, тя ще наложи ЗАДЪЛЖИТЕЛНО предаване на дете /до определена възраст/ на учител от родител или близък роднинна .И след приключване на учебния процес ,учителя да предава детето ЛИЧНО на някой от близките му. Но този някой да е предварително представен от родител на учител !Дори да са съседи с учителя!! Така всеки си носи личната отговорност за това дете !!! Изпълнението на това изискване да се налага от Кметството. То също да осигурява силно полицейско присъствие относно реда и движението около училището и училищния квартал в часовете, когато децата отиват и биват разпущани. Това го има из Европа- виждал съм го !!
 • mediator37
  Отговор
  7 08:25  21.12.17
  Няма ли да се чуе и гласа на шофьора? На пешеходна пътека ли са пресичали или не? През циганските махали трябва да се кара с видеорегистратор, защото като дойде до съд, циганите откъм свидетели еша си нямат.
 • Morgoth
  Отговор
  8 08:53  21.12.17
  Поне със скоростта е лесно - прави се експертиза на щетите и ще си кажат каква е била скоростта.
 • Morgoth
  Отговор
  9 08:56  21.12.17
  Въпреки, че сложих плюсове на всички коментари ми е трудно да не забележа как на другите теми за убити пешеходци на пътя се говори за тежки наказания за джигитите, но когато жертвата е циганче посоката е съвсем друга :)
 • Гост
  Отговор
  10 11:40  21.12.17
  Най доброто решение е видео регистратор на предното стъкло, особено ако пътувате много често. Ако ви се налага да минавате през цигански улици, селища с много лилави шведи, то регистратора направо си е задължителен. Веднъж умишлено ми бутнаха пред колата едно сополиво циганче, добре че карах бавно и очите ми бяха не на четири, а на осем.
 • 11 19:19  22.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ГОСТ
  Отговор
  12 22:33  22.12.17
  Циганите са го бутнали нарочно за пари !

Напиши коментар:


Публикувай