2 068 6

Механотехникум „Сталин” приюти спецправосъдието

Сградата мина през СУ и болница "Лозенец"

Венцислав Михайлов

Нова сграда получиха Специализираният наказателен съд и Специализираната прокуратура от Министерския съвет. Става дума за имота на „Алескандър Стамболийски” 82 в София, където до 2010 г. се помещаваше Софийската техническа гимназия.

Учебното заведение, открито през 1883 г., през годините на социализма функционира под името „техникум Сталин”, за да бъде закрито поради липса на ученици през 2010 г.

Сградата му първо беше дадена на Софийския университет, а след това отиде в болница „Лозенец”, където се обучават студентите на СУ по медицина с идеята да се използва за предклинично обучение.

От днешното решение на МС се разбира, че в крайна сметка и за бившата Правителствена болница обектът в центъра на София е с отпаднала необходимост и затова е даден на Висшия съдебен съвет, припомня бТВ.

Така в крайна сметка той стига до спецсъда, който в момента се помещава в бившия комплекс на ДАНС на улица „Черковна”, като отиде там през 2011 г. след скъп ремонт на помещенията. По-рано през тази година за магистратите, които се занимават с организирани престъпни групи, терористи и корумпирани държавни служители, беше осигурено допълнително пространство – Държавната комисия за сигурността на информацията се изнесе от сградата.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бай Тодор
  Отговор
  1 09:19  21.12.17
  Не е ли малко големжка тая сграда за тия лентяи?
 • бббббб
  Отговор
  2 09:33  21.12.17
  Сега като се почнат едни задръствания от служебни коли на съда,от личните коли на съдиите и коли на свидетели и задържани ще стане весело.И сега е лудница заради Мола срещу техникума ,ама никой не мисли.Важно да източим сега едни пари за ремонт. И да си измием ръцете ,че се прави нещо.
 • Све
  Отговор
  3 10:18  21.12.17
  Няма вече ученици Няма вече българи БОРБА НА БЕЗРАБОТИЦАТА ЧРЕЗ ИЗГОНВАНЕ НА БЕЗРАБОТНИТЕ В ЧУЖБИНА. Направиха от народа слуги и престъпници Нормално с политици като Боко, Сакса, Марешки, ЦвЦв, Ц.Цачева, С.Паси…. Срамно
 • 4 10:48  21.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Све
  Отговор
  5 11:05  21.12.17

  До коментар #4 от "Провинциалист":

  Като останете само цигани в България Ще си го промените…. Всъщност на вас УЧИЛИЩЕ НЕ ВИ ТРЯБВА. Ще стане затвор
 • 6 00:48  26.04.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай