2 301 5

Миньор се заля с бензин и се запали, пламна и жена му

Мартин Христов

Миньор от дупнишкото село Самораново се самозапали в сряда през нощта в дома си.

48-гoдишният Васил Пиперков се залял с бензин и драснал клечката. След като видяла, че гори, съпругата му Александра се опитала да му помогне и да го угаси, но и тя пламнала, съобщи местният в. "Вяра".

Съпрузите на транспортирани в "Пирогов". Мъжът е с 60 процента изгаряния и лекарите се борят за живота му. Жена му е с по-леки наранявания.

Васил е миньор в Бобов дол, а Александра, която е с около 20 години по-млада от съпруга си, не работи. Двамата имат две деца – момиче над 2 г. и по-малко момченце.

"Добро семейство са, не сме чули нищо лошо за тях. Виждали сме ги да се разхождат в селото с количката с детето. Не са бедни, имат кола, лятото са били на море и можем само да гадаем за причините, довели до тази трагедия", коментираха техни съселяни.

От Областната дирекция на МВР в Кюстендил лаконично заявиха, че се касае за битов инцидент и се води разследване.

Кюстендил / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • хич не са бедни не
  Отговор
  1 16:32  21.12.17
  Не били бедни само защото имали кола и били ходили на море... wtf българино...
 • Шилявия
  Отговор
  2 16:56  21.12.17
  Реалност в боколандия..
 • Президент Унгого Кобе
  Отговор
  3 19:16  21.12.17
  Аууу даже и в Кауфланд са ги виждали а детето им яло лятото шоколад,не са бедни не не.....
 • впечатлен
  Отговор
  4 09:09  22.12.17
  Около мини Бобов дол повечето неща се потулват. Собственикът Христо Ковачки е известен изрод. Не плаща редовно заплати на миньорите и други работещи в предприятията му, бави ги с месеци, след това им ги дава намалени без обяснения. Раздава някакви ваучери за храна, но магазините му "Европа" са празни и хората се избиват за хляб и някакъв долен колбас. Действа с хората като с роби. Протестите понякога остават без последствия, понякога има резултат, но временен. Преди известно време по Нова телевизия за много малко се появи миньор, който молеше за помощ, защото Ковачки щял да ги съди за протестите. Пречел им да си намерят нормална работа, измъчвал ги. Защо Ковачки е недосегаем?! И докога? В тази държава има ли някакви закони, някакви изисквания към "бизнесмените"? Така е от много време. Още когато убиха кмета на Елин Пелин и това остана без последствия. Така и не се разбра по чие нареждане беше убит! След това пребиха до смърт работник, който дръзна да каже как са ги изнудвали да гласуват за ДПС срещу някакви суми. Голяма наглост и от страна на държавните институции!
 • 5 10:13  08.04.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай