582 4

Методи Андреев: Българската демокрация се изражда в режим, щом говорим за подслушване

Или премиерът знае за тези нарушения и си мълчи, или не знае. И при двата случая е достатъчно укоримо, каза още той

Стефанаки Йоанис

„Фактът, че говорим въобще има ли подслушвания, е първата и една от характерните черти, че българската демокрация бавно, но сигурно се изражда в режим”, смята Методи Андреев.

Припомняме, че депутатите отново поискаха да изслушат шефа на комисията за СРС-тата.

По думите му ако има нарушения при подслушването, отговорни са шефовете на ДАНС и ДАТО. „А те пред кого отговарят – контролът принадлежи изцяло на премиера Бойко Борисов”, поясни Андреев.

„Или премиерът знае за тези нарушения и си мълчи, или не знае. И при двата случая е достатъчно укоримо”, каза още той.

Според Методи Андреев готвеният от БСП вот на недоверие към правителството е всъщност вот на доверие.

„В този парламент няма опозиция. Този вот иска да докаже, че парламентът е нормален. Ако БСП искаха да бутат правителството, не трябваше въобще да влизат в пленарна зала след оставката на Димитър Главчев. След две седмици най-много щеше правителството да подаде оставка”, смята Андреев.

По повод искрите, които прехвърчат в управляващата коалиция между Валери Симеонов и ГЕРБ, Андреев коментира, че над всичко стои интереса на Патриотите да останат във властта.

„Може обаче те да последват съдбата на Реформаторския блок”, смята още той.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • некойси
  Отговор
  1 10:14  22.12.17
  Хо добро утру! Говорим за целенасоченото съсредоточаване на цялата държавна власт в ръцете на шепа хора от десетилетия. На лице е режим, а като цяло режимите не свършват добре никъде по света.
 • Видимо е
  Отговор
  2 10:39  22.12.17
  Далеч по-ясни знаци има от евентуалното подслушване. Но може би това е нещо добро. Желев беше написал в продължението на Фашизма, че преминаването на Социализъм към демокрация трябва да мине през военна диктатура, но при нас явно ще е през милиционерска. То затова ГЕРБ не дават пари за армията. Но колкото по-бързо стане диктатура, толкова по-скоро ще и отмине. Както виждаме и ДПС ще са верни на себе си и затова предлагам да съберем подписи и да направим един референдум: (1) съгласни ли сте Борисов да е пожизнен премиер като всяка година му се позволява да подаде оставка, да пофучи и да се върне пак на власт; (2) Броят на депутатите да стане 1000 за да може повече хора да взимат големи заплати (ще им викаме номенклатура); (3) Поне 10 години да не се правят избори, за да не се харчи народна пара, а направо да се превежда на Доган през Пеевски.
 • гост
  Отговор
  3 12:37  22.12.17
  Народа отдавна е в тирания и прикрита диктатура . Мачкат го от всякъде , докато унищожават държавата му . Тази държава принадлежи на народа , не на гадната тиква и съучастниците му от партийната ДС мафия .
 • ФАКТ
  Отговор
  4 09:30  24.12.17
  КОГА ПА Е ИМАЛО ДЕМОКРАЦИЯ У БУГАРИА

Напиши коментар:


Публикувай