380 0

Омбудсманът откри ремонтирана детска градина

Поехме ангажимент през пролетта да се осигурят нови люлки, катерушки и пързалка

Стефанаки Йоанис

Аз и екипът ми си направихме най-големия коледен подарък – открихме ремонтираната след наводненията в Област Бургас детска градина в с. Черни връх, Община Камено. Успяхме да помогнем на директорката Славина Тодорова, един отговорен и млад човек, със средства от непотърсени ваучери от кампанията „Великден за всеки“ с ремонтните дейности и осигуряването на детски легълца, матраци и шкафчета.

Това пише омбудсманът в страницата си във Фейсбук.

Поехме ангажимент през пролетта да се осигурят нови люлки, катерушки и пързалка за детската площадка на градината. Децата трябва да бъдат подкрепяни. Всички институции и граждани трябва да се впрегнем в това да подкрепяме децата и хората, които работят за тях. Поздравления за Славина и екипът й, за кмета на Община Камено г-н Вардунски и цялата кметска управа, те се справиха с ремонта буквално за дни. Те са пример как трябва да се работи, как всеки в България трябва да влага сърце. Ако всеки работи по този начин, мисля, че нашата държава ще върви много по-бързо напред и нещата ще се случват. Впечатлена съм от хората от Камено. За мен те са героите на България. Благодаря и на партньорите от кампанията „Великден за всеки“ – „Български пощи“ ЕАД, които са оператори на ваучерите, както и на Строителен Хипермаркет Рила гр. Пловдив, която осигури легълцата, матраците и новите шкафчета за децата. По-рано през деня, в качеството си на съпредседател на обществения съвет към Българския червен кръст /БЧК/ за набиране на средства за пострадалите от наводненията в областта, проверих предварителните разчети и начинът, по който ще бъдат отпуснати парите за възстановяването на пострадалите къщи.

Доволна съм, че успяхме да натиснем EVN да опростят сметките за ток за м. ноември на домакинствата, които пострадаха при наводненията, за да могат спокойно да си изсушат къщите и да започнат ремонтите си. На място в Община Камено се очаква да пристигне и екип от счетоводители и архитекти от Българския червен кръст, който да направи експертен анализ. Всичко трябва да е ясно, за да няма никакви съмнения, че събраните средства, които са в размер на 323 000 лв. са изразходвани по най-целесъобразния начин. От тях 50 000 са преведени на Община Бургас, защото такова беше решението на обществения съвет. С останалите средства ще може да разполага Община Камено, която беше и по-пострадала, а и за всички е ясно, че е много по-бедна община.

Лично инспектирах ремонта на няколко от наводнените в района къщи и се уверих, че те са възстановени почти на 100 процента.

България


Напиши коментар:


Публикувай