Last news in Fakti

22 Декември, 2017 10:29 1 444 10

Цветанов: Доган е прав, но няма договорка между ГЕРБ и ДПС

  • цветан цветанов-
  • ахмед доган-
  • дпс-
  • герб

Всеки ден си говоря с Валери Симеонов. Ние нямаме теми, за които да не можем да си говорим

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че Ахмед Доган е прав, когато казва, че няма кой друг да управлява в момента, освен сегашния кабинет.

Вчера, в традиционната си предколедна реч пред актива на ДПС в Сараите в Бояна, почетният председател заяви:

"Но ако вотът на недоверие мине, какво правим? Има ли партия, която е готова да управлява страната след евентуални предсрочни избори? Моята преценка е, че няма такава политическа сила от опозицията, която може да поеме отговорността".

Тази сутрин Цветанов коментира думите му пред bTV:

"Сериозно политическо изказване и смятам, че това, което е казал, се препокрива и със социологическите изследвания, направени напоследък от различни агенции - че няма предпоставки за предсрочни избори, че имаме икономически подем, предстои ни европредседателство и страната ни може да изведе от това само и единствено добър авторитет.

Така че, изключително прав е Ахмед Доган. Може да е политически опонент, но когато нещо е правилно, трябва да се поощрява. Той казва, че какво означава това - отиваме на избори и "стани, за да седна" - всъщност това е единственият мотив на БСП".

Той изтъкна, че това го казват и представители на БСП, които обаче не желаят да са публични, защото изпълняват политическата дисциплина.

На въпрос дали все пак няма договорка между ГЕРБ и ДПС, след като и коалиционният партньор в правителството Валери Симеонов заяви, че пак са ги "извъртели", Цветанов отговори категорично:

"Няма разговори, няма политическа договорка, виждате както, че публичните срещи, така и негласните предполагам се правят между БСП и ДПС. ДПС са реална опозиция, знаете колко са остри и към мен, и към парламентарната група".

По думите му речта на Доган малко се различава от позицията на парламентарната му група.

"Това вече е тема, която може би трябва да бъде изяснявана от народните представители. Само преди 6-7 месеца БСП и ДПС сигурно са се надявали, че ще имат съвместно управление след 26 март. Възпроизведе се абсолютно същото, което беше в управлението 2014-2016 година", каза Цветанов.

Той припомни, че през 2013-2014 г. БСП и ДПС са имали възможност да управляват, когато дошли "с измамата Костинброд" и "искаха да съсипят ГЕРБ".

По повод критиките на Валери Симеонов пък зам.-председателят на ГЕРБ заяви:

"Много са гласуванията, в които различните политически сили, които спорят по принцип, някой път имат еднакви гласувания. Това не означава, че има промяна в коалиционното управление".

Той декларира, че работи добре с групата на "Обединени патриоти" и съобщи, че днес заедно със Симеонов ще бъдат заедно на първия полет София - Одеса, който ще е полезен за българската диаспора в Украйна.

"Всеки ден си говоря с Валери Симеонов. Ние нямаме теми, за които да не можем да си говорим", подчерта Цветанов.

По темата за втория лифт в Банско, заради отлагането, на който вицепремиерът каза, че не иска да вижда Борисов, той каза, че "всеки иска да има втори лифт на Банско". Самият той и повечето му приятели и тази година щели да карат ски там.

"Важно е да развием регионите. Любителите на планината искат да имат условия да караме ски в България, но всичко това трябва да се случва съгласно българското законодателство", подчерта Цветанов и обобщи, че повечето неща в управлението са добри и там, където има слабости, се отстраняват, защото "това е философията на едно управление".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    5 1 Отговор
    Между ДПС и ГЕРБ няма има между ДПС, ГЕРБ и ,,Патриотите" и зделката финансово облагодетелстване за всичките участници
  • 2 ГЕРБаха ни майката

    9 1 Отговор
    Всички дружно са запели мантрата, че "няма ГЕРБ няма държава" за да ни сугестират и да си мислим, че са повече от водата, въздуха и слънцето !
    В приридата има едни такива гнусни паразити, които се вкопчват в гостоприемника овладяват му мозъка и поемат командването, като през това време бавно му го правят на каша изяждат го и той умира в страшни мъки!!! Кой е гледал Дискавъри или чел книжки знае!
    Не вярвайте, че без герб няма живот, а опитайте пък света може наистина да ви стане прекрасен !!! Не бъдете тъпи безволеви гостоприемници !
  • 3 Бесепар преди атакист сега

    3 6 Отговор
    Доган май наистина е най-умният политик в България!!! Браво на Цецо, Бойко, Валери, Волен, Каракачанов за доброто управление на Родината!!! Да не позволяваме никога повече комунистите да поемат властта и да ограбват народеца!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Ненеине

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Бесепар преди атакист сега":

    Доган е хитър и говори като учителка по литература, ако беше умен щеше да е автор.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ha ha ha

    4 1 Отговор
    Много добре стана така... сами се закопахте, а взехте и ДПС със себе си!

    Не очаквах, че ще е толкова лесно ;)
  • 7 Будалата

    4 3 Отговор
    Всички имат интерес ГЕРБ да се крепят на ръба на падане от власт. Хем да крадат по малко че да има за всички , че паднат ли от коня става лошо. Вземе да се появи някоя нова партия да сложи един читав главен Прокурор доста от сегашния ЕЛИТ ще поеме към ЗАТВОРА. Ще лъсне истината за КТБ и става лошо. Затова е прав Доган с ГЕРБ е зле без ГЕРБ е по зле.
  • 8 гост

    4 1 Отговор
    Как да няма бе гьон сурат ефенди . Като сте уж опоненти а заедно действате срещу народа . Явно мислите българите за по големи дебили от колкото са . Само за ятаган плачете вие .Дано скоро ви излезе късмета .
  • 9 Глупак

    3 2 Отговор
    Ако българите не бяха емигрирали щяха да изхвърлят тези….… от политиката.
    НЕОБХОДИМ Е ПО ЕДИН КАТО ИВО ХРИСТОВ ВЪВ ВСЕКИ ГРАД… ..
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове