747 8

5,8 млн. лв. за ремонт на пътища в Каварна

Венцислав Михайлов

Кметът на община Каварна г-жа Нина Ставрева подписа с Държавен фонд “Земеделие” договор за финансиране на проект ”Реконструкция и рехабилитация на общински пътища в община Каварна” по Мярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малки по мащаби инфраструктура”.

Това съобщиха за Факти.бг от Община Каварна.

Спечеленият от Общината проект ще даде възможност през следващата година да се направи реконструкция и рехабилитация на 11,8 км. от общинската пътна мрежа. Това са четири участъка – общински пътища с връзка към републиканската пътна мрежа, които отговарят на условията за финансиране: Каварна – Балчик (разклона за с. Божурец), Каварна-Топола (разклона за с. Раковски), Каварна – Балчик (в района на Топола – местност Икънтълъка, на границата с община Балчик) и ул. България в гр. Каварна.

Финансирането на планираната реконструкция и рехабилитация на посочените общински пътища, съоръженията и принадлежностите към тях е 100 %, а размерът на допустимите разходи за дейности по проекта е 5 867 315,29 лв.

„Това е изключително добра новина за община Каварна и голям успех за общинската администрация. Благодаря на всички колеги, които участваха в подготовката на документите. Очакваме резултат по още два внесени проекта, свързани с общинската инфраструктура. Има много други общински пътища, които се нуждаят от реконструкция и рехабилитация. Надявам се да получим финансиране и за част от тях. Ремонтът на други сме заложили в бюджета” , каза г-жа Ставрева. Тя допълни, че ще продължи да настоява пред Агенция „Пътна инфраструктура“ и Министерство на регионалното развитие да се предприемат спешни мерки за ремонта на невралгични точки по републиканската пътна мрежа на територията на община Каварна. Такъв е пътят Каварна - с. Българево – Шабла. Г-жа Ставрева настоява за спешна цялостна рехабилитация на този пътен участък и е получила подкрепа за това и по време на срещите си с народни представители от региона.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ХАСАН
  Отговор
  1 21:11  22.12.17
  Дано по малко да открадне!!!...ама госпожата има вид че и се пазарува в Монако или Париж

  Коментиран от #2

 • Бат Ваню
  Отговор
  2 21:32  22.12.17

  До коментар #1 от "ХАСАН":

  ... под Монако сигурно си имала предвид Милано... аха.... ама си се объркала.... ха ха ха.... Ти от къде искаш да пазарува?.... От Москва?.... иле..... Стамбула града гоуема.... иначе казано.... Капълъ Чарши?....

  Коментиран от #5

 • Даид
  Отговор
  3 02:06  23.12.17
  който е от Каварна знае че тези участъци са с нов асфалт на 5-6г. И няма нужда от ремонт . Усвоява госпожата парички
 • München
  Отговор
  4 03:11  23.12.17
  Пътят между Балчик и Каварна, който минава близо до морето е за ремонт и почистване на дърветата. Иначе, кметицата е много красива!

  Коментиран от #7


 • ХАСАН
  Отговор
  5 09:59  23.12.17

  До коментар #2 от "Бат Ваню":

  Нали хасковския кмет там си почива...кмет на малка община като Хасково а почива с светосния хайлайф
 • Анонимен
  Отговор
  6 10:35  23.12.17
  Следващият път пак за нея гласувайте.
 • mediator37
  Отговор
  7 12:04  23.12.17

  До коментар #4 от "München":

  Красива е, ама тази година не направи Каварна-рок. Не че отървахме алтернативния на Мидалидаре, ама като свикнеш денем на плаж, вечер на рок, после не искаш да отвикваш. Около това чирпанско село Могилово, където е винарната Мидалидаре, нито на Старозагорските минерални бани има плаж, нито на Меричлери. На Меричлери всичко е запуснато, в минералният басейн растат дървета. Ако направи 2018 феста в Краварна ще я призная не само за хубава, но и за готина.
 • от Варна
  Отговор
  8 21:54  24.12.17
  Даа красива крадлива и със смрадлива...!!

Напиши коментар:


Публикувай