1 324 7

МВР отговори на Йончева с филм за оградата (ВИДЕО)

Мартин Христов

МВР пусна свой филм за оградата на границата с Турция, след като депутатът и говорител на парламентарната група на „БСП за България“ Елена Йончева пусна свой филм за оградата, предаде Офнюз.

20-минутният филм на Йончева разкрива неефективността на оградата по българо-турската граница, която би трябвало да спира бежанците от Близкия Изток. Според разкритията България е построила двойно по-скъпо съоръжение в сравнение с Гърция, което обаче не спира трафика на мигранти, като бежанци прескачат оградата и със стълба.

Филмът на МВР обаче хвали съоръжението.

Според 10-минутното видео през 2017 г. са регистрирани 7392 опита за преминаване на границата - с 81% по-малко от 2016 г.

Причините за това са няколко, като една от тях е завършването на оградата, обяснява МВР.

Дължината на оградата по границата с Турция е 235,6 км.

Преди 4 години се започна с участък от 30 км, но без прилежащ път, на най-чувствителните тогава участъци на границата, като след това МВР отчита близо 7 пъти намаляване на опитите за незаконно преминаване на границата в този участък, пише epicenter.bg.

Тогава обаче бежанците се насочват към нови участъци, което налага ограда да се построи и там, обясняват от МВР.

Във филма се изреждат и случаи на опити на бежанци да преминат границата, в един от тях успешно с помощта на стълба. В друг от случаите пък за залавяне на бежанци е използван хеликоптер.

Обясненията за ефективността на преградното съоръжение продължават с това, че тя е била оценена от бившия британски премиер Дейвид Камерън и унгарския премиер Виктор Орбан, като от МВР уточняват, че тогава оградата дори не е била завършена.

От МВР допълват, че за намаляване на бежанския поток през страната са оказали влияние и спецакциите, при които са задържани каналджии.

За намаляването на бежанския поток през България роля имат още добрите отношения на страната ни с европейските страни и Турция, отбелязват още във филма.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Зъл Пингвин
  Отговор
  1 16:21  22.12.17
  Хахаха причината е че войната в Сирия приключи хахаха затова и мигриращите намаляха ние хващаме потока от близкия Изток а не Африканския те др.година ще кажат че няма нито един минал щото оградата ги спира.Фарс не чух обаче нищо за раздутата цената
 • Българин
  Отговор
  2 16:41  22.12.17
  Поредното замазване на очите на обикновените хора. МВР е пръв инструмент на политико-мутренската машина която ни управлява. Събрали са си интелектуално ограничени момчета, които без проблем с 2-3 рушвета правят "Машала" на шефовете си и продължават да тъпчат законите и ценностите. Един ден народа ще се надигне, и тогава горко им на парламент, МВР и почти всички подобни звена на корупция и душевна нищета. И тогава няма да има значение кой на кого е познат, народа ще бъде съд и палач !
 • като на кино
  Отговор
  3 17:33  22.12.17
  МВР Ентъртеймънт представя : "Граничните отвръщат на удара" Един добър филм в категория фентъзи Режисьор:В.Симеонов, Продуцент:ГЕРБ
 • от границата
  Отговор
  4 19:34  22.12.17
  Моето мнение е че всичко е било организирано, ако работеше кльона, ако граничарите бяха на служба, нищо не може да мине! Подведоха дуржавата да се разоръжи, оттам кльона падна неподдържан, и това е резултата!
 • Гост
  Отговор
  5 19:46  22.12.17
  Гледам филма- не виждам страх, ако ги чакаха старите обучени граничари, просто щеше да се носи мълвата, "не минавайте през България" то дърва щяха да цепят за казармата, то чистене, то пране, то молби да ги пуснат да се върнат в турция! "Българската граница е свещена и непрекословена", има си КПП, само оттам се минава, всяко друго минаване е престъпление към милата ми родина изстрадала от поробители и завоеватели! АМИН!
 • Коментар
  Отговор
  6 19:58  22.12.17
  ПРОПАГАНДАТА Е СИЛНО ОБЩЕСТВЕННО ОРЪЖИЕ.ВИЕ САМИ ЩЕ ПРЕТЦЕНИТЕ КОЕ Е ВЯРНО И КОЕ НЕ.
 • факт
  Отговор
  7 09:24  24.12.17
  МВР ФАЛШИВА НОВИНА

Напиши коментар:


Публикувай