394 0

Дискусията за скизоната над Банско се превръща в поле за спекулации

by Fakti.bg

Дискусията за скизоната над гр. Банско през последните седмици предизвиква ожесточени спорове и се превръща в поле за спекулации и ненужно се политизира. Това се казва в изразената днес в съобщение позиция на дружеството-концесионер "Юлен" АД.

"Нагнетява се в общественото пространство, че едва ли не на концесионера ще се направи подарък или ще се извърши нещо нередно, се посочва по-нататък. Спекулира се, че едва ли не се бърза за да се изпревари влизането в сила на новия закон за концесиите. Считаме, че това не отговаря на истината и като първа стъпка е редно планът за управление да допусне изграждането на спортна и техническа инфраструктура в рамките на концесионната територия, респективно на буферната зона. Ако това стане факт, тогава следва да се прецизира концесионният договор и да се извървят процедурите, предписани в новия закон", заявяват от дружеството.

От "Юлен" АД призовават въпросът за концесионния договор да се разгледа веднага след влизане в сила на новия закон за концесиите. От дружеството изказват искрена благодарност на всички, които подкрепят каузата за развитие на скизоната и уверяват, че повече от всичко държат на прозрачността при решаване на проблема.

"Дълбоко сме убедени, че най накрая този въпрос ще бъде решен", заявяват от "Юлен" АД и пожелават на всички светли празници.

Междувременно проучване на "Галъп", пубуликувано днес, показа, че 67% от българите искат втори лифт на Банско.

Хората очевидно очакват спорещите по въпроса за втория лифт на Банско страни да постигнат някаква форма на общо решение как това да се случи, коментират социолозите

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай