1 492 10

Детска приказка с илюстрации на голи мъже възмути родители

Мартин Христов

Детска приказка с илюстрации на голи мъже възмути десетки родители! "Имало едно време трима ловци.

Двамата ходели голи, а третият - без дрехи. Имали те три пушки - двете не били заредени, а в третата нямало патрони".

Така започва приказка от сборник със заглавие "Трите прасенца и други приказки".

Текстът е съставен от логически противоречия, а разказът е подкрепен с картинка, на която са илюстрирани голи мъже, които се целят в един от "избягалите" зайци.

"Недопустимо е подобно съдържание да бъде предназначено за деца. Въпреки че цялата образователна система в България е странна, е необходимо да има някакъв контрол. Всички сме наясно в какъв безумен стил са написани учебниците и как малчуганите не разбират голяма част от тяхното съдържание", коментира по Bulgaria ON AIR журналистът Златко Желев.

Според него проблемът идва от колективите, които изготвят учебниците, тъй като в тях няма нито един учител, практикуващ в реална среда.

"През две години учебниците се преиздават, за да може определени лица да прибират парите. По подобие на велоалеята на "Раковска", иронично подчерта актьорът Александър Дойнов.

Приказката от "Трите прасенца и други приказки" предизвика редица негативни коментари. Книжката е дело на издателство ПАН. На корицата пише, че е за деца, които тепърва се учат да четат, затова и буквите са големи. Оказа се, че тя е направила впечатление на родители още преди години, но така и не е била спряна от разпространение и се продава със същата илюстрация на голи ловци. И въпреки недоволството на родителите, които купуват книгата без да са наясно със съдържанието, издателството продължава да я преиздава.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ХХХ
  Отговор
  1 21:21  22.12.17
  Вижте кой е министър председател , че какви да са учебниците . По министерствата е пълно с некадърни идиоти - наши хора . Роднина-милиционер, роднина - милиционер .................................................... От материала идват всички беди , много дебилен материал .
 • Бесен Язовец
  Отговор
  2 21:24  22.12.17
  Коя е тая книжка искам да си я купя?хахаха
 • Бойка
  Отговор
  3 21:27  22.12.17
  Тримата гейове на лов за млади гейчета
 • Голям прос
  Отговор
  4 21:49  22.12.17
  Само "калинки" по разните му там службички. Посредствени, некадърни и лесни за манипулиране. Обаче добре заплатени и това ги устройва. Толкова могат и трябва да ги разберем

 • Трите прасета управляващи една страна
  Отговор
  5 21:54  22.12.17
  Точно тая приказка я прочетох вчера от любопитство и текста звучи 1:1, като отчет на ГЕРБ за управленито на страната !!! Илюстрациите без коментар ! Явно така, ще се отглеждат младите бъдещи герберасти ? На печалившите честито !
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  6 01:05  23.12.17
  Нудисти на въоръжен туризъм. Нали няма илюстрирани анални сцени между ловците и дивеча?

  Коментиран от #9

 • Румяна Костова
  Отговор
  7 07:44  23.12.17
  В Русия либералната писателка Людмила Улицкая в детска книжка разказва как в африканско племе мъжете си взимат за жени момченца на по 12 години и това е нормално.След скандал и протести на родители книгата е спряна.В България с илюстрациите на голи мъже се опипва почвата с каква доза либерализъм да се мътят детските глави .
 • Румяна Костова
  Отговор
  8 08:06  23.12.17
  За когото е интересно на you tube ,,Людмила Улицкая развращает малолетних детей.,,Пак там ще видите и как в Латвия има детска книжка за смяна на пола.Върви всеобхватна либерална програма,война за съзнанието на нашите деца.
 • 9 22:43  23.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • The TRAPPER
  Отговор
  10 09:01  24.12.17
  Много е просто - да се организират всички Българи и никой да не купува продукти на тези извратени издателства , както и на самите автори , и те ще фалират от само себе си. Или да им се отнеме разрешителното. И министерството на образованието защо спи ? Затова ли му плащаме ? За да прави децата ни извратеняци ?

Напиши коментар:


Публикувай