23 Декември, 2017 08:05 3 591 42

Борисов: И децата знаят, че нямаме алтернатива

  • бойко борисов

Пеевски е само един депутат от ДПС, каза още премиерът

България е готова за председателството на Европейския съвет, което е много важно за нас и предстоят изключително напрегнати шест месеца. Това обаче не означава, че вътрешните проблеми на страната остават на заден план. Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването "Панорама" на БНТ.

"Готови сме с всичко, което е необходимо да бъде готово, екипите направиха много. По време на председателството се изисква най-висша форма на дипломация, разговори, комуникация с всички колеги, защото има много теми, които са трудни за много държави да говорят. Категорична позиция като председатели може да се изказва, но трябва да бъдем все пак обрани, защото трябва да защитим интересите на 27-те и Брекзит." - предупреди премиерът.

Темата за Западните Балкани за първи път ще бъде сред приоритетите на ЕС.

"Темата Западни Балкани по никакъв начин нямаше да присъства, на който и да е съвет. Бяха неглижирали, вглъбени в проблемите на самата Европа. Темата беше ерес да се говори за Западните Балкани." - напомни Борисов.

Той отдели специално място на Договора са добросъседство и приятелство с Македония:
"Македонският народ узря за този договор, след като се увери, че се отнасяме към тях с топли чувства, но и нищо не искаме от тях. Ние просто искаме те да са стабилни, да са добре и заедно да празнуваме празниците ни, а не да стават поводи за най-големи кавги. С местните избори в Македония и категоричната победа на Зоран Заев беше един вот на хората, че това споразумение, този път на Македония към Европа, НАТО и демокрацията е осъзнат."

По думите му, северната ни съседка Румъния ще поеме по пътя на Полша, "ако не спре с това, което прави".

Той определи като особено важна и темата за миграцията.

"В България сякаш като с нож се отряза темата за миграционната криза. Спомнете си само преди 8-9 месеца какво беше в България, Харманли, "Овча купел". Знаете ли какви усилия и колко желязна договорка трябва, за да пазим границата така, както се пази с Турция. Категорично това е най-важна тема. В същото време нашите съседи от Гърция не могат да си преброят мигрантите. Нямаше по-голям страх за българите. Колкото и да сме толерантни 2,3 семейства с деца обикаляха България и никой не искаше да ги вземе, представете си 50-60. Длъжни сме да имаме добри отношения с всички наши съседи." - категоричен е министър-председателят.

Той изрази недоволството си от поведението на опозицията в навечерието на европредседателството:
"Ние искаме да покажем всичките си магарии за тези 6 месеца, да го направим. Не ме дразни вотът на недоверие. Той се прави, за да се покаже на света колко сме некадърни. Да видим какво ще изнесат, ние ще отговорим. Липсата на политическата класа в момента ще направи точно това. Няма да ги оставим в този вот да ни бият нас и ние да ги гледаме. Всичко лошо ще го изкараме на показ."

Същевременно той се съгласи донякъде с изказването на Ахмед Доган, който предупреди ДПС да не прави необмислени ходове за сваляне на правителството:
"Той е един мъдър човек, 27 години е в управлението и сам разбира какво би станало, ако вотът успее. Да допуснем, че успее. Няма да има парламент, няма да има пленарни заседания. Вместо да се съсредоточим за 6 месеца, да изказваме позитивен дивидент за България, ние искаме да си изкараме кирливите ризи на показ. Добре, да го направим."

"Какво каза г-н Доган - и на БСП , и на ДПС, ще ги свалим ГЕРБ и Патриотите, но когато сме готови да управляваме. Ако го направим сега с някакви инструменти, след 2,3 месеца те пак ще ни свалят нас. Това им каза, "Изчакайте си времето, сега не сте готови." Нито е казал ние с ГЕРБ ще управляваме или еди какво си. Той се обърна на практика към БСП и към неговите. "Не бързайте - стани да седна. Сега са по-добри от нас. В Общи линии това, което Борисов прави и за съседите ни, и за Балканите, е добро. Нямаме такъв човек. Ще си го подготвим, след година, две или три и ще ги свалим и ще управляваме . Това на практика им каза и според мен правилно им го каза, иначе ще е катастрофа, но ние сме го минали това. Ще докарат един нов Орешарски, след три месеца ще падне." - допълни Борисов.

Той изрази и преценката си за разликите между ГЕРБ и БСП: "Ако държавата е моя, мога да се инатя, колкото искам, ние сме за много кратко, парите са обществени, правителството само преразпределя. ГЕРБ издържа толкова години, защото знаят, че който е виновен си заминава. Не може като БСП да те обвинят за купуване на гласове и ние да го държим в парламента или да отиде депутат да се подхилва за стола на водещ и ние да го държим в парламента. Дори остриета, които ни бяха важни за в тази мръсна война, която се води срещу нас, ние ги отстранихме. Това е разликата между ГЕРБ и БСП."

Премиерът коментира също отношенията си с президента Румен Радев, който по думите му говори с думите на Корнелия Нинова:
"Нямам суета. Няма какво да воювам с него. Той ни дава оценки непрекъснато. От една страна казва ГЕРБ да не се обаждат, а всъщност всеки ден ни дава оценки и то възможно най-негативни, взима страна и говори с думите на БСП, на г-жа Нинова. Спрях ГЕРБ да не говорят, но те не могат всеки ден да премълчават."

Същевременно Борисов избегна директните коментари по отношение на Делян Пеевски:
"Делян Пеевски е само депутат от ДПС и ако е имало други, са щели да го изкарат. Воюват няколко олигарси, които икономически са видели, че могат да го направят и си имат медии. Ако прегледате сутрешните блокове, печата или агенциите, ще видите точно кои медии, на кой олигарх са, защото ясно и точно защитават неговия интерес. Никога не съм бил с никой от тях. Всеки се опитва да се възползва по един или друг начин, но никога не е успял. Човекът, който може да говори за Пеевски е Карадайъ и Доган."

Министър-председателят коментира и наболелите теми от последните дни.

Той посочи, че с мораториума за новите лекарства правителството е искало да промени системата, но това намерение не е било разбрано:
"Ние искахме да направим следното - 6 комисии да могат най-добрите специалисти, когато имат такъв пациент и трябва да му се приложи нова молекула. И мен така ме излъгаха на времето. Това искахме да предотвратим. Откакто ГЕРБ е на власт тройно са се увеличи парите за здравеопазването и какво се оказва, че пак всички са недоволни. Корнелия Нинова ми се обади и каза, че ще сгрешим и аз се съгласих. Това не значи, че сме се сближили с г-жа Нинова и ДПС, но е това да може да си нормален и да предотвратиш криза. Има огромен проблем с ТЕЛК-овете, с тези скъпи лекарства, които се изписват и това се прави от доктори, GP-та. Не може да всеки лекар да сложим СРС. Искахме просто да променим системата, не се възприе, рано или късно ще се възприеме , защото това не може да продължи."

Премиерът бе категоричен, че ще има втори лифт в Банско: "Не само, че не се колебая. Втори лифт ще има. Ние сме провели разговор с много от "Зелените" и те също са да има втори лифт, но искаме така да направим и плана на управлението за Пирин, че всяко нещо, което допълнително ще се строи, е минава екологична оценка. Всички са ми декларирали, че са за втория лифт."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧЕП

    55 2 Отговор
    Когато партиите в парламента прибират по 11 лв на глас и годишно прибират милиони, с които финансират всичките си кампании няма как да има възможност да излезе някаква нова алтернатива. - Тя ще бъде заглушена със същите тази пари.
    Добре знаете, че кампаниите струват много пари! - Пари за структури, офиси, реклами, изяви, предавания ... - Това струва ужасно много пари. - Как един обикновен, честен, отговорен и подходящ човек за управлението на страната ще има шанс да стигне до властта в този случай? - Отговорът, е че няма никакъв шанс!
    Тоест алтернативата може да дайде само когато отнемете парите на тези, които са в момента и ги свалите от власт. - Тук изборът не може да бъде демократичен! - Колко честен може да бъде изборът на онези, които държат властта и парите и онези, които са по- подходящите но не разполагат нито с пари, нито с власт?
    Така че алтернатива ще има само когато разкараме всички отгоре!
    Какможе някой да се съгласи, че най- походащият да управлява страната е полуграмотен идиот, който по -цял ден си слага оценки сам на себе си, шантажира и лъже! - За кражбите няма да говорим...
    Вие усещате ли, че вече корупцията като явление се приема за нормално?

    Коментиран от #29

  • 2 СссереМ

    10 67 Отговор
    Прав е Борисов,в момента няма по добра алтернатива,а и работи честно и отговорно.

    Коментиран от #9

  • 3 Bingo

    57 4 Отговор
    Когато държавата е на дъното, а управниците са възможно най-простите хора в държавата всяка алтернатива е по-добра.
  • 4 Другарка

    37 3 Отговор
    Другари и другарки да си връщаме член 1 и да си карат до живот!!! Главозамайването е сериозен проблем!!!
  • 5 Европръдльо

    38 3 Отговор
    Има неща, които минават и без наша намеса и това с европредседателството е така. С или без Борисов ще е все тая. Но за суджука, подслушването и други по-едри и по-малки кражби не е така. Та Борисов иска 6 месеца да не му се задават неудобни въпроси и да си действа както си знае
  • 6 Доган

    54 3 Отговор
    И децата знаят, че всички други са алтернатива на ГЕРБ!

    Вие сте долна, крадлива пасмина!
  • 7 престъпник

    44 1 Отговор
    "Никой не е достатъчно богат, за да откупи миналато си"

    Оскар Уайлд

    Нито пък ти и рано или късно, ще те застигне...
  • 8 Бесен Язовец

    28 1 Отговор
    Кво излиза че като сме някакви прецедатели трябва да го оставиме хайдука да краде ли? Точно обратното трябва да покажеме на Е.С че тоя вече не го щеме с неговата шайка обирджии и медиите да не му се кланят а да подкрепят с факти истинската гнусна корумпирана картинка от последните 10 г.
  • 9 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    хахаха
    Нещо не ти схванаха иронията! Яко са те наковали!

    + за коментара преди теб... хайде един и за теб - заради добрата ирония!
  • 10 Трагично е

    31 1 Отговор
    Ужас! Тези хора са болни! Как така няма алтернатива? Не приемат критика от никой за нищо. Боросов на ясно ли е , че БГ президента е избран от 2,5 млн българи и може да дава оценки на властта когато реши! Да не би да живеем в Северна Корея!

    Коментиран от #12, #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гост

    22 2 Отговор

    До коментар #10 от "Трагично е":

    Догодина или максимум 2019, на следващите предсрочни ще му се изясни!
  • 13 Бесен Язовец

    18 2 Отговор
    Орешарски беше алтернстива самоче ДПС партньора на ГЕРБ с платените сороси и платените медии му скроиха шапката и аре пак в блатото.На 1000 човека пред парламента се обявяваше цифрата 10секи хиляди а истината беше че за семейство се плащаха по-130 лв.а за сам човек първо беше 50 лв.после станаха 30 лв.лично са ми предлагали пари да ходя пред парламента през 2013 г.От касата на ГЕРБ излизаха сумите и от Отворено общество .ДПС по- начало са поискали от П.Орешарски МВР и МО самоче нали се сещате няма как да стане и са склонили на Шеф на ДАНС клопка от А.Доган иначе вот на не доверие
  • 14 Stefko 88

    17 3 Отговор

    До коментар #10 от "Трагично е":

    Ами почти не забелязвате ли ,че всичко е на конци и в мрежите на различни кукловоди. Без значение от управляващата партия посоката е една винаги и винаги ще бъде. Борисов още преди 15години й го показвах във вестника на жена ми и й казвах : тия го готвят за някъде ще видиш! Помните ли бб разследва на пример в 168часа май беше. Хора работещи в МВР са ми казвали как грубо се намесва в следствието само и само за pr, как става това? Ами като му е обещано нещо и му е казано как ще стане и да се придържа към плана. И хората гласуват ли гласуват. Лъга ги че не е комунист, че има черен пояс, че е честен и доблестен човек, в същото време и червенте бабички му викаха нашето момче...... Къса памет народе
  • 15 Аааа

    19 2 Отговор
    И децата знаят , че всички сте бандити !
  • 16 Овен

    14 1 Отговор
    Мафиота Боко-и аз съм готов да лапам милиарди европари мухахахаааа...
  • 17 герберизъм

    23 1 Отговор
    "Борисов избегна директните коментари по отношение на Делян Пеевски:"
    Огледалце, огледалце я кажи ? Трудно му е да коментира огледалния си образ, а и някакси, ако го направи, ще звучи нескромно !
    От известно време се запя, как никой не може да диша и живее без герб ?
    Сугестията е пълна, но не му вярвайте на Бойко той на 10 лъжи една истина няма да ви каже! Земята е плоска и аз съм нейния вожд разправя Боко, но тя си е кръгла и живот без неговото управление е възможен, дори би бил прекрасен!
    Гербозомбитата, които твърдят обратното могат да започнат да цъкат минуси сега.... !!!!
  • 18 Kcaniba

    13 1 Отговор
    И какво това председателство ще помогне на обикновените хора та само ни го натрапват.
  • 19 юрист

    10 2 Отговор
    Алтернативата е истината и освобождаването от половината парламент.Рано или късно ерата на бако ще приключи и ще бъде само страница от учебник по история за 7 клас.

    Коментиран от #23

  • 20 RIDIK

    3 11 Отговор
    Далавера е всичко, в което аз не участвам. Как пък всички свестни се събрахте в този форум, а всички управници са : бандити. Елементарно. Но, всеки си заслужава битието. Не може да стоиш на трикракото столче в избата до бурето и с кървясали очи да питаш какво ще ти донесе председателството. На теб - там, нищо. Колкото до следващите избори - пак ще плачете и пак ще искате нови избори. Огледайте се. Дръпнахме. Е, не всички. Равенството и при презрелия социализъм не се случи. И сега няма да има такова. Който може - може. Който не, мърмори, че всички са далавераджии - само той най-честния не. Хайде - хайде !!

    Коментиран от #28

  • 21 RIDIK

    10 1 Отговор
    Утре е бъдни вечер и в който е паричката той ще има късмет.
  • 22 111

    1 7 Отговор
    Бесен Язовец много се издигна в животинските си очи. Чак пък 50 лева. Като лъжеш изчервяваш ли се ? Или под миризливата козина не си личи. Тук не можеш да преметнеш никого. Виж - на мегдана при бабите с деменция можеш да хванеш дикиш. Я по- добре се хвани да свършиш нещо полезно. Като гледам как тук на всяка тема си дежурен, ще си умреш от глад.
  • 23 СссереМ

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "юрист":

    Глупости пишеш,как само страничка,трябва отделен учебник да има тос добър човек.
  • 24 Рум пашата

    0 4 Отговор
    Можеш да даваш оценки за всички но,пеевски е работа на ДПС.....
    И още нещо,лифта е важен,постави го на дневен ред,в пленарна зала
  • 25 Све

    11 2 Отговор
    От Виденов до сега ни управляват престъпници с подкрепа от ам.посолство.
    САМО ДЕТО ЕЛИТЪТ Е ВСЕ ПО-ПРОСТ И ПО-АРОГАНТЕН.
    Всяко служебно правителство е по-добро.
    По време на председателството Борисов ще падне най-лесно.
    НОВО ПРАВИТЕЛСТВО НА Р. РАДЕВ БИ БИЛО СУПЕР

    Коментиран от #26, #30

  • 26 Различен

    8 0 Отговор

    До коментар #25 от "Све":

    Бъркаш!
    Още от първото правителство на СДС ни управляват престъпници!
  • 27 Ради Чухлев

    7 1 Отговор
    Как да няма алтернатива?! А китайското правораздаване няма ли да помогне?
  • 28 Различен

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "RIDIK":

    Я пак?
    Кой и къде дръпна? Или ти гледаш Софето!
    Ами поразходи се из България и ще видиш колко сме "дръпнали"!
  • 29 Пламен

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЧЕП":

    Донякъде съм съгласен. Ако вземем парите на партиите, в парламента ще влезнат само лобисти на някакви структури или корпорации. Мога да ти посоча няколко примера. Целите им кампании ще бъдат спонсорирани от ... И на среща ще искат нещо разбира се. Това е най-добрата система за момента, но ние като народ не сме стока. Тези които знаеха и можеха избягаха и тук останахме само...

    Коментиран от #31, #32

  • 30 СссереМ

    3 3 Отговор

    До коментар #25 от "Све":

    Радев=(БСП+ДПС)+Пеевски,нещо да не ти е ясно от тази елементарна формула от 3-ти клас?
  • 31 ЧЕП

    6 0 Отговор

    До коментар #29 от "Пламен":

    Темата е дълга и едва ли ще успеем с няколко изречения да опишем мнението си. А иначе лобисти продължава да има.
    Предполагам знаеш, че тъпанара който ни управлява е финансиран от няколко НПО-та, като Ханс Зайдел, К.Аденауер и от нашите "любимци" от ул. Козяк.
    Въпросът е в това, че всеки кандидат трябва да има равен достъп, а такъв не съществува! За това единственият шанс е "дървото"! - Иначе как ще стигнеш до властта? - Трябват пари, с които трябва да се издържаш докато се занимаваш с политическа дейност. Трябват ти пари и за твоите съмишленици, които създават сдружения по местта. Трябват ти пари и да ходиш по медиите... И т.н. и т.н. ... - Как виждаш нещата? - За да стигнеш до горе, трябва да минеш през тези авторитарни задници, които са по- зле от онези които бяха преди 89 година.
    За това алтернативата е ... - Дървото и отрязване на парите! Всеки трябва да има шанс! Нищо не прези държавата да организира равен достъп в медиите. Иначе как ще се сбориш с парите и системата на селянина от Банкя? - С какви пари ще финансираш изявите си?
  • 32 СссереМ

    3 5 Отговор

    До коментар #29 от "Пламен":

    Елита на нацията беше унищожен още от Народния съд,а остатъците бяха довършени в лагерите,оттогава елит нямаме.А хората които ДЕЗЕРТИРАХА са всичко друго но не и елит.
  • 33 Къртев

    3 0 Отговор
    Доган, Борисов и Костов са заедно от време оно. Защо хората се заблуждават, че като гласуват или подкрепят Борисов, същевременно блокират ДПС. Напротив, когато ГЕРБ е на власт, ДПС са най-силни и се краде възможно най-много. М/у другото, като се гледа политиките на ГЕРБ и ДПС, са най-близки. Най-логичната коалиция са тези партии. И, то е така само, че задкулисно, защото ГЕРБ ще отече в канала, като БСП. И наистина в такъв случай, алтернатива, няма.
  • 34 Анонимен

    7 1 Отговор
    И децата знаят, че имате алтернатива - образованите българи в чужбина.
    А Пеевски е просто депутат от ДПС, с когото си във финансово-иконимическа поза 69.
  • 35 Георг Георгиев

    11 1 Отговор
    Смешник и палячо Бат Бойко се изживява като Фредерик Велики?
  • 36 Бесен Язовец

    8 1 Отговор
    ГЕРБ и ДПС са упендупен от самото начало
  • 37 Зоро

    8 1 Отговор
    Имате алтернатива, но понеже сте си навързани бившите настоящи паразити от БКП и ДС и външни подлоги на хранилката, ни маймунясвате, че ти и гилдията ви сте незаменими... Но не е така - вредите ви геноцид към нас "българския народ" са смъртоносни и непростими. Ами дай властта на мен, аз да оправя Законите справедливо и да видим нямаш ли алтернатива? Нещо не я давате тая власт, усладиха ви се "усвояванията", схемите, париците, ненаказуемостта ви? Ти и твоите хора сте не по-малко виновни за смъртта на хиляди невиинни хора тук, дори и заради законите, които гласувахте. Включително и за частните съдебни изпълнители и специалииран съд - не може да има рани съдилища, при едни и същи Закони - Закона трябва да определя присъдата, а не частните интереси. Ти си престъпник, част от геноцида към българите тук. Вие прогонихте и много хора с наредбите си. Какво се хвалиш, кой ти вярва изобщо? Нали е казано - По делата ще ги познаете! Е, делата ти и ви говорят. Ти и от магистрали не искаш да разбираш...наливаш пари, а след строежа почват ремонти и пак наливаш пари... Яко "усвояване" на пари правите. И все "без алтернатива"????
  • 38 Не канен гост

    11 0 Отговор
    БОйче, БОйченце, мамин сладък. Ще получиш всичко, каквото заслужаваш. Па ако ще и шамар да е ( може и няколко, колкото си заслужил - халал да са ти). Ама ще трябва и сметката да си платиш, глей що мъж си. Нема се "мама" да ти плаща твойте и на дружинката ти. Айде чедо избирай: или с добро или с кютек.
  • 39 Скорпион29

    8 0 Отговор
    Тая църна глава се мисли за голям и незаменим играч обаче с толкова мн.патерици по-някое врема ще се оплетът и тоя ще остане без почва и ще се излупи върху сопствените си л....
  • 40 ХАХАХАХА

    8 0 Отговор
    И децата знаят, че си геномен седимент ахахахаахахааа :D :D :D
  • 41 Иван

    7 0 Отговор
    По правилно е да се каже : И КУЧЕТАТА ЗНАЯТ ЧЕ САМО КУРШУМА НИ Е АЛТЕРНАТИВА .
  • 42 555

    3 0 Отговор
    Боко няма алтернатива???..Да не се свършиха тиквите в България?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове