2 690 12

Партии на Радев и Слави променят политическата карта

Мартин Христов

Малко над половината българи са готови да подкрепят нов политически проект, ако такъв се появи – това показва национално-представително проучване, финансирано и проведено от „Маркет линкс”.

Евентуална партия, сформирана около президента Румен Радев има, макар и условен, потенциал драматично да промени политическата карта на страната. Подкрепата за подобен проект би била около 30-те процента.

От „Маркет линкс” изследват нагласите и за политически проект около Слави Трифонов. Търсенето на нов „спасител” с антикорупционен ореол отново събужда интерес, казват от агенцията. Хипотетичната подкрепа би била над 20-те процента, отбелязва БТВ.

Евентуална партия на Росен Плевнелиев би събрала около 10-те процента. Ако изборите са сега, ГЕРБ има все по-комфортна преднина пред БСП - над 5%. Продължава тенденцията Патриотите да губят подкрепа, ДПС са четвърти.

Потенциална коалиция между „Да, България” и ДСБ към момента демонстрира потенциал за присъствие в следващ парламент, и то с резултат, който е по- висок от механичния сбор на подкрепата за двете партии. Според това изследване „Воля” би останала извън парламента.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ГЕЦ
  Отговор
  1 12:51  23.12.17
  .... САМО ТОЗИ САМОЗАБРАВИЛ СЕ СЕЛЯНДУР НИ ЛИПСВА В УПРАВЛЕНИЕТО НА МИЛАТА НИ ТАТКОВИНА.............
 • 2222222222222222222
  Отговор
  2 12:54  23.12.17
  Слави е Хомър Симсън
 • юрист
  Отговор
  3 12:59  23.12.17
  Кой ще подкрепи този 100 килограмов мъж с правилен череп и хубави очи.
 • 11коко
  Отговор
  4 13:01  23.12.17
  Пълен фалш.Шафьора,учиндолския и умрелите десни събирали 60%. Тогава къде отиват Герб,бсп,дпс и патриотите? Поредната поръчкова боза

  Коментиран от #6


 • onq s konq
  Отговор
  5 15:21  23.12.17
  Преди да се учреди една партия се прави прецизен анализ ОТ КЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ ГЛАСОВЕТЕ В НЕЙНА ПОДКРЕПА,т.е. кой сегмент от населението ще привлече с полит. си платформа.И тъй като Радев е избран с гласовете на БСП/но с парите на Военното лоби в БГ/,то логично е да дръпне точно от техния електорат.На което Нинова ще се зарадва особено много,защото БСП от 2-ра,ще стане вероятно 4-та сила в Парламента.Няма да се зарадва и Първанов,защото и от неговата партия ще изтекат вероятно гласове към Радев.
 • гост
  Отговор
  6 17:29  23.12.17

  До коментар #4 от "11коко":

  Ти и коня сте до тук с най просташки коментари . Адекватните хора знаят че в България изборите се нагласят . Не вярвам на Слави Трифонов . Подозирах че този референдум се прави за туширане на народното недоволство и удължаване на неизбежното и се оказах прав . Сега ще има втора серия , ще направи партия , наивните ще гласуват масово за него , мафията ще изопачи изборите и пак ще сме на изходна позиция . Отделно подозирам че Слави е техен човек . Не мисля че е толкова тъп да не осъзнава че такава окопана политическа мафия с десетилетия с референдуми и избори не се сваля . Аз вярвам само на народния съд , друга алтернатива няма за България . Колко пъти трябва да ви излъжат по един и същ начин за да проумеете какво става около вас и кой , кой е в държавата ?

  Коментиран от #7

 • onq s konq
  Отговор
  7 18:33  23.12.17

  До коментар #6 от "гост":

  Ако ти кажа че НЕ ЗНАМ какви "адекватни хора" според тебе знаят че избори в БГ се нагласят - ще излъжа,защото ..ЗНАМ.А това което знам е,че тая мантра повтаряна до втръсване след всички избори ОТ ЗАГУБИЛИТЕ ПАРТИИ Е НИЩО ДРУГО,ОСВЕН ФОРМА НА ИЗБОРНО БЕЗСИЛИЕ И НЕПОПУЛЯРНОСТ СРЕД ИЗБИРАТЕЛИТЕ!И така-За разлика от теб аз съм бил няколко пъти в избирателни комиси и като "член",и като "секретар",и като "зам. председател",и като "застъпник" и ще ти обясня механизма на преброяване на бюлетините:След края на деня вратата на секцията се заключва и всички бюлетини се вадят и броят от комисията един по един.Комисията е съставена от представители на всички основни партии/10-11 човека/ и всеки си отваря очите на 4 данеби с някой бюлетина да се прецака партията му.А само 1 бючетина да не съответства на бройката пликове при около 700 гласували общо в секцията примерно,ВСИЧКО ЗАПОЧВА ОТНАЧАЛО.Отстрани на около 3 метра са накацали пък "застъпниците" на партии и също следят зорко броящите в ръцете.След това резултата се вписва официално в протокол с подписите на цялата комисия,а ИЗВЛЕЧЕНИЕ ОТ РЕЗУЛТАТА също с подпис и печат на секретар,зам председател и председател се връчват на застъпниците,които тичат по нощите в централата на партията си В СЪОТВЕТИЯ ГРАД за да занесат данните от секцията.След събиране и обобщаване на данните от секциите във целия град,същите се изпращат писмено и устно на Централата на съответната партия в Сф,като по тоя начин ръководните органи на парт

  Коментиран от #8

 • Иван
  Отговор
  8 19:11  23.12.17

  До коментар #7 от "onq s konq":

  Току що направи пълни самопризнания че си трол на престъпниците от ГЕРБ.Плащат ли ти добре, завиват ли те ...........

  Коментиран от #9

 • Гост
  Отговор
  9 20:01  23.12.17

  До коментар #8 от "Иван":

  Той не знам дали е трол от някъде,ама ти си обратното на умен ,защото той обясни като за малоумни каква е системата и как се процедира от всички партии. А ти разбра че бил трол??
 • Севар
  Отговор
  10 22:53  23.12.17
  яни янев , бареков , чалгаджията тъп........Какво ли още ье измислят?
 • незнайко
  Отговор
  11 11:37  24.12.17
  БЪЛГАРИ трябва да замисляме по дълбоко в нещата ! Създаването на нови партии е с цел разпиляване на гласоподавателите ! ДОСЕГА САМО ПАТРИОТИТЕ СЕ ПОМЪЧИХА С ОБЕДИНЕНИЕ !!! Жалко, че не се разбраха. ТРЯБВА ДА ИМАМЕ САМО ДВЕ ПАРТИИ !!! КОМУНИСТИ И КАПИТАЛИСТИ !!!
 • Баба Гена
  Отговор
  12 20:02  24.12.17
  А колко хора от коментиращите знаят и са виждали как в края на изборния ден изведнъж се образува една голяма опашка от цигани.Точно те гласуват за герб,след като им е платено.Така,че много гласове се купуват,а не че ги харесват и побеждават.И всичко Сава с отразените пари от всички нас.

Напиши коментар:


Публикувай