23 Декември, 2017 12:47 3 259 12

Партии на Радев и Слави променят политическата карта

  • политически партии-
  • румен радев-
  • слави трифонов

Малко над половината българи са готови да подкрепят нов политически проект, ако такъв се появи – това показва национално-представително проучване, финансирано и проведено от „Маркет линкс”.

Евентуална партия, сформирана около президента Румен Радев има, макар и условен, потенциал драматично да промени политическата карта на страната. Подкрепата за подобен проект би била около 30-те процента.

От „Маркет линкс” изследват нагласите и за политически проект около Слави Трифонов. Търсенето на нов „спасител” с антикорупционен ореол отново събужда интерес, казват от агенцията. Хипотетичната подкрепа би била над 20-те процента, отбелязва БТВ.

Евентуална партия на Росен Плевнелиев би събрала около 10-те процента. Ако изборите са сега, ГЕРБ има все по-комфортна преднина пред БСП - над 5%. Продължава тенденцията Патриотите да губят подкрепа, ДПС са четвърти.

Потенциална коалиция между „Да, България” и ДСБ към момента демонстрира потенциал за присъствие в следващ парламент, и то с резултат, който е по- висок от механичния сбор на подкрепата за двете партии. Според това изследване „Воля” би останала извън парламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕЦ

    13 23 Отговор
    .... САМО ТОЗИ САМОЗАБРАВИЛ СЕ СЕЛЯНДУР НИ ЛИПСВА В УПРАВЛЕНИЕТО НА МИЛАТА НИ ТАТКОВИНА.............
  • 2 2222222222222222222

    4 11 Отговор
    Слави е Хомър Симсън
  • 3 юрист

    14 2 Отговор
    Кой ще подкрепи този 100 килограмов мъж с правилен череп и хубави очи.
  • 4 11коко

    12 11 Отговор
    Пълен фалш.Шафьора,учиндолския и умрелите десни събирали 60%. Тогава къде отиват Герб,бсп,дпс и патриотите? Поредната поръчкова боза

    Коментиран от #6

  • 5 onq s konq

    5 7 Отговор
    Преди да се учреди една партия се прави прецизен анализ ОТ КЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ ГЛАСОВЕТЕ В НЕЙНА ПОДКРЕПА,т.е. кой сегмент от населението ще привлече с полит. си платформа.И тъй като Радев е избран с гласовете на БСП/но с парите на Военното лоби в БГ/,то логично е да дръпне точно от техния електорат.На което Нинова ще се зарадва особено много,защото БСП от 2-ра,ще стане вероятно 4-та сила в Парламента.Няма да се зарадва и Първанов,защото и от неговата партия ще изтекат вероятно гласове към Радев.
  • 6 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "11коко":

    Ти и коня сте до тук с най просташки коментари .
    Адекватните хора знаят че в България изборите се нагласят .
    Не вярвам на Слави Трифонов . Подозирах че този референдум се прави за туширане на народното недоволство и удължаване на неизбежното и се оказах прав . Сега ще има втора серия , ще направи партия , наивните ще гласуват масово за него , мафията ще изопачи изборите и пак ще сме на изходна позиция . Отделно подозирам че Слави е техен човек . Не мисля че е толкова тъп да не осъзнава че такава окопана политическа мафия с десетилетия с референдуми и избори не се сваля .
    Аз вярвам само на народния съд , друга алтернатива няма за България . Колко пъти трябва да ви излъжат по един и същ начин за да проумеете какво става около вас и кой , кой е в държавата ?

    Коментиран от #7

  • 7 onq s konq

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Ако ти кажа че НЕ ЗНАМ какви "адекватни хора" според тебе знаят че избори в БГ се нагласят - ще излъжа,защото ..ЗНАМ.А това което знам е,че тая мантра повтаряна до втръсване след всички избори ОТ ЗАГУБИЛИТЕ ПАРТИИ Е НИЩО ДРУГО,ОСВЕН ФОРМА НА ИЗБОРНО БЕЗСИЛИЕ И НЕПОПУЛЯРНОСТ СРЕД ИЗБИРАТЕЛИТЕ!И така-За разлика от теб аз съм бил няколко пъти в избирателни комиси и като "член",и като "секретар",и като "зам. председател",и като "застъпник" и ще ти обясня механизма на преброяване на бюлетините:След края на деня вратата на секцията се заключва и всички бюлетини се вадят и броят от комисията един по един.Комисията е съставена от представители на всички основни партии/10-11 човека/ и всеки си отваря очите на 4 данеби с някой бюлетина да се прецака партията му.А само 1 бючетина да не съответства на бройката пликове при около 700 гласували общо в секцията примерно,ВСИЧКО ЗАПОЧВА ОТНАЧАЛО.Отстрани на около 3 метра са накацали пък "застъпниците" на партии и също следят зорко броящите в ръцете.След това резултата се вписва официално в протокол с подписите на цялата комисия,а ИЗВЛЕЧЕНИЕ ОТ РЕЗУЛТАТА също с подпис и печат на секретар,зам председател и председател се връчват на застъпниците,които тичат по нощите в централата на партията си В СЪОТВЕТИЯ ГРАД за да занесат данните от секцията.След събиране и обобщаване на данните от секциите във целия град,същите се изпращат писмено и устно на Централата на съответната партия в Сф,като по тоя начин ръководните органи на парт

    Коментиран от #8

  • 8 Иван

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Току що направи пълни самопризнания че си трол на престъпниците от ГЕРБ.Плащат ли ти добре, завиват ли те ...........

    Коментиран от #9

  • 9 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Иван":

    Той не знам дали е трол от някъде,ама ти си обратното на умен ,защото той обясни като за малоумни каква е системата и как се процедира от всички партии. А ти разбра че бил трол??
  • 10 Севар

    1 1 Отговор
    яни янев , бареков , чалгаджията тъп........Какво ли още ье измислят?
  • 11 незнайко

    0 1 Отговор
    БЪЛГАРИ трябва да замисляме по дълбоко в нещата ! Създаването на нови партии е с цел разпиляване на гласоподавателите ! ДОСЕГА САМО ПАТРИОТИТЕ СЕ ПОМЪЧИХА С ОБЕДИНЕНИЕ !!! Жалко, че не се разбраха. ТРЯБВА ДА ИМАМЕ САМО ДВЕ ПАРТИИ !!! КОМУНИСТИ И КАПИТАЛИСТИ !!!
  • 12 Баба Гена

    0 1 Отговор
    А колко хора от коментиращите знаят и са виждали как в края на изборния ден изведнъж се образува една голяма опашка от цигани.Точно те гласуват за герб,след като им е платено.Така,че много гласове се купуват,а не че ги харесват и побеждават.И всичко Сава с отразените пари от всички нас.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове