638 1

Аромати от България изпълниха сетивата на жителите в Доха (СНИМКИ)

Снимка: МВнР
Снимка: МВнР
Венцислав Михайлов

Фотографската изложба „Аромати от България – В търсене на ароматните полета” беше представена в петък в катарската столица Доха. „България е известна като земята на „българската роза“, високо ценена и използвана в парфюмерийната промишленост, но от 2012 г. е и най-големият производител на лавандулово масло в света, надминавайки производството на Франция“, изтъкна посланикът на България в Катар Метин Казак по време на официалното откриване.

Това съобщиха от пресслужбата на МВнР.

Изложбата включва авторски фотографии на Красимир Матаров и Руслан Асанов, вдъхновени от живописните лавандулови полета и уловени моменти от емблематичния за страната ни розобер. Фотографиите и придружаващият ги текст на журналистката Ина Герджикова разказват за вековните традиции и съвременните успехи на страната ни в отглеждането на етеричномаслените култури и свързаните с тях индустрии. На събитието присъстваха генералния мениджър на Културно селище Фондация КАТАРА, д-р Халед ал-Сулейти, посланици, дипломати, журналисти, представители на бизнеса, местните културни среди и българската диаспора в Катар.

Проектът е изготвен от Държавния културен институт, финансиран е по линия на Работната програма на комуникационната стратегия за 2017 г. на МВнР и е реализиран съвместно от българското посолство и Културно селище Фондация „КАТАРА“.

Снимка: МВнР

Снимка: МВнР

Снимка: МВнР

Снимка: МВнР

Снимка: МВнР

Снимка: МВнР

Снимка: МВнР

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • фонзи
    Отговор
    1 18:20  23.12.17
    Метин Казак - що за име е това ???

Напиши коментар:


Публикувай