1 306 0

МВнР: Обилни снеговалежи има в Гърция

Затворени са пристанища

Венцислав Михайлов

Във връзка с обилните снеговалежи в Гърция, движението на моторни превозни средства е затруднено в отделни участъци в окръзите Драма, Родопи, Флорина, Пелас и Арта на област Западна Македония и Тракия, Арголида, Аркадия в област Пелопонес, Етолия и Ахея в област Ахарне, Евия, Фтиотида, Евритания в Централна Гърция, Кардица и Магнисия в област Тесалия.

За това предупреждават от пресслужбата на МВнР.

В района на столицата Атина ситуацията е под контрол с изключение на затворени участъци на ул. „Пендели“ в посока Неа Макри.

Поради лоши метеорологични условия, към момента, са затворени пристанищата в Рафина и Лаврио, а един кораб от пристанище Пирея до Цикладите е отменен. За някои по-малки пристанища рейсовете се осъществяват след решение на капитана на плавателния съд.

Към момента остават затворени периферни пътища, като основните пътни артерии може да се считат за нормално проходими в зимни условия.

Посолството на Република България в Атина информира, че към момента не са постъпвали сигнали от наши сънародници за възникнали проблеми във връзка с пътната обстановка.

Очакванията на метеоролозите са за ново влошаване на времето.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай