752 0

С румънци охраняваме Дунав мост

Служителите на реда ще бъдат ангажирани с контрола по спазването на правилата за движение

Венцислав Михайлов

На самата граница между България и Румъния, на Дунав мост се осъществи първата размяна на служители от пътните полиции на двете съседни държави.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

На символичната церемония присъстваха началниците на двете пътни полицейски служби от Русе и Гюргево главен инспектор Михаил Манов и комисар Марин Попеску. Смесени екипи на пътна полиция от България и Румъния ще осъществяват съвместни контролни проверки по безопасността на движението в периода на коледните и новогодишни празници. Работата на българо-румънските полицейски екипи, по пътищата от двете страни на Дунав мост, стартира от днес - 22 декември 2017 година.

Служителите на реда ще бъдат ангажирани с контрола по спазването на правилата за движение и нормативните изисквания към участниците в движението на територията на съответната държава в двата съседни гранични района – Русе и Гюргево.

Целта е осигуряването на пътната безопасност в празничните и почивни дни на румънските и българските граждани, с оглед очаквания интензивен трафик. Екипите ще патрулират и ще извършват контролни проверки по предварително изготвен и съгласуван график на територията на районите на Русе и Гюргево.

Проверките ще бъдат насочени към контрол на скоростните режими, неправилното изпреварване, шофирането след употреба на алкохол, валидността на документите на водачите, наличието на задължителните застраховки, техническата изправност на превозните средства и т.н. Осъществяването на съвместната дейност е основана на взаимния позитивен опит и вече традиционни отношения, както и на базата на подписаните през 2010 г. в Гюргево

„Правила за извършване на съвместни действия на пътните полицаи в пограничните райони и осъществяване на съвместна патрулно-постова дейност за опазване на обществения ред от страна на компетентните органи на Република България и Румъния“ .

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай