546 1

177 души прекараха Бъдни вечер в кризисния център в столицата

Венцислав Михайлов

Общо 177 души без дом посрещнаха Бъдни вечер в Кризисния център на Столичната община в квартал "Захарна фабрика". Освен топла храна и подслон, центърът предлага специализирана медицинска помощ на лекари от общинските болници в София.

Нощта е минала нормално, разказа директорът на Кризисния център Пепи Джуренов. За тази вечер е предвидено скромно коледно тържество.

„Почистваме и подготвяме центъра за довечера, за да отворим пак врати. Всички хора, които са се ползвали от услугата на центъра вече са напуснали, защото такъв е правилника - вечер от 18 часа, сутрин до 10 часа. Всичко каквото се сетите, го има", коментира пред БНР директорът на центъра.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гражданин
    Отговор
    1 12:47  27.12.17
    Браво на държавата за 365 дни от годината те се сетили че и бездомниците са хора и ги нахранили за един ден а за останалите 364 кучета ги яли. Никой не се замисля че някои от тях до вчера може би са си плащали редовно данъци и осигуровки, но по незнайни причини са изпаднали в това положение, ние си мислим че сме застраховани и никога няма да изпаднем в тяхното положение и затова не се замисляме и минаваме покрай тях сякаш не ги забелязваме.

Напиши коментар:


Публикувай