2 240 6

Андрей Райчев: Борисов направи много голяма сделка с ДПС

Спомнете си изборите – най-вълнуващият въпрос беше ще направи ли Лютви Местан парламентарен пробив

Венцислав Михайлов

„ДПС беше смъртно ранена с Лютви Местан. Това е рана много близка до сърцето. Бойко Борисов направи нещо като голяма сделка с тях и тя не е задкулисна с уговорки. Все едно им каза – ето, аз спасявам ДПС, но ако обичате… И те обичат”. Това коментира социологът Андрей Райчев в предаването „Тази сутрин” по бТВ по повод речта на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, в която той заяви, че в момента няма алтернатива на ГЕРБ.

„ДПС политически дължи много на Борисов и е заинтересована от тази връзка. Благодарение на него Реджеп Ердоган прекрати агресията си срещу тях. Те нямат интерес Борисов да пада”, изтъкна в предаването Андрей Райчев.

Според него 2017 г. е била лоша за света, но хубава за България. „България, в случая Бойко Борисов, успя да се възползва от ситуацията много умело и стана емисар на Западните Балкани и Турция”, коментира Райчев.

„Спомнете си изборите – най-вълнуващият въпрос беше ще направи ли Лютви Местан парламентарен пробив. Турция организираше партия в страната ни и плашеше с едни бежанци на границата и вижте сега – в резултат от това, че Борисов успя да изработи своя посланическа роля, той е единственият, който има легитимното право да защитава Реджеп Ердоган в Европа”, поясни Андрей Райчев.

По думите му „сделката” между българския премиер и турския президент е била мигрантите да не минават границата и Местан да бъде „демонтиран” изцяло.

„България никога не е била в центъра на събитията, ние винаги сме създавали проблемите. Никога не сме ги решавали. Сега за първи път стигаме до ситуацията тук да идват всички балкански лидери, ние да даваме акъл и наистина това идва дюшеш на България”, каза още Райчев.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хахаха
  Отговор
  1 13:21  26.12.17
  Най-голямата… Хахаха Както обикновено ПРОДАДЕ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ !!! Ще раздели България между Турция, ЕС и САЩ НА ВЕЧНА КОНЦЕСИЯ. Честито на избирателите Хахаха Гласувайте за ГЕРБ и ДПС
 • сойкаПрисмехулка
  Отговор
  2 14:07  26.12.17
  Боко трябва да е много наивен, ако си мисли, че някой ще му гласува, ако влезе в коалиция с ДСП или ДОСТ.
 • Лаптопа
  Отговор
  3 14:29  26.12.17
  Абе защо давате трибуна на Райчев - това е много посредствено същество, всеки журнал от Факти може да направи 50 пъти по обективни политически анализи
 • Kcaniba
  Отговор
  4 15:01  26.12.17
  Нещо и свалил гарда този поръчков човечец.По принцип си държи ръцете високо до ушите.
 • Пако
  Отговор
  5 22:11  26.12.17
  Червивите чугунени кратунки отново пробват с ефтините к.рв..ски номерца!В това сте най добри знаем го ,но мн ефтини ги въртите!
 • реалист
  Отговор
  6 12:19  27.12.17
  А , бе Райчев , че то направо Доган говори през твоята уста . И ти ли бе продажнико си взел от манафските пари ?

Напиши коментар:


Публикувай