1 702 12

Българките раждат все по-рядко и все по-късно

Мартин Христов

Раждаемостта у нас продължава да намалява, а българките се решават да родят все по-късно, показват данни на НСИ. Напук на негативната тенденция в родилните домове цари празнична атмосфера.

Акушерката Боянка Комитска е отдала живота си на професията. За по-добро настроение по празниците с нейна помощ всички бебета в болница "Св. София" бяха облечени в коледни костюмчета, съобщава Bulgaria ON AIR.

През нейните ръце са минали стотици новородени. За всички години акушерство тя вече знае какво показва детският плач. Самата тя признава, че още в началото, когато била още на стаж, всичко я плашело - не само раждането, а и грижите за детето след това. Години по-късно обаче подхожда професионално към работата, като успява да игнорира вълнението, за да успее да си свърши работата.

В тази болница не я води само любовта към професията, а и конкретна причина - именно тук се е родило първото ѝ внуче. Вторият ѝ внук Божидар проплакал в "Св. София" точно преди няколко месеца, а тя самата помогнала да се роди.

На Коледа Боянка е натоварена с една по-различна задача - да облече новородените в коледни костюми. Така пременени, бебетата отиват при майките си, за да бъдат нахранени.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Светло зелен
  Отговор
  1 19:42  26.12.17
  Тъмно зелените пък раждат все по-често и по-рано !

  Коментиран от #2

 • Бесен Язовец
  Отговор
  2 19:46  26.12.17

  До коментар #1 от "Светло зелен":

  Еми все някой трябва да бута автобуса

  Коментиран от #5

 • Българин реалист
  Отговор
  3 19:47  26.12.17
  За това и се ориентирах правилно в обстановката и си търсех чужденка. И намерих!
 • qqqqq
  Отговор
  4 19:48  26.12.17
  Спрете социалните помощи за циганите и ги дайте на българките.

 • Розовата пантера
  Отговор
  5 19:52  26.12.17

  До коментар #2 от "Бесен Язовец":

  Тия не бутат автобуса а ни го бутат в тубуса ...
 • ДДД
  Отговор
  6 20:05  26.12.17
  АМИ ДА КАКВО СА ТИ НАПРАВИЛИ ДЕЦАТА ТИ ЧЕ ДА ГИ РАЖДАШ ТУК?
 • Сорос
  Отговор
  7 20:12  26.12.17
  Три милиона деца от български етнос не се родиха за времето на предателството, лицемерно наречено "демокрация". Това е геноцид срещу българския етнос. Все някога извършителите и предателите ще трябва да си платят. И те и гнусните им потомци. И колкото по късно, толкова по мръсно. Защото това което сега се прави срещу българския етнос, то съвсем не е случайно. Нарочно е! Планирано и системно изпълнявано. А утре това може да се направи срещу всеки друг етнос.
 • СссереМ
  Отговор
  8 22:05  26.12.17
  Мързеливи комплексари.
 • Я. Петров
  Отговор
  9 22:45  26.12.17
  Нека ни казват по твито колко сме добре. С тквеник, червени чушки и зелено зеле не се отглеждат деца.
 • Рамбо
  Отговор
  10 22:49  26.12.17
  Ама ние сиганите сме си много добре не знам кво само се оплаквате ако не знаете кък са прават чаавета елате в маалата да ви покажем
 • мдам
  Отговор
  11 16:54  28.12.17
  Раждат се,но не влизат в статистиката на нси защото са родени на вън и много често родителите не искат да ги записват като български гражданин.хората са отвратени от геноцида в бг и това е техният протест.българчета има,но не са с български паспорт.Когато някои хора се светнат че трябва национална политика и хората видят резултати може пък да започнат да "раждат българчета".Дотогава ще са германчета,англичанчета,гърци,американци и т.н

  Коментиран от #12

 • мнем
  Отговор
  12 21:24  28.12.17

  До коментар #11 от "мдам":

  Що за протест срещу геноцида е това? Да не му се противопоставяш а да бягаш и с това да му съдействаш? Това ли е протеста? Да изоставиш народа си на изтребление и да отидеш да лепиш лой по г.за си? Че и претенции да имаш. И условя да поставяш. Колкото и да твърдите, децата ви никога няма да се унижат да се върнат в България. А и няма да има къде да се върнат. Пък и на кого му трябват хора които при първата трудност бягат. И бягат с омраза. Но с лицемерие твърдят че видите ли обичали България. Много е правилно децата родени в чужбина да не се броят. Както пише в Библията: те почитат България с устните си , но сърцата им отстоят далече от нея. Нали са в чужбина - където няма геноцид.

Напиши коментар:


Публикувай