830 0

Късо съединение изпепели Стария пазар във Враца

Стефанаки Йоанис

Причината за огнения ад във Враца е късо съединение. Полицията излезе с подробности за опустошителния пожар, който вилня в нощта срещу Коледа на Стария пазар в града.

Както BulNews.bg първи съобщи, пламъците лумнали към 23.20 часа. Подпалила се сграда зад спирката на градския транспорт в посока центъра на града. В нея се помещават магазин за стоки за бита и фризьорски салон.

Пламъците бързо се разраснали и обхванали цялата сграда. На мястото незабавно били изпратени два екипа на районната служба за пожарна безопасност и защита на населението, които се борили със стихията, но вятърът сериозно затруднявал работата им, тъй като непрестанно се образували нови огнища. В магазина имало бои и различни препарати, които допълнително подхранвали огъня. Димът се стелел над целия район и видимостта била ограничена, електрозахранването било прекъснато.

Часове наред огнеборците гасили пожара. Пламъците унищожили целия инвентар на двата търговски обекта.

В момента на мястото текат огледи. Екипи на ЧЕЗ също са в района и поправят щетите по електропреносната мрежа. Експертите смятат, че огънят е тръгнал от фризьорския салон от късо съединение.

България


Още по темата

 • Огнен ад във Враца навръх Коледа

  Огнен ад във Враца навръх Коледа

  Голям пожар е избухнал във Враца навръх Коледа, съобщи BulNews.bg. Пламъците са обхванали сграда на Стария пазар, която се намира точно зад спирката ...
  25.12.2017
  3 799
  0

Напиши коментар:


Публикувай