431 4

БСП внася промени в помощ на родителите на загиналите военни

Мартин Христов

„Утре се навършват 14 години от смъртта на наши военни в Ирак. Срещнахме се с близки на загиналите. Тези хора се чувстват забравени, чувстват, че децата им са забравени. И за тях, и за нас загиналите наши момчета са герои”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с близките на българските военнослужещи, загинали в Ирак.

На срещата присъстваха и зам.-председателите на ПГ на „БСП за България” Жельо Бойчев, Георги Свиленски, Весела Лечева както и народният представител от левицата Петър Витанов, които изразиха своята подкрепа за близките на загиналите бойци.

„Срещнахме се с близките на загиналите, за да им засвидетелстваме уважение, че обществото няма да ги забрави. Поехме ангажимент да преиздадем книгата „Обречени на дълга”, в която се описват биографиите на загиналите”, посочи лидерът на БСП.

„Има нужда от една поправка в Кодекса за социално осигуряване, която да даде възможност на родителите на загинали в мисии, да получават едно социално допълнение, каквото получават родителите на загиналите при изпълнение на наборна служба. Ще внесем такова предложение в НС, в първите дни на януари. Ще направим и една паметна плоча с имената им, като всичко подчиняваме на едно човешко уважение към загиналите и към техните близки, които се чувстват забравени”, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова. Тя обясни, че е предвидено паметната плоча да бъде изградена в София, за да може военните, които заминават на мисии, да поставят цветя и изразят своето уважение към колегите си.

„Ангажираме се с това да направим и документален филм за загиналите”, каза също председателят на БСП.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Bikov
  Отговор
  1 21:19  26.12.17
  Е, та нали вие ги пратихте! Защо като бяхте на власт не го приехте? Мръсници,как може да се заигравате с болката на близките на такъв светъл празник!
 • Дино
  Отговор
  2 22:57  26.12.17
  Това не са герои, а наемни убийци. Какви паметници, какви пет лева?
 • Али Раза
  Отговор
  3 05:09  27.12.17
  Едно и също ли е да загине войник отбиващ военна служба даващ дължимото на държавата и наемник отишъл да служи за пари и то не малко на мисия с която е спорно дали да се гордеем?
 • Гост
  Отговор
  4 09:24  27.12.17
  Пак се прави на много състрадателна кака Кури и се чуди за какво да се захване че да е в новините.

Напиши коментар:


Публикувай