1 019 11

Съдът върна Лазар Влайков като общински съветник

Мартин Христов

Административният съд в Пазарджик отмени решението на Общинската избирателна комисия в град Септември, с което са прекратени предсрочно пълномощията на Лазар Влайков като общински съветник. Това става ясно от решението на Административен съд – Пазарджик, публикувано на сайта на институцията.

В мотивите към решението си съдът посочва, че не се спори относно обстоятелството, че Влайков не е присъствал на три заседания на Общинския съвет, но за последното от тях той е уведомил, че не може да присъства, тъй като по същото време е призован като обвиняем по наказателно дело в Окръжен съд – Пазарджик.

Според съда, това е уважителна причина, за която Влайков е уведомил писмено Общинския съвет в град Септември.

С решението си Административният съд в Пазарджик отменя и обезсилването на издаденото удостоверение за общински съветник на Влайков, а също и обявяването за избран за съветник на следващия в листата Йордан Кръстев.

Съдът посочва, че съгласно чл. 30, ал. 4, т. 5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация пълномощията на общинския съветник се прекратяват предсрочно, когато, без да е уведомил писмено председателя на Общинския съвет за неучастието си в заседанието на съвета по уважителни причини – служебна ангажираност, отсъствие от страната, заболяване и други, не участва в три поредни или в общо пет заседания на Общинския съвет през годината.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от обявяването му.

Припомняме, че Лазар Влайков подаде оставка като председател на Общинския съвет в град Септември, след като с негов пистолет 6-годишно дете неволно уби собственик на заведение в село Виноградец.

Влайков остана общински съветник, но поради наложената му мярка за неотклонение „домашен арест“ не се яви на няколко заседания на Общинския съвет, което даде основание на Общинската избирателна комисия в град Септември да прекрати предсрочно пълномощията му.

Пазарджик / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Голям прос
  Отговор
  1 20:39  26.12.17
  И сега чакаме следващото дете да убие пак някой с неговия пистолет. Докато се изчистят тези, които не са съгласни с него
 • 2 21:01  26.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • В ГЕРБеристан е така
  Отговор
  3 21:31  26.12.17
  Пълна герберастия !!! Без коментар !
 • Дядо Мраз
  Отговор
  4 21:44  26.12.17
  Айде Весела Коледа

 • некойси
  Отговор
  5 21:59  26.12.17
  Ами аз ако съм някой от роднините на убития мога спокойно да си го отстрелям и излежа, поне ще знам че съм постигнал някакво възмездие и съм изчистил света от присъствието на едно леке.
 • Гост
  Отговор
  6 22:38  26.12.17
  България... Държава на абсурдите...
 • Европеец
  Отговор
  7 00:31  27.12.17
  Съдът значи си затваря очите,че същия съд му е присъдил "домашен арест"! По същата логика на съда могат да го оставят на работа и 20години докато е в Затвора!Без съд няма правова държава,а има джунгла!
 • Евросъдия
  Отговор
  8 00:39  27.12.17
  Съдът приема за извинителна причина-"домашен арест",която причина противоречи на цитирания член 30,ал.4 и 5,където изрично са изредени уважителните прични и там не присъства понятието "домашен арест", като уважителна!Този съд трябва да бъде съден за незаконен в Страсбург!Корумпирани идиоти!:):):)
 • Анонимен
  Отговор
  9 03:54  27.12.17
  Сега трябва съдията да си подаде оставката. България няма да се оправи докато съдиите сами решават. Трябва да се приеме американския модел с произволно избрани съдебни заседатели.
 • Гост
  Отговор
  10 05:15  27.12.17
  Срам за държавата. Като този много. Всеки ден тези хора плюят в лицето на честния българин.
 • Кака Гинка
  Отговор
  11 22:07  27.12.17
  Дали някой е учуден от това решение на съда? Аз - не! А още когато случаят беше съвсем пресен очевидци,близки на жертвата изясниха,че набеденото дете няма нищо общо със стрелбата. Не преповтаряйте думите на тези,на които им изнася тази версия!

Напиши коментар:


Публикувай