27 Декември, 2017 21:01 2 686 48

Плевнелиев пак нападна Радев

  • росен плевнелиев-
  • румен радев

Скандално изказване направи бившият държавен глава Росен Плевнелиев пред младите българия от клуб "Милениум".

Той нападна отново без причина президента Радев; заяви, че по времето на социализма "българската държавност била харизвана на казахските степи"; а по "времето на Георги Димитров заседанията на МС са се водели на руски език". При комунизма пък имало тотални безобразия - национални предателства, фалити!"

Припомняме, че бащата на Росен Плевнелиев е бил високопоставен комунистически функционер от Пиринския край - бил е сред висшата номенклатура на отдел „Пропаганда и агитация” на Окръжния комитет на БКП-Благоевград. За да зачеркне комунистическия си произход преди две години Плевнелиев се изцепи, че посрещнал смяната на режима на 10-ти ноември 89-та на митинг на опозицията като правил плакати от тапети! „С моя приятел Илиян Попов ремонтирахме неговата стая в студентското общежитие. Когато чухме по новините, аз бях студент 5-и курс, че има събиране в Народното събрание и ще се извършва промяна в държавата, двамата с него нарисувахме на два тапета два плаката. Единият беше „Съд за виновниците”, а на другия написахме: „Дворците на БКП да станат болници и училища”. С тези два плаката отидохме на прословутия митинг”, разказа тогава Плевнелиев.

"България трябва да изкове своята програма България 2030". За това настоя днес президентът на България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев по време на втората национална среща на клуб "Милениум", обединяващ млади българи от цял свят. Срещата премина под надслов: "Краят на прехода".

Той припомни, че като президент е свикал Консултативен съвет по национален сигурност (КСНС) за България 2020. "Постигнахме съгласие и България има своя план, който се изпълнява вече шесто правителство с пълната подкрепа на ЕК и големите милиарди от европейската солидарност", отчете Плевнелиев, цитиран от Novini.bg

"Сега обаче, хоризонтът трябва да бъде 2030. Зададох дебатът за България 2030 в последните месеци от мандата си и искрено съжалявам, че новият български държавен глава Румен Радев не се интересува от тази тема. Също така зададох и въпроса за синхронизирането на българската държавност с двата стратегически документа на човечеството, по които ние успяхме да постигнем глобален консенсус", посочи Плевнелиев.

По думите му все още 10 800 агенти на Държавна сигурност и на комунистическите служби работят в държавните институции, те са навсякъде около нас и формират дневния ред.

Той не скри възмущението си от факта, че на корицата на българска книга със заглавие: "100-те най-влиятелни българи" паралелно стоят Тодор Живков и Хан Аспарух. "Задавам най-елементарният въпрос - извинете, единият създаде българската държава - другият щеше да я дари за 16-та република", коментира Плевнелиев.

Росен Плевнелиев се обърна към младежите с посланието за важната историческа мисия - да затворят темата за българския преход.

Плевнелиев посочи, че е имало и позитивни неща по време на комунизма, но същевременно и тотални безобразия - национални предателства, фалити. Сред фактите, които Плевнелиев открои са заседанията на Министерски съвет на руски език по времето на Георги Димитров.

"Затова, когато сложим нещата в учебниците с тяхната обективна същност - наистина ние ще направим една голяма крачка напред. На вас много ви прилича, ако вие, успеете да финализирате този процес това ще бъде едно патриотично дело за България", посочи Плевнелиев.

"Ние сме със вас и оставаме с вас, защото мисията ви е изключително благородна, а хоризонтът е светъл", обърна се той към младежите.

В заключение президентът на България в периода 2012-2017 г. изтъкна: "Ако всеки един е патриот, а не националист, пази завета на дедите ни, на революционерите, на будителите ни, на тези, които ни казаха да направим чиста и свята република, която още не сме създали, да бъдем равни с европейците, а не да харизваме българската държавност на казахските степи, ще стигнем много далече заедно".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Райчев

    92 15 Отговор
    Този няма ли да му писне да се излага.... ама аз съм си за бой... още ме е срам че гласувах за него....
  • 2 Прометей

    107 21 Отговор
    НАЙ-ГОЛЯМОТО НИЩОЖЕСТВО осквернявало 5 години Президенството......
    даже ме е гнус да му/я спомена името......бай Асенееее......да беше ползвал контрацептиви...дали изобщо в Гоце Делчев са знаели за това...

    ГЕНЕРАЛ РАДЕВ всъщност е ЕДИНСТВЕНИЯТ светъл лъч в политиката.....
    ДЕРЗАЙ ГЕНЕРАЛЕ......тия дето не сме от.......80% процента сме с теб;)
  • 3 Санкция

    90 13 Отговор
    Това недоразумение , плевнелиев , няма ли най-накрая да спре да бълва идиотщини и да се завре в дупката, от която е изпълзял?
  • 4 Бесен Язовец

    62 12 Отговор
    Мешано кори от Диня хляб вода трици е това е тоя Р.П
  • 5 Гост с име

    30 113 Отговор
    Като син на партиен функционер знае много добре как работи ком партията. Жалко, че герб не го подкрепиха за втори мандат. Радев още щеше да си носи фуражката. Сравнение между тях не може да има. Единият интелигентен човек, другият - ами просто шапкар.

    Коментиран от #10

  • 6 Гост1212

    82 12 Отговор
    Не мисля, че един труп, не само политически, може да държи такава "реч" и да ръси толкова простотии. Или избива комплекси пред новата си млада жена? Правилно са го казали старите хора: "Пази, Боже, сляпо да прогледа!" Човек, който беше тотален провал като политик, би трябвало да се отдръпне и да не търси сламка в чуждото око, преди да е видял гредата в своето. Не знам дали това ..... нещо ще се запомни с друго, освен с дребната си злоба и постоянното плюене по хора и идеи, които са на светлинни години над него! Съжалявам за грубите думи, но това дори е меко спрямо това, което този си заслужава с поредната изцепка!
  • 7 Радев

    48 2 Отговор
    Извинявайте, но не разбрах заглавието. Как по-точно, Плевненлиев нападна Радев?
    Бог да пази България!
  • 8 СОС

    16 91 Отговор
    ХАХАХ, ЕЙ ЧЕРВЕНУШКИ, ЗА КАКВО ВИ Е СРАМ, ЗА ТОВА, ЧЕ ЕДИН ЧОВЕК МИСЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ЗА РУСИЯ? ТОВА ЧЕ КАЗВА НЯКОЛКО ПРОСТИ ИЗРЕЧЕНИЯ БЕЗ ДА ГИ УВИВА ВЪВ ФАТМАШКО ПРАЗНОДУМСТВО? КРЕТЕНСКА НАЦИЯ, АМИ ВЗЕМЕТЕ СИ ПОД МИШНИЦА ВЕЛИКИЯ ПИЛОТ И БЕГО У РУСИЯ, ТАМ ЩЕ СИ БЛИЖЕТЕ РАНИТЕ
  • 9 Македонец

    23 35 Отговор
    Прав е за това, че придажника георги димитров ни продаде на сърбия и 50 години вместо Българска държавост имаше БЮРМ!!!
  • 10 Любопитен

    34 6 Отговор

    До коментар #5 от "Гост с име":

    А ти нереализиран комсомолец ли си?
  • 11 Гост без име

    21 3 Отговор
    Госта с име да не сте спали с него и емил чолаков в някоя землянка до гоце делчев

    Коментиран от #14

  • 12 Избирател

    37 3 Отговор
    Комплексар!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гост с име

    12 32 Отговор

    До коментар #11 от "Гост без име":

    Не схващам намека, но мога да отсявам плявата от просото. Т.е да видя интелекта зад непопулярни, както и посредственоста облечена в популизъм. Също така както отбеляза един съфорумник по--горе заглавието е подвеждащо. Плевнелиев само отбелязва, че Радев не е продължил визията 2030. Дали е умен или глупав ход на Радев всеки си преценява. Всичко останало, което е казал е самата истина и няма допирна точка с Радев.
  • 15 Plovdiv

    46 9 Отговор
    Давай, Плюнчо! Така още повече вдигаш рейтинга на Президента. Както и Цвъкалото-циганина. И двамата заслужавате куршум!
  • 16 Не го понасям

    47 9 Отговор
    Не мога да понасям това недоразумение. Господ веднъж го наказа с единия му син, но този явно не разбра предупреждението, та явно се налага втори път да му даде знак и така да го предупреди, че върши зли неща за народа и Родината си да го видим дали този път ще разбере. Съмнявам се да разбере и този път, защото доколкото ми е известно от публичното пространство е помак, а помаците не са християни, а мюсюлмани и вероятно е невярващ. Какъвто и да е ще съм щастлив просто да не го дават никъде по телевизиите и всякакви електронни издания. Очевидно е, че по-голямата част от хората не го понасят и ежедневните статии за него и неговата настояща изгора ги дразни, както и мен. Имаме съмнение, че отново го гласят за нещо, а това вече ще изкипи чайника. Да си живее там, с която си иска никой не го интересува, но да ни го навирате постоянно пред очите е гадно. Вече е господин Никой, редови гражданин като всички останали така, че стига вече със статии за този. А на сегашния ни президент Радев тоя не може да му се намаже и на малкото пръстче къде е тръгнал. Толкова е комичен в напъните си да се прави на мъжкар, че чак преминава в трагичен образ. Срам ме е, че този е бил президент на Родината ми.

    Коментиран от #23

  • 17 Варна

    53 8 Отговор
    Плевнелиев явно търси внимание поради простата причина, че никой не се интересува от него освен, от жълтините покрай Банова.
    Разбира се, трябва и да направи услуга на пожарникаря, който трудно преглъща все още загубата от Президентските избори.
    - Така ще е! Всички ще се пробват на гърба на Радев, но както показва статистиката за мое щастие, същият има най- висок рейтинг!
    -Всичко останало не е никак Важно! - Да дъвчем темата за Георги Димитров е меко казано нелепо! -Още повече от устата на син на върл Партиен Функционер. Така както е със Цветанов и онова да не казвам какво, което сега е премиер.
    - Всичките изживяха някакъв душевен катарзис, сякаш са откърмени с омразата към БКП от утробите на майките си...
    - Гнусно е!
    А още по- голяма простотия, е че има заблудени момчета и момичета, които вярват на тези простотии за прераждането на техните лидери - Борисов, Цветанов, Мама Цецка, Плевнята и да не ги изброявам всичките... - Аз освен като малоумие, трудно бих квалифицирал подобно действие.
  • 18 Франс

    39 7 Отговор
    Комплексар+пинчер лае срещу овчарка отдалече
  • 19 Иван

    43 9 Отговор
    Ми Роската първо да каже ако не е номенклатурно чедо дали щеше да го направят президент . Гадна мафия са тези , навързани като свински черва .Но пък стана поне първата жена президент .
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 зевзек

    18 10 Отговор
    Има ли някой да не вярва,че БСП и ГЕРБ са двете еднотипни крила на БКП? /+ от вярващите, - от невярващите/
  • 22 гост

    37 8 Отговор
    По голяма МИЖИТУРКА от това същество в политиката не сме имали.Това НЕДОРАЗУМЕНИЕ има най малко право да коментира действията на всички минали ,сегашни и бъдещи политици в тая държава.Може ли президента да да има толкова баджанаци като него?И това мибило президент,палячо.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 и замириса на мухъл

    36 7 Отговор
    Чехльо е рядко неръкотворно и провален политик !
    Изумен съм, как сега лае, както се изрази някой, като пинчер!
    Бай Брадъре моля те покани го в следващия си формат това политическо джудже, че явно му липсва внимание, жълта слава и поле за изява!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 OMG WTF

    12 41 Отговор
    Абсолютно прав си е президентът Плевнелиев. Колкото и на русорастите да не им се иска. Фактите са си факти. :)
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 стоян георгиев

    12 19 Отговор
    само не разбирамзащо саита регресира в руска посока?изказването на плевнелиев е представено като нападка и то непредизвикана,а всъщност тва е неговата представа за нещата.и тя е близка до реалността.фалитите и простотията на соца са емблематични независимо дали е бил на митинг 1989 година и дали баща му е бил висша номенклатура,което тук е вкарано с цел да се съдават някакви тенденции.жалко че сатиа се превръща в соцносталгична медия!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 onq s konq

    11 10 Отговор
    Или статията е непълна,или подвеждаща относно "захапването" на Радев,защото не се споменава изобщо името му,нито пък нещо свързано с него.Но по темата-Понеже абс всичко казано от Плевнелиев е верно,русофилските същества се вкопчват отчаяно в АВТОБИОГРАФИЯТА му и по-точно в принадлежността на баща му към БКП.А нима същите тия негови "критици" изповядващи "лявото" не знаят че един от бащите на Социализма-ФР.ЕНГЕЛС произтича от знатно буржоазно семейство?А нима историята не знае хиляди случаи за родни братя-единия-комунист,другия-фашист?Ще завърша със следното:Много бързо човек се отвръща от партията на която е вярвал, след като вижда че тя мами избирателите си и прави обратното на обещанията си,ДОРИ ЗАПОЧВА ДА РАБОТИ СРЕЩУ НЕЯ.Лично аз вярвах на Царя и НДСВ,но бях дълбоко разочарован от последстващата им политика .А това че "Партията винаги е права-дори когато греши"...айде няма нужда!
  • 33 СссереМ

    15 31 Отговор
    Плевнелиев е единствения президент който не се продаде на червените и запази достойнство в най трудните моменти.
  • 34 СССРБАРЕТА

    23 9 Отговор
    Но пък се продаде на сините и достоинството изчезна!!!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Aham

    15 3 Отговор
    Както казваше един персонаж: ... Вас хапали ли са ви вълци? -мен щото всеки ден, но виж, овца ме хапе за първи път..
  • 37 Някой

    8 24 Отговор
    Един от малкото честни хора в България който не се продаде на Руснаците но в БГ почетните и песни хора са оплювани и демонизирани от дългата ръка на дс. и Кремъл.

    Коментиран от #38, #39, #48

  • 38 гост

    13 2 Отговор

    До коментар #37 от "Някой":

    Няма нужда "дългата ръка на дс. и Кремъл." Човекът не отчете въобще народо-психологията на българинът, открито и агресивно й се противопостави и получи това, което сам си е заслужил! Тук няма нужда от външно влияние. Ако имаше такова, то надали щеше да изкара цял мандат, с това буре барут на което сам избра да седне. Това беше!
  • 39 антиседераст

    14 2 Отговор

    До коментар #37 от "Някой":

    Май си се дрогирал по никое време ! Какво му е честното на това недиразумение на природата ? Може би офшорните форми с които е прал и продължава може би още да пере откраднатите милиони от Българуя ?
  • 40 Румяна Костова

    10 2 Отговор
    Нещо много се е активизирала тази мижитурка напоследък.Да не ни го готвят отново за някое вакантно,топло,държавно местенце?
  • 41 Гост

    5 13 Отговор
    Само не разбирам с какво Плевнелиев е нападнал Радев. А останалите неща са истина колкото и да не ви се вярва е факт че са се водили заседания на МС на руски както и че Варна се е казвала гр. Сталин. Факт е че бай Тошо искаше да ни направи 16-та република. Ама друго си е Парванката набута ни с милиарди за Белене и Южен Поток. Ама парванката никъде не го канеха само във Виетнам и Казахстан. То и с Румбата е така никой не го кани завалийката, само във Франция и сега агитира за техните самолети.

    Коментиран от #43

  • 42 qwerty

    8 0 Отговор
    Как върви новата криптовалута на г-н Плевнелиев? Чудя се дали не е менте.
  • 43 невярващ

    10 1 Отговор

    До коментар #41 от "Гост":

    Навярно ще покажеш стенограмите от заседанията на МС на руски? Или чичко Шорош ти нашепва щуротии?
  • 44 Патриот

    2 2 Отговор
    Мистър Бийн с какво е нападнал г-н Радев?
    Че той е на един шамар живот?
    Сега достойно се замества от президента на Украйна. Европа никога не остава без Мистър Бийн. До края на миналата година беше нашия о...френ.
  • 45 бай село

    2 2 Отговор
    До СОС ! Ти прочете ли статията , или пишеш това , което ти се иска ? Хората обясниха , че плевню е син на виден комуняга! От това по ясно как да бъде ? И той както всички гербери е комунистическа издънка , но щом е за власт се опълчи срещу собствения си родител. Орела гълъб не люпи , или както е казал народа , крушата не пада далеч от корена .Правомощията му , като президент отпаднаха , но той продължава да се изживява , като такъв. Някой от предишните президенти да се е месил за нещо по време на неговия мандат? Не разбира се , защото са умни и възпитани! Колкото и да се самоизтъква , той винаги ще бъде в задния джоб на Радев.
  • 46 AMG

    2 1 Отговор
    Нищо няма да напиша!Тоя просто не го заслужава!!!
  • 47 раптър

    0 0 Отговор
    Плужек , осквернил президентската институция с присъствието си в нея! Ама виновен е Бянкянския... той го препоръча на 80% от българското население!! Браво на Иво Христов, беше в десятката!!!!
  • 48 раптър

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Някой":

    Като се спомене името на това перде и кой знае защо получавам силен рефлекс за повръщане!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове