1 171 4

4550 лв. обезщетение за дете, нахапано от бездомно куче в Дебелец

Родителите веднага го откарали в Спешното отделение във Велико Търново

Стефанаки Йоанис

4550 лв. обезщетение трябва да заплати община Велико Търново на семейството на малолетния Виктор К., който на 30 юли 2016 г. бил ухапан от бездомно куче в гр. Дебелец. Решението на магистратите е окончателно и е влязло в сила , съобщава velikotarnovo.utre.bg.

Преди близо година и половина детето, прибирайки се към дома, било последвано от няколко агресивни безстопанствени кучета, като едно от тях го нападнало и го ухапало в областта на лявата подбедрица. Кучето било голямо, черно на цвят, без каишка на врата. Детето се уплашило и със силно кървяща рана се прибрало в дома си. Родителите веднага го откарали в Спешното отделение във Велико Търново, където раната била обработена и поставена ваксина против тетанус. Наложило се да посети и Инфекциозно отделение, където била проведена ваксинация против бяс. В резултат на ухапването детето преживяло болки и страдания, развило страх от кучета, притеснявало се да ходи само на училище. Наложило се и провеждането на консултация със психолог.

Ответникът по делото Община Велико Търново е оспорил предявения от родителите на пострадалото дете иск за 5 750 лв. с мотива, че не се установява безспорно, че ухапването е причинено от безстопанствено куче. Назначената съдебно-психиатрична експертиза обаче показала, че симптомите в поведението и състоянието на детето предполагат, че травматичните му преживявания не са отзвучали и към момента. Затова магистратите осъждат община Велико Търново да заплати на семейството на пострадалия 4500 лв. неимуществени и 50 лв. имуществени вреди , както и сумата от 1167 лв., представляваща направени по делото разноски за държавна такса, възнаграждения за вещи лица и адвокатски хонорар.

Решението е потвърдено от две съдебни инстанции.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • жжж
  Отговор
  1 20:02  27.12.17
  Кучетата не хапят свестни хора.

  Коментиран от #3, #4

 • 2dw
  Отговор
  2 20:05  27.12.17
  мими слаб им адвоката
 • Дивуй
  Отговор
  3 20:31  27.12.17

  До коментар #1 от "жжж":

  Сигурен ли си че си свестен щото пълно с бездомни кучета навсякъде
 • 4 19:20  29.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай