1 316 2

78-годишен варненец мина под венчилото

Мартин Христов

Най-възрастният младоженец, казал "да" на половинката си през тази година във Варна, е на 78 години, разказа Яна Иванова, зам.-началник "Радостни ритуали" в общинската фирма "Обреди" в крайморския град, пише varna24.bg.

Тя уточни, че общият брой на сватбите достига 1350, докато през 2016 г. са били 1200. Възрастта на влюбените е основно между 20 и 35 години. Във Варна се заклеват във вечна вярност на своите български половинки хора от цял свят, допълни Иванова.

По думите й през годината пред служителите на Обредния дом са заставали влюбени от цяла Европа, от Азия, както и от екзотично Перу. Иванова допълни, че почти всяка седмица във Варна намират своя съпруг или съпруга граждани на Украйна.

При смесените бракове почти задължителен е фолклорният ритуал, който е единствен по рода си в страната, разказа още Иванова. По думите й все по-търсени стават и изнесените ритуали. Особено натоварено е през лятото, допълни Иванова.

Според нея тогава във Варна брак сключват по 15-20 двойки на ден. Да кажат заветното "да" в крайморския град предпочитат и много влюбени от вътрешността на страната, като най-много са от София и Велико Търново. Вече започнаха записванията за 2018 година, каза още Иванова.

Тя уточни, че има влюбени, които са си запазили час за ноември. Най-много обаче са записванията, свързани с нумерологията. За 18 август 2018 г. вече са подадени 17 заявки.

Варна / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пенционер Първа Категория
  Отговор
  1 21:51  27.12.17
  ... наборе , наборе - някоя ти наду шушоните !!!
 • Патриот
  Отговор
  2 21:16  28.12.17
  Сигурно е доста богат, а варненката амбициозна. Малко живот му остава, след което тя ще наследи всичко. Любов ли бе, да го опишеш?

Напиши коментар:


Публикувай