1 158 8

Каракачанов: Няма да допусна посредници за "МиГ-29"

Няма да отстъпя, категоричен е по темата министърът на отбраната

Константин Карагьозов

Посредници по сделката за изтребителите няма да вкарам. Ще има пряко договаряне с фирмата "РСК - МиГ". Оттук нататък каквито и номера да има, няма да минат. Това заяви в сутрешния блок на БНТ министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

По думите му има закони, които могат да стопират всяка една обществена поръчка и даде пример тази за храната в армията. Той призова да бъде променен Законът за обществените поръчки, особено когато става въпрос за национална сигурност.

Според Каракачанов държавата губи, защото е позволила всеки да обжалва.

"Жалбата до КЗК за ремонта на "МиГ"-овете е подписана от "някакъв човек", но без документ, че той има право да го прави. Също така няма превод на фирмата, каквото е изискването по закон. Но дори с подобни несъвършенства, умишлено допуснати, КЗК е длъжна да даде 3 работни дни на молителя да си изправи документите", заяви министърът на отбраната.

Тези три дни приключват на 2 януари, така Министерството на отбраната не може да използва отпуснатите от Министерския съвет 19 млн. лв. коментира Каракачанов и прогнозира, че сагата ще приключи до средата на февруари.

Министър Каракачанов каза, че точката за втори лифт на Банско трябва да бъде внесена от министъра на околната среда Нено Димов в дневния ред на правителственото заседание. Проблемът с Банско трябва да бъде решен в полза на хората и в ползата на икономиката. Заради ината на една група хора, които пречат на икономическото развитие, с този рекет трябва да се приключи, каза още Красимир Каракачанов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Све
  Отговор
  1 10:19  28.12.17
  Браво От комисионни България губи милиарди всяка година.
 • Реалист
  Отговор
  2 10:20  28.12.17
  До тук, на думи, добре. Сега остана и да го изпълниш и печелиш "+" от мен. Щом споменава посредници, значи вече има натиск от страна на "червените олигарси" за пай от баницата.
 • Кики
  Отговор
  3 10:30  28.12.17
  Шкембе кебап воевода Вие министър на туризма ли сте или просто разбирате от всичко та и от туризъм екология и икономика?Хвани направи нещо за армията че и там станахте за посмешиште.
 • за матряла
  Отговор
  4 12:27  28.12.17
  Е, разбира се! Няма да допусне конкуренти за комисионни! Нали стана баш войвода.. ама и в Банско имало куш.. после ще каже аз оправих работата (нищо, че не му е работа) и ще претендира за проценти от изпълнителите! Виждали сме ги тия номера, пишман хайдутино..

 • ПЕНСИОНЕРА
  Отговор
  5 14:36  28.12.17
  Браво , ей ся ще ти вервам. Паспортите ..... на каква тарифа са напоследък ? Благодарим за големите пенсии, направо са ефропейски . Ще внимавам на другите избори.
 • Гост
  Отговор
  6 16:22  28.12.17
  Направи пенсиите и доходите високи сега ще оправи и армията. Поредният клоун, който не знае какво става в повереното му министерство.
 • СССРБАРЕТА
  Отговор
  7 11:38  29.12.17
  Браво, винаги съм го харесвал!!! Достоен БЪЛГАРИН!!!
 • 8 08:49  30.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай