811 5

Протести "за" и "против" втория лифт в Банско

Правителството решава дали да даде зелена светлина за строеж

Снимки: БТА, Facebook
Снимки: БТА, Facebook
Константин Карагьозов

Хора от Банско и околията затвориха главен път Е-79. Жителите на Банско и околните населени места протестират на главен път Е-79 край Симитли в подкрепа на изграждането на втори лифт в курортния град.

Над 500 протестиращи се събраха пред спортния комплекс в Симитли, тръгвайки с плакати и знамена към главен път Е-79, за да затворят движението, регулирано от служители на КАТ “Пътна полиция“.

Сред транспарантите на недоволстващите личаха такива като “Народът на Банско срещу зеления рекет“, “Последна година без втора кабинка“, “Искаме бъдеще за децата си“.

Малка група граждани пък се събраха пред сградата на Министерския съвет в столицата, за да изразят несъгласието си срещу изграждането на втори лифт в Банско.

Протестиращите в София разпънаха лозунги „Пирин е в беда! Спасете го сега!“, „Пирин не е коледен подарък“, „Пирин в натура, а не в арматура“. Полицейското присъствие в района е засилено.

Очаква се в дневния ред на заседанието на Министерски съвет да влезе гласуване на промяната в концесионния договор за ски зона Банско и в Плана за управление на Национален парк „Пирин“.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Попа
  Отговор
  1 12:30  28.12.17
  Зора е да се нагушат зелените боклуци , и ще запеят друга песен,а дали няма други еко проблеми ,но от тях няма кинти ,друга бира са зимните и морските курорти там е парата ако кажеш ДА а че реките са канали ,арендатори тровят полята с страшни отрови ,сеят ГМО култури и ядеме отровна храна ,това са дребли дела друго си е 500 год. мура ,500 тояги от Банскалии и няма да им се видят очите на тия помияри
 • ГГГГГ
  Отговор
  2 12:42  28.12.17
  "Зелените"/за $/ и БХК са вредни и обслужват само чужди интереси. В този ред на мисли са заплаха за националната сигурност.
 • мнение
  Отговор
  3 13:15  28.12.17
  Зелените май са червени послушници. Интересно кой ги храни, явно някой, чиито интереси защитават. При всички случаи са крайно неубедителни и много досадни!
 • Бесен Язовец
  Отговор
  4 15:55  28.12.17
  ГЕРБ подкрепят идеята да превърнем БГ.в ПУСТИНЯ природата на Република България е на всички не само на търгашите по- места!
 • Гого
  Отговор
  5 10:20  31.12.17
  Нали знаете как става първо капанче после ресторант къща и накрая скромно хотелче на 10 етажа и хиляди кубици бетон това го чака Пирин. Може да се вика на Пирин Слънчев Бряг-2

Напиши коментар:


Публикувай