1 061 3

Мая Манолова стартира кампания за деца с един родител

Писмото на Златина Хаджипанайотова трогна омбудсмана

Константин Карагьозов

Омбудсманът Мая Манолова ще даде старт на кампанията за закрила правата на децата, останали с един родител. Поводът е гневното писмо до Дядо Коледа, което изпрати Златина Хаджипанайотова.

Майката на три деца, чийто съпруг е починал, се обърна към омбудсмана с молба да бъдат подкрепени усилията за осигуряване на постоянна персонална помощ за деца, останали с един родител.

На срещата, която ще се проведе на 29 декември от 11:00 часа, са поканени родители в сходна ситуация, представители на Министерство на труда и социалната политика, Агенцията за социално подпомагане, Националния осигурителен институт, Комисията за защита от дискриминация, Държавната агенция за закрила на детето, народни представители, неправителствени организации и др.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пак използвачки
  Отговор
  1 10:32  29.12.17
  До сега извличаха ползи от това, че са самотни майки, сега пак търсят дивиденти. Подкрепете нормалните семейства, за да бъдат повечето такива. Защо са самотни родители? Това не е ли лично решение? В повечето случаи заради привилегиите и помощите. А в действителност, повечето не живеят сами.....
 • ЕХА
  Отговор
  2 13:01  30.12.17
  Пак ще огреят сигани, те са в 99% самотни майки по 5 деца , целта е соц. придобивки, до кога ще хрантутим безделници,паразити..
 • Ангел
  Отговор
  3 01:44  31.12.17
  Молбата ми към първите двама писали във форума първо да осмислят за какви самотни родители става въпрос е тогава да пишат глупости за хората. А имам и един въпрос към журналиста и Мая Манолова, като се на дявам някой да го прочете защото за втори път го задавам и не виждам никакви реакции. Въпросът ми е следния: Кога някой ще се сети за децата инвалиди и техните семейства, кога те ще вземат това, което се взима във всички нормални европейски държави? Ще изчакам няколко месеца и не видя ли отново реакция от институциите този път ще пиша писмо от две три изречения до социалния министър и Мая Манолова едновременно.

Напиши коментар:


Публикувай