1 487 3

Акция за репатриране на автомобили в Пловдив

Собствениците имат 90-дневен срок да реагират

Светослава Ингилизова

В изпълнение на разпоредбите на Наредбата на община Пловдив за реда и условията за намаляване на замърсяването с отпадъци от излезли от употреба МПС, служители на район "Северен" със съдействието на III РУ Пловдив, ОП "Паркиране и репатриране" и "Българска рециклираща компания" АД проведоха поредната акция по облепяне на излезли от употреба МПС.

В резултат са съставени 10 констативни протокола за премахване на излезли от употреба моторни превозни средства, паркирани по тротоарите, улиците, площадките, откритите обществени паркинги, зелените площи и други.

Облепените автомобили с предупредителен стикер са на следните адреси:

- бул. "България" № № 2/4

- бул. „България“ № 20

- бул. „България“ № 74

- бул. „България“ № 168

- бул. „България“ № 172

След облепяне на МПС-тата собствениците имат 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите си в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. В следствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та.

С тази декемврийска акция администрацията на район „Северен“ приключва поредицата от акции по облепване на ИУМПС проведени за 2017 г.

От началото на годината на територията на район „Северен“ с предупредителен стикер са облепени общо 113 излезли от употреба МПС, репатрирани са общо 19 автомобила. В края на месец януари 2018 г. ще се проведе акция за репатриране на облепените автомобили, чиито собственици не са изпълнили предписанието за премахването им от общински терени или не са ги въвели в движение.

Кметът на район „Северен“ инж. Ралев призовава гражданите да сигнализират за излезли от употреба МПС-та на тел: 032 / 901 165.

Пловдив / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Г.З.
  Отговор
  1 01:01  29.12.17
  Никой гражданин не може да прецени дали едно МПС е излезлязло от употреба или не,това е работа на собственика или технически оторизирани служби.Всичко останало е дело на злонамерени съседи коментиращи денонощно пред блока.
 • Иванчо
  Отговор
  2 10:00  29.12.17
  Айде и Данчето да вземе пример, че около блоковете по софийските квартали затова не може да намери човек място за паркиране - защото 30% от колите не са в движение и само заемат място.
 • Колец
  Отговор
  3 19:36  31.12.17
  Браво, да се изчисти боклука!

Напиши коментар:


Публикувай