1 674 6

Президентът и съпругата му отиват в Австрия

Ще посетят Виена по лична покана на президента

Светослава Ингилизова

Президентът и съпругата му ще са почетни гости на президента на Австрия за Новогодишния концерт на Виенската филхармония, съобщава прессекретариатът на президента. Подобна висока чест се отдава за първи път на български държавен глава.

В първия ден на 2018 година българският президент Румен Радев и съпругата му Десислава Радева ще посетят Виена по лична покана на федералния президент на Република Австрия Александър ван дер Белен.

Двамата ще са почетни гости на световноизвестния Новогодишен концерт на Виенската филхармония в златната зала на "Музикферайн".

Президентът Ван дер Белен отправи поканата си още през септември тази година в Малта по време на форума на групата "Арайолуш". Тогава двамата държавни глави имаха своята първа двустранна среща, пише в съобщението.

Датиращ от далечната 1939 година, новогодишният концерт на Виенската филхармония е признат като един от най-известните новогодишни концерти за класическа музика в света, който събира видни представители на виенското общество и почитатели на творчеството на фамилия Щраус от цял свят.

Излъчва се на живо по телевизиите на близо 100 държави, като събира милиони зрители.

Във Виена държавният глава Румен Радев ще има работна среща с австрийския президент Александър ван дер Белен и с президента на Естония Керсти Калюлайд в контекста на срещата на "Триото" на председателството на Съвета на Европейския съюз.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Камагра
  Отговор
  1 10:02  29.12.17
  И той като Гоце ще обиколи 134 страни за 5 години с правителственият самолет и антураж, поне е малко по-представителен от Първанов с оная просташка ехидна усмивка и огромният тюрбан на главата, ама некой път води и Йотова което е пълен абсурд на това ниво
 • ХАСАН
  Отговор
  2 10:07  29.12.17
  Радев ,австрийските фашисти ще искат да правиш изявление против турците ,не се поддавай! ..
 • пикла с малки цицки
  Отговор
  3 10:13  29.12.17
  Е ,поне ще има достатъчно време Решетников да му напише упорните точки !
 • 4 10:21  29.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Морския
  Отговор
  5 15:32  29.12.17
  А самалъота нема ли да дига? Щото той с туй ни прави известни - иска си самалъота да го возят на задната седалка. Айде поне на въртележката в Пратера го качете да се повози. Глухар на симфоничен концерт.
 • 6 10:46  30.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай