859 1

9-годишно момиче от Смолян дари косата си за онкоболни

Михаела Овчарова с радост приела благородната идея на баща си

Снимки: Дарик
Снимки: Дарик
Константин Карагьозов

Михаела Овчарова дари косата си за изработване на перука за онкоболни. 9-годишното момиче от Смолян избра да помогне на нуждаещите се, като за целта дари 33 см. от косата си при известен в родопския град коафьор.

Михаела от години живее със семейството си в Швейцария, като идеята дава баща ѝ Владимир, който е известен футболен рефер и зад граница, пише "Дарик".

След като приела от сърце идеята, Михаела избрала да помогне на болен в родината си, се възползвала от прибирането на семейството ѝ в България за празниците да направи доброто дело.

Семейството на малкото момиче се занимава с благотворителност години наред, но не афишира добрите си акции. Владимир Овчаров, освен че помага на нуждаещи се семейства, дарява и редовно кръв, като това се случва два пъти в годината, като на този етап това го е правил седемнадесет пъти.

„Участваме в много благотворителни групи в социалните мрежи, помагаме, с каквото можем. Радвам се, че Михаела направи това добро дело“, коментира Владимир. Досега, Михаела никога не е била подстригване толкова ниско, като косата ѝ е достигнала дължина от близо около 50 см. Днес, косата ще бъде изпратена на Асоциация за превенция на рака „Промени живота си сега“, за да бъде направена перука на нуждаеща се дама.

„Тази идея ми дойде, след като видях, че моя съученичка от спортното училище направи подобен жест, заедно с дъщеря си. Чел съм много по проблема, говорих и запознах с това и дъщеря ми, като един ден връщайки се от училище ми каза, че и тя иска да помогне“, разказа още Овчаров. От неговите думи стана ясно още, че хора с подобни проблеми в Швейцария получават пълна подкрепа от държавата и цялото лечение, независимо от какви процедури се нуждае пациента.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Бат Мишо
    Отговор
    1 22:42  29.12.17
    9 годишна може ама Суджук бей и Апартамент ага не са на 9 и те даряват кат последните балъци някой да е чул да са дарили нещо ОСВЕН на тъщите и любовниците си де ко викаш а

Напиши коментар:


Публикувай