947 1

Частично бедствено положение в Пазарджик

Проблем със сметосъбирането и извозването на отпадъците

Стопкадър: TrafficNews
Стопкадър: TrafficNews
Константин Карагьозов

Кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви частично бедствено положение заради проблема с регионалното депо за отпадъци. Това стана на извънредно заседание на Общинския кризисен щаб, предаде TrafficNews.

Попов призова кметовете на останалите 8 общини в областта да направят същото, защото проблемът засяга цялата област: След като обявим 7-дневен период, ние ще имаме възможност да сключим директни договори с фирмата за този период от време, които на 1 януари да поемат оперирането за една седмица на самото депо. Съветвам останалите колеги да направят същото, защото таксите и глобите ще бъдат такива, че многократно ще надхвърлят разходите им, които ще направят по отношение на обезпечаването на тази услуга. На 1-ви няма да могат да изхвърлят нито на старото си сметище и на голата поляна, на която досега са изхвърляли, нито на новото депо.

Вероятно Пловдив ще се наложи да поема част от боклуците на съседни области, стана ясно след заседанието на Кризисния щаб в Пазарджик заради кризата с боклука вчера.

Всяко населено място обаче ще се справя поединично със ситуацията. Община Велинград ще депонира отпадъците си в Доспат или в Пловдив, а в Община Брацигово в първите дни на новата година ще събират отпадъците в камионите за боклук, но след това няма ги депонират.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • МММ
    Отговор
    1 10:04  30.12.17
    Щом се върна от Брюксел ще дойда да оправя нещата. Пригответе лопати, ножица и лента. Б.Б.

Напиши коментар:


Публикувай