375 6

В БСП удовлетворени от работата си през 2017-а

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

В БСП са доволни от свършената работа през 2017 година. За това се похвали лично лидерът на социалистите Корнелия Нинова, отчитайки се пред обществеността в социалната мрежа Facebook.

Ето и цялото ѝ изявление:

"Ръководството на парламентарната група на БСП за България изготви отчета за 2017 г.

Удовлетворени сме от свършената работа. Годината беше различна и интересна.

Тя започна с встъпването на Румен Радев и Илияна Йотова в президентската институция - една сериозна промяна за България. Премина през удвояване на подкрепата за нас и увеличаване на депутатите от 38 на 80.

Завърши с победа в битката ни срещу забраната за лечение с нови лекарства.

Между тези събития БСП отстояваше поетите ангажименти в предизборната кампания.

Внесохме 30 законопроекта в защита правата на работници, малък и среден бизнес, хора с увреждания, пенсионери, български производители, млади семейства.

Изразихме позиции по важни за живота на хората въпроси в 41 изказвания от името на парламентарната ни група. Контролирахме управляващите чрез 651 зададени въпроси и 48 питания.

Целият отчет за свършеното ще бъде представен от всеки депутат в избирателния му район в следващите дни.

Пред нас стои новата 2018 г. с редица нерешени проблеми. Обсъдихме приоритетите си за следващата сесия на НС.

Безспорно здравеопазването е един от тях, както и бедността и доходите, особено на фона на задаващо се ново увеличение за цените на газ и вода.

Уточнихме и мотивите на вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов за корупция, който ще бъде внесен на 17.01.18 г. Европредседателството е важно за България, но то не може да бъде спирачка за борбата с корупцията.

Статията на "Гардиън", в която се посочва, че най-корумпираната държава поема председателството, трябва да притеснява всеки един от нас, политиците, защото става въпрос за образа на България.

По-притеснени обаче трябва да сме от това, че бедността и корупцията са двете страни на една монета. Няма как да се борим с бедността, ако не се справим с корупцията. Вместо правителството да си затваря очите пред този факт и да призовава шест месеца да си мълчим, за да не се излагаме пред чужденците, по-добре да потърси начин за решаване на тези проблеми и чрез председателството.

По време на него могат да бъдат намерени решения за намаляване на бедността и неравенствата, за общи мерки за борба с корупцията и истинска, а не имитация на съдебна реформа".

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • benji
  Отговор
  1 18:35  29.12.17
  К.Н.-Може нищо да не сме направили, но се пречим и на останалите да свършат нещо. В опозиция сме и за хубаво и за лошо.
 • Ахмадинеджат
  Отговор
  2 19:02  29.12.17
  Колоритна ромка, или поне така изглежда в ролята която играе, тази партия май съществува само и само да не бъдат съдени бившите ДС-та, лъжат, дестабилизират, фалират банки, създават етнически партии - самои само да отклоняват внимнието от бившите ДС-та
 • ХАСАН
  Отговор
  3 19:14  29.12.17
  Ами държавата затъва зле е. И тока трябва да си плащаме.
 • Реалист
  Отговор
  4 19:47  29.12.17
  На мазната глупостите. Разкажи за Техноимпекс и парите с които "приватизира"
 • гражданин
  Отговор
  5 20:35  29.12.17
  И какво построи за България г-жа 48% през 2017г като е в поредна опозиция Бкп?!
 • Uflaf
  Отговор
  6 16:39  31.12.17
  Основната Ви работа е да лъжете. Статията цитираща изявлението Ви започва отново с лъжа. Народа избра Радев за да не е Цачева. С "бащи " ни се такова майката ,а ако сложат "майка на нацията "... Избрахме по-малкото зло и точно Вие от БСП и в частност тази на снимката нямате нищо общо. Щом смятате ,че сте свършили нещо в опозиция ,ви пожелавам ВЕЧно все така ползотворна работа със все по-малък ,но сплотен колектив дори и вън от събранието. Много ще Ви изненада тази 2018 год. и вас и герб и Воеводите и въобще политиците.

Напиши коментар:


Публикувай